files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Za veľkou mlákou sa mu cnelo, Michalovce berie ako výzvu

V zostave michalovského hokejového klubu Dukla Michalovce sa v posledných dvoch zápasoch objavilo aj meno Michal Pástor. Tento dvadsaťdvaročný robustný bek sa po trojročných potulkách v zámorí vrátil na Slovensko. Najskôr skúšal šťastie v extraligovom Martine, keď nepochodil tam, prišiel do Michaloviec. O jeho začiatkoch v Amerike, ale aj o dôvodoch návratu späť na Slovensko, si prečítate v nasledujúcich riadkoch.

Odchod za more v osemnástich

Pôsobenie za morom je pre mňa výzvou. Takúto vetu môžeme počúvať od viacerých mladých hokejistov, ktorí chcú skúsiť hokejové šťastie v Kanade alebo Amerike. Buď to vyjde, alebo nie a vrátia sa tak domov. V súčasnosti za morom hrá viacero mladých talentovaných korčuliarov. Jedným z nich bol donedávna aj Michal Pástor. Odchovanec košického hokeja odišiel do kanadsko-americkej nižšej súťaže v období, kedy sotva dovŕšil osemnásť rokov. „Najlepšie je to zažiť na vlastnej koži. Je to úplné iné, ako tu. Či už je to úrovňou, tréningovými jednotkami alebo zázemím. Jednoducho to treba vyskúšať,“ nedal na svoje pôsobenie za morom dopustiť odchovanec košického hokeja. Ten hrával postupne v tímoch Elliot Lake Bobcats (GMHL), Danville Dashers (FHL) a Topeka Roadrunners (NAHL). Práve v Topeke mal začať aj sezónu 2013/2014, no nakoniec sa tak nestalo... „Najskôr som začínal v juniorke, v minulej sezóne som už hral mužskú ligu. Pred touto sezónou som si privodil zranenie ramena a klub sa rozhodol so mnou ukončiť zmluvu. Samozrejme, za Slovenskom sa mi cnelo, no za mojím koncom v zámorí treba hľadať iba ukončenie kontraktu zo strany klubu, kde som naposledy pôsobil,“ uviedol robustný bek, ktorý začiatkom januára oslávil dvadsiate druhé narodeniny.

Michalovce berie ako výzvu

Po skončení pôsobenia za morom rozhodil Pástor svoje siete na Slovensku. Najskôr to skúšal v extraligovom Martine. „Tam však bol pretlak bekov a nového podpísať nechceli. Aj preto sa mi ozvali Michalovce, kde je situácia úplne opačná a obrancov je tu ako šafranu. Ja som túto ponuku prijal, pretože chcem začať stabilne hrávať,“ zdôvodnil Michal Pástor svoj príchod do Michaloviec. Podľa neho za tým určite netreba hľadať to, že tento košický rodák bude bližšie domova. „Samozrejme aj to zabralo, no nebol to hlavný dôvod. Tým bolo, že som chcel hrať. Určite vítam aj to, že Michalovce sú od Košíc len na skok. Na druhej strane som od domova už tri roky a relatívne som si už zvykol od rodiny.“  Prvýkrát sa Pástor objavil na ľade v drese michalovskej Dukly v súboji s tímom SR 18 (3:1) a následne absolvoval aj duel proti Detve (3:2). „V obidvoch sme vyhrali, takže je s tým spokojnosť. To sa týka aj môjho doterajšieho pôsobenia v Michalovciach. Som veľmi rád, že som našiel klub, kde môžem pravidelne hrávať. Tréner Spišiak mi dáva príležitosť a ja si to vážim. Beriem to tak, že Michalovce mi dali šancu a pôsobenie tu beriem ako obrovskú výzvu presadiť sa v seniorskom hokeji, keďže na Slovensku som doteraz pôsobil akurát v mládežníckych celkoch materských Košíc,“ podotkol 183 centimetrový a 94 kíl vážiaci Michal Pástor, ktorý sa síce s Duklou ešte nedohodol na kontrakte, no malo by sa tak stať už v najbližších hodinách. „Dohoda bude pravdepodobne znieť do konca sezóny a potom sa uvidí.“

Našiel tu veľa známych tvári

Aj keď Michal Pástor prišiel do neznámeho prostredia, našiel tu veľa známych tvári. V Dukle totiž pôsobia jeho viacerí spoluhráči z materských Košíc. „To je pravda. Je nás tu viac a možno aj preto moja adaptácia prebieha rýchlejšie, ako by to bolo, keby som tu bol sám,“ poznamenal tvrdý obranca, ktorý v minulosti obliekol viackrát mládežnícky reprezentačný dres, no na vrcholový šampionát sa nedostal. „V mládežníckych kategóriách som bol reprezentantom. Na druhej strane, pôsobil som ďaleko za morom, nebol som príliš na očiach a možno aj preto som sa nezmestil do nominácie reprezentačných trénerov. Do projektu Orange 20 som ani pozvánku nedostal, tak som sa o pôsobenie tam nesnažil. Určite ma však reprezentačný dres láka a rád by som si ho ešte obliekol. V mojom prípade to už môže byť iba seniorský a urobím všetko preto, aby sa tak niekedy stalo. Sú však aj lepší hráči ako ja, no dúfam, že raz sa mi to podarí,“ dodal na záver Michal Pástor.

Peter Brendza



Uverejnené: 14.01.2014 14:34:37 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.