files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla nepresvedčila ani na Liptove, prvá štvorka sa jej vzďaľuje

Hokejisti HK Dukla Michalovce sa ani v 33. kole prvej hokejovej ligy nenakopli, keď tentokrát prehrali hladko 0:4 na ľade čoraz viac zlepšujúceho sa Liptovského Mikuláša. Podobne ako v piatok, aj teraz Dukla stroskotala na brankárovi súpera, keď golmana MHK 32 Juraja Hollého nedokázali jej hráči prekonať ani raz. Aj preto sú v tabuľke naďalej na piatom mieste. Svoje umiestnenie budú môcť vylepšiť tento týždeň, keď najskôr v stredu 8. januára o 17.00 privítajú družstvo SR 18 a následne sa doma predstavia aj v piatok 10. januára, kedy nastúpia v šesťbodovom súboji proti štvrtej Detve.

Ach tá koncovka...

Michalovčania nemajú za sebou najúspešnejší štart do nového roka. V jeho úvode totiž utrpeli dve prehry, keď najskôr podľahli Trnave na domácom ľade 1:2 po predĺžení a v nedeľu nestačili ani na Liptovský Mikuláš. Tomu podľahli na jeho ľade hladko 0:4, čím sa ich nepriaznivá séria prehier natiahla už na štyri zápasy. „Tie zápasy nám nevyšli, hrali sme ich slabo,“ poznamenal jeden z najskúsenejších hráčov HK Dukla Martin Opatovský. Práve on je zatiaľ jediným strelcom gólu Dukly v tomto roku. Svojim presným zásahom otváral skóre v zápase s Trnavou, no následne jemu aj jeho spoluhráčom zvlhol pušný prach a spolu už viac ako päť tretín neskórovali. „Nejaké šance si aj vypracujeme, no nevyužijeme ich. Navyše nemáme ich toľko, ako to bolo v predchádzajúcich dueloch. Nevytvárame si ich toľko ako v októbri či novembri. Do brány nám to veľmi nepadá. S jedným streleným gólom za dva zápasy bodovať určite nemôžeme,“ sypal si popol na hlavu útočník HK Dukla.

Martin Opatovský práve strieľa gól Trnave. Tento presný zásah je zatiaľ jediným Dukly v roku 2014

Ten naozaj trafil klinec po hlavičke. Zemplínčanom sa momentálne nedarí v koncovke, a tak nečudo, že pri ich zápasoch sa viac hovorí o súperových golmanoch, ako o ich streleckej potencii. V piatok ich vychytal brankár Trnavy Miroslav Hála, tentoraz im nedal šancu golman MHK 32 Juraj Hollý. „Je pravda, že im zápasy proti nám vyšli. Miro Hála je najlepším brankárom v lige, čo potvrdil aj u nás. My by sme sa však mali presadzovať aj proti lepším brankárom ligy. Útočný potenciál na to máme. Momentálne nemáme najlepší vstup do nového roka a musíme to jednoducho zmeniť.“    

Chytiť víťaznú šnúru

Štyri prehry v rade znamenajú aj logický pokles v tabuľke. Michalovčania totiž opustili prvú štvorku a momentálne sú už na piatom mieste, kde na štvrtú Detvu strácajú dva body. Aj preto sa musia pred začiatkom poslednej štvrtiny poriadne nakopnúť. Budú mať na to ideálnu možnosť, keď ich v stredu 8. a piatok 10. januára čakajú dva domáce súboje. Najskôr privítajú celok SR 18 a potom nastúpia v šesťbodovom zápase proti momentálne štvrtej Detve. „Čakajú nás zápasy, v ktorých už musíme zabodovať. Našim cieľom musia byť jednoznačne víťazstvá, aby sme začali nejakú víťaznú šnúru a do našich hláv dostali lepšiu náladu, pretože momentálne dobre určite nehráme,“ zdôraznil Martin Opatovský, ktorý verí, že družstvo sa týmito stretnutiami nakopne a v záverečnej štvrtine bude podávať lepšie výkony, ako to bolo v samom úvode kalendárneho roka.

Peter Brendza



Uverejnené: 06.01.2014 17:04:12 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.