files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Hokej mu chýbal, v Michalovciach našiel novú motiváciu

Michalovská Dukla v posledných dvoch ligových zápasoch zabrala naplno. Po štvorzápasovej sérii bez víťazstvá sa tentoraz z výhry tešili oni. K tomu im pomohla aj posila na brankárskom poste Ivan Fedor. Tento skúsený golman bol v Michalovciach na skúške od decembra a tréner Ladislav Spišiak mu v prvých zápasoch roka dal príležitosť. Tridsaťtriročný Fedor sa jej chopil za pačesy a zdá sa, že pred najdôležitejšou časťou sezóny našla Dukla brankára, ktorý by jej mal pomôcť svojimi skúsenosťami naplniť stanovené ciele.

Prvý kontakt nastal ešte pred sezónou

Brankársky post je v dnešnom hokeji možno najdôležitejší. Všetko sa to totiž odvíja od kvalít golmana. Vedia to už aj v michalovskom hokejovom klube Dukla Michalovce, kde v tejto sezóne pôsobili až šiesti brankári. Zemplínčania začali s trojicou Karel Němec, Tomáš Petro, Roman Kurali. Posledne menovaný však po prvej štvrtine súťaže skončil a nahradil ho brankár z domácich zdrojov Pavol Borko. Dukla následne skúšala ako jednotku Jozefa Račka, no nakoniec sa s ním na podmienkach zmluvy nedohodla. Začiatkom decembra sa o slovo prihlásil Ivan Fedor. Keďže tento skúsený golman od februára minulého roka, kedy pôsobil v tíme ďalšieho prvoligistu HC Prešov 07 a v semifinálovom sérii poriadne trápil aj michalovských strelcov, nechytal, s vedením klubu a trénermi sa dohodol na skúške. Ako teda prišlo k prvému kontaktu medzi Michalovcami a Ivanom Fedorom? „Prvý kontakt nastal ešte pred sezónou. Rozprával som sa s ľuďmi, ktorí sa v Michalovciach točia okolo hokeja. Mal som vtedy ešte nejaké povinnosti, tak som ponuku klubu odmietol,“ poznamenal tridsaťtri ročný brankár, ktorý má za sebou bohatú kariéru. Okrem materských Košíc totiž pôsobil aj v Poprade, Trebišove, Brezne, Prievidzi, Nitre, Banskej Bystrici, či naposledy Prešove. Mimo toho si vyskúšal aj zahraničné angažmány v srbskom Partizane Belehrad, maďarskom Ferencvarosi a rumunskej Csikszerede.

Od mesačnej skúšky až k dohode

Michalovčanom to však nedalo a Fedora sa rozhodli osloviť aj koncom novembra. To už bolo počas rozbehnutej sezóny a čakalo sa, že tomuto odchovancovi košického hokeja bude tento šport chýbať. Slovo dalo slovo a jeho príchod nabral reálne kontúry. „Klub ma oslovil opäť a tentoraz už bol úspešnejší. V lete som myslel, že už chytať nebudem, no a vidíte, opäť som v tom kolotoči,“ s úsmevom na perách podotkol Fedor, ktorý sa najskôr s minulosezónnym finalistom prvej ligy dohodol na mesačnej skúške. Čo ho teda presvedčilo? „Ani neviem. Jednoducho mi začal ten šport chýbať. Dohodli sme sa najskôr na skúšku a teraz z toho vyšiel reálny angažmán. Našiel som tu novú motiváciu. O dĺžke zmluvy sme ešte nehovorili, no malo by ísť o kontrakt do konca sezóny,“ podotkol tridsaťtriročný Fedor, ktorý za Duklu odchytal tri posledné zápasy. Po prehre 0:4 v Liptovskom Mikuláši prišli na rad dve výhry. Najskôr Michalovčania doma porazili tím SR 18 3:1 a naposledy aj za jeho výrazného prispenia zvíťazili v šesťbodovom stretnutí nad Detvou (3:2). „Za tie dve výhry som veľmi rád. Hlavne proti Detve sme odohrali náročný duel, ktorý môže veľa povedať do tabuľky. Potrebovali sme ho vyhrať. Ak mám pravdu povedať, nemal som ani príliš roboty a takéto zápasy sa brankárom chytajú ťažko. Prvé vážnejšie strely v prvej tretine som mal až v jej druhej polovici. Človek takto vychladne a na tomto štadióne to je ešte extra tak,“ uviedol Ivan Fedor. Jeho chvíle prišli v závere, kedy hosťom pri power – play, v ktorej hrali šiesti proti trom, nedovolil vyrovnať ani z vyloženej gólovej príležitosti. „Hostia mali v závere naozaj obrovský tlak, no som rád, že sme ho ustáli. Tá situácia naozaj nebola jednoduchá, puk som stratil na chvíľu z dohľadu a tak som sa jednoducho hodil pred bránu, a nakoniec ma trafil do lapačky,“ s úsmevom uzavrel našu debatu Ivan Fedor.

Peter Brendza



Uverejnené: 12.01.2014 20:53:02 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.