files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Polícia chytila páchateľov vlámaní!

Región stredný Zemplín priniesol minulý týždeň množstvo trestných činov. Vo viacerých prípadoch však mala polícia "navrch".


Lúpež- vznesené obvinenie

Michalovskí policajti v krátkom čase zadržali a policajný vyšetrovateľ zo zločinu lúpeže obvinil 18-ročného doposiaľ trikrát súdne trestaného Petra z obce Trhovište, ktorý v nedeľu minulý týždeň o 00.15 hod. pred pohostinstvom v obci Moravany (okr. Michalovce) lúpežne prepadol 63-ročnú ženu. Z rúk jej násilím vytrhol plátenú tašku, pričom poškodená spadla na zem. V taške mala peňaženku s finančnou hotovosťou 570,-€, preukaz poistenca a mobilný telefón. Celková škoda sa odhaduje na 620,-€. Žena utrpela  povrchové poranenie vlasovej časti hlavy s dobou liečenia do 6 dní. Policajti mladíka zadržali v obci Pozdišovce, umiestnili do cely policajného zaistenia a bol spracovaný návrh na jeho vzatie do väzby.

Michalovskí policajti vypátrali a z prečinu krádeže obvinili 23-ročného Patrika Č. Michaloviec, ktorý sa v noci z 10.01. na 11.01.2007 vlámal do pohostinstva na Moskovskej ulici v Michalovciach. Krádežou cigariet, alkoholu a cukroviniek spôsobil majiteľke škodu 242,30 €.


Vypátranie páchateľov krádeží vlámaním


Michalovskí a sobraneckí policajti vypátrali a z prečinu krádeže obvinili tri Sobrančanky- 25-ročnú Janu, 33-ročnú Stanislavu a 21-ročnú Eriku, ktoré sa v noci zo 04. na 05. februára 2010 vlámali do rodinného domu na Michalovskej ulici v Sobranciach, odkiaľ odcudzil DVD prehrávač, rýchlovarnú kanvicu, sadu porcelánu, príbory a deky. Majiteľovi vznikla škoda 333,-€. 

Policajti OO PZ Sobrance objasnili prečin krádeže vlámaním a porušovania domovej slobody, ktorého sa dopustil 16-ročný Ján z obce Kolibabovce tým, že minulý utorok okolo polnoci  preskočil uzatvorenú a uzamknutú bránku riadne oploteného dvora v obci Kolibabovce, rozbil sklenenú výplň okna a zobral autochladničku, televízny prijímač a rôzny riad. Následne z garáže odcudzil najmenej dva litre domáceho vína, čím majiteľovi spôsobil škodu 23,-€.

Policajti OO PZ Veľké Kapušany z prečinu krádeže obvinili 19-ročného Alexandra z obce Veľké Trakany, 38-ročného Jozefa a 22-ročného Romana z obce Kapušianske Kľačany (okr. Michalovce), ktorí sa po vzájomnej dohode dňa 12.12.2009 po polnoci v obci Kapušianske Kľačany  vlámali do predajne potravín a odcudzili rôzny tovar. Spotrebnému družstvu so sídlom v Nitre spôsobili celkovú škodu 210,-€. 

Z prečinov krádeže a porušovania domovej slobody boli obvinení štyria mladíci z okr. Michalovce, a to 16-ročný  Attila, 15-ročný Ferdinand a 15-ročný Gergo z obce Čičarovce a 14-ročný Róbert z obce Budince, ktorí sa dňa 30.01.2010 okolo 20.00 hod. v obci Čičarovce vlámali do dielne pri rodinnom dome, z ktorej odcudzili motorovú reťazovú pílu, flexibrúsku a zvárací agregát s káblami. Majiteľovi spôsobili škodu 1.000,-€.

Neoprávnené vyrobenie a používanie elektronického platobného prostriedku a inej platobnej karty – objasnenie


Michalovskí policajti z prečinu neoprávneného vyrobenia a používania elektronického platobného prostriedku a inej platobnej karty obvinili 15-ročného Jaroslava z obce Tušice a z prečinu podielnictva 28-ročného Miloša z obce Trhovište. Obvinený Jaroslav dňa 26.11.2009 pred polnocou na chodníku pri pohostinstve na Štefánikovej ulici v Michalovciach našiel bankomatovú kartu spolu s PIN kódom, z ktorej nasledujúci deň za prítomnosti druhého obvineného uskutočnil neoprávnený výber vo výške 10,-€, resp. následne na žiadosť Miloša mu z bankomatu navýšil kredit v sume 6,-€. Majiteľovi účtu zo Sobraniec spôsobili škodu 16,-€.

Krádeže vlámaním

Neznámy páchateľ sa v dobe od 08.12.2009 do 09.03.2010 po odstránení plastovej výplne v spodnej časti vstupných dverí vlámal do administratívnej budovy na Priemyselnej ulici v Michalovciach a odcudzil  rôznu sanitačnú techniku,  káble, výpočtovú techniku a telefóny. Tiež poškodil stropné podhľady a vlámal sa aj do kotolne so samostatným vchodom, kde poškodil elektroinštaláciu. Firme krádežou spôsobil škodu najmenej 2.000,- € a poškodením zariadenia  škodu najmenej 4.000,- €.

V stredu, 8. marca, medzi 12.00 a 14.00 hod. sa na parkovisku na Priemyselnej ulici v Michalovciach neznámy páchateľ vlámal do osobného motorového vozidla zn. VW Passat, z ktorého odcudzil peňaženku, v ktorej bol vodičský preukaz, tri bankomatové karty a kartu zdravotného poistenia, čím majiteľovi z Michaloviec vznikla škoda 100,-€. Poškodením sklenenej výplne dverí vznikla michalovskej s.r.o. škoda 600,-€.

Nebezpečné vyhrážanie

Policajti OO PZ Pavlovce nad Uhom z prečinu nebezpečného vyhrážania obvinili 65-ročného Michala z obce Iňačovce (okr. Michalovce), ktorý sa včera popoludní v rodinnom dome v uvedenej obci so sekerou v ruke vyhrážal zabitím svojej 58-ročnej manželke. K jej zraneniu nedošlo. Obvinený bol zadržaný a umiestnený v cele policajného zaistenia. 

 Policajti OO PZ Pavlovce nad Uhom z prečinu nebezpečného vyhrážania obvinili 49-ročného Jána z obce Vojčice (okr. Michalovce), ktorý sa v nedeľu vo večerných hodinách v rodinnom dome v obci Bajany vyhrážal zabitím svojej 70-ročnej matke. K jej zraneniu ne-
došlo.                                         (mp)

 



Uverejnené: 18.03.2010 09:08:40 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.