files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla s treťou prehrou v rade

Tak ako michalovská Dukla prehrou rok 2013 skončila, tak isto aj nový rok 2014 začala. Michalovčania totiž v stretnutí 32. kola I. hokejovej ligy síce svojho súpera HK Trnava vysoko prestrieľali, no opäť stroskotali na ich brankárovi Miroslavovi Hálovi a nakoniec "bílym andelom" podľahli 1:2 po predĺžení. Dukla sa síce ujala vedenia gólom Martina Opatovského, no hosťom sa ešte počas prvej tretiny podarilo vyrovnať a v predĺžení strhol víťazstvo na ich stranu Roman Jurák. Zverenci trénera Ladislava Spišiaka sa tak naďalej trápia, keď zaznamenali tretiu prehru v rade. Túto negatívnu sériu budú môcť pretrhnúť v nedeľu 5. januára na ľade Liptovského Mikuláša, kde zápasom 33. kola uzavrú tretiu štvrtinu základnej časti.

V prvom zápase kalendárneho roka 2014 sa v Michalovciach hral zaujímavý hokej, ktorý však veľa gólových príležitostí nepriniesol. Aj tie čo priniesol, spoľahlivo zlikvidovali obaja golmani. Práve brankár trnavského HK Miroslav Hála bol v predošlých dvoch zápasoch týchto celkov najväčšou prekážkou Michalovčanov a zahanbiť sa nedal ani dnes. Už v úvode lapačkou zlikvidoval tvrdú strelu Martina Opatovského a potom si poradil aj so šancou Petra Čížeka. V 10. minúte však už bol prikrátky aj on, keď Martin Opatovský obišiel aj jeho a pohotovo zasunul puk do brány - 1:0. Hostia však bleskurýchle vyrovnali, keď následne zahrávali presilovú hru, ktorú už po šiestich sekundách strelou od modrej využil Poláček - 1:1. Dobrý hokej pokračoval aj po dvoch strelených góloch. Miroslav Hála musel byť v pozore pri strele Žembu, ktorú vyrazil na ochrannú sieť. Aj posledné minúty patrili Dukle. Tá najskôr pritlačila prvou lajnou, postupne však na Hálovi stroskotali Žemba, Šechný aj Drotár. V 18. minúte počas oslabovky unikol Zoltán Kubát, no ani jeho strela si cestu do siete nenašla. Aj v druhej tretine bola lepším tímom na ľade michalovská Dukla. Hála ale zatiahol roletu najskôr pri prieniku Boreckého a v 29. minúte mu pri samostatnom úniku Jaroslava Kmiťa pomohla aj horná žŕdka. Zahanbiť sa nechceli dať ani hostia, ktorí v 37. minúte podkúrili Martinom Kovaľom, jeho strela ale tesne minula Němcovu svätyňu. V tretej tretine sa hostia zamerali na defenzívu a na michalovskú bránu poslali iba dve strely. Michalovčania však nedokázali skórovať ani z vyložených príležitostí, ktoré si vypracovali najskôr kapitán Richard Šechný a potom aj kanonier Peter Cmorej. Keďže nenašli recept na trnavského brankára, zápas sa v normálnom hracom čase skončil futbalovou remízou 1:1, ktorá bola pre Zemplínčanov prvou v tejto sezóne. Zápas tak putoval do predĺženia a v ňom mali viac šťastia hostia. Tí v 63. minúte podnikli rýchly protiútok a Jurák strhol víťazstvo na ich stranu. 

HK Dukla Michalovce - HK Trnava 1:2 (1:1, 0:0, 0:0 - 0:1)
Góly: 10. Opatovský (Kubát) - 10. Poláček (Čunderlík, Jurák) pres/1, 63. Jurák (Reho).
Vylúčení: 5:3, navyše Šechný (M) 10. min NESP_H. Presilovky: 0:1. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Štec - Riš, Šoltés. Divákov: 865.
DUKLA: Němec - Kubát, Šeliga, Petrina, V. Urban, Žemba, Lenďák, Buraľ - Kmiť, Šechný, Drotár - Opatovský, Palovčík, Borecký - Banovský, Majerník, Čížek - Cmorej, Stríž, Schnelly.
HK: Hála - Reho, Poláček, Hano, Hronec, Loydl, Šišmič - Jurák, Čunderlík, M. Kovaľ - Grman, Baran, Lisoň - Hluch, Schmidt, Dudáš - Achs, Bachratý, Domaev.

Peter Brendza



Uverejnené: 03.01.2014 20:27:00

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623