files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovská Dukla prvýkrát podľahla Bardejovu

Hokejistov HK Dukla Michalovce nenašiel záver roka v optimálnej pohode. Po predvianočnej prehre v Prešove (2:4) bol tentoraz v dohrávke 28. kola prvej hokejovej ligy nad ich sily aj líder súťaže HC 46 Bardejov, ktorého hráči na domácom ľade zvíťazili 4:1 (2:0, 1:1, 1:0) a prvýkrát v sezóne tak pokorili Zemplínčanov. O ich jediný gól sa postaral Štefan Majerník. Zverenci trénera Ladislava Spišiaka, ktorí kalendárny rok 2013 ukončia na štvrtom mieste tabuľky, sa najbližšie predstavia na domácom ľade, keď v súboji 32. kola privítajú v piatok 3. januára 2014 tradične o 17.00 v tabuľke tretiu Trnavu. 

Vo východoslovenskom derby, ktoré uzavrelo kalendárny rok v prvej hokejovej lige, začali lepšie domáci hráči HC 46. Tí boli korčuliarsky lepší a v prvej tretine sa dostávali do viacerých šancí. Paradoxne mohli otvoriť skóre hostia, keď po výbornej Čížekovej zadovke spoza bránky zaváhal v čistej šanci ich kapitán Richard Šechný, ktorý však mieril iba do brankára Andreanina. Trest nenechal na seba dlho čakať. Z obdobnej pozície sa na druhej strane už o niekoľko desiatok sekúnd presadil kapitán HC 46 Juraj Dancsák, potom čo zužitkoval ideálnu prihrávku Dominika Šimčáka - 1:0. Karel Němec, ktorý dostal tentokrát príležitosť pred Tomášom Petrom v bráne Dukly, musel byť v pohotovosti aj v 9. minúte, keď od modrej nebezpečne pálil Dominik Kramár. Michalovčania sa v úvodnej časti dostávali pred bránu domácich iba sporadicky. Po jednej z mála ich vydarených akcií posunul Šechný puk Jakubovi Kubišovi, no aj z jeho zakončením si brankár HC 46 Matúš Andreanin poradil. Následne putoval na trestnú lavicu Miloš Palovčík, presilovku ale Bardejovčania nezahrali vôbec dobre. Všetko si to líder súťaže vynahradil v 12. minúte, kedy ľahká strela z hokejky Ondreja Gmittera skončila v siete prekvapeného Karla Němca - 2:0. Aj v ďalších minútach prvej časti boli aktívnejší domáci, ktorí mali v závere idálenu možnosť zvýšiť svoj náskok, no nevyužili stotrisekundovú presilovku o dvoch hráčov.

Aj v druhej tretine sa hral svižný hokej a tentoraz k jeho kvalite prispeli aj hráči Dukly. Tí sa síce v úvode tejto časti museli brániť ešte dvom minútam zo štvorminútového trestu Tomáša Stríža, no neinkasovali a paradoxne boli v úvode tejto časti aktívnejším družstvom. Kontaktný gól mohol zaznamenať Štefan Majerník, ktorý však nedotlačil strelu Martina Lenďáka za chrbát Andreanina. Opäť tak prišiel trest na druhej strane, keď v čase tlaku Dukly unikol tretí útok domácich, Karel Němec najskôr kryl strelu Dominika Šimčáka, no následne mal Juraj Dancsák úplne odkrytú bránu a z tejto pozície sa pomýliť nemohol - 3:0. Hostia vrhli všetky sily do útoku. Najskôr síce v presilovej hre minul Miloš Palovčík, no o niekoľko desiatok sekúnd našiel Šechný prihrávkou cez celé klzisko Štefana Majerníka, ktorý odklial čaro bardejovského golmana Matúša Andreanina - 3:1. Inkasovaný gól vlial sily aj domácim. Tí v druhej desaťminútovke druhej časti niekoľkokrát podkúrili obrane Dukly a jej brankár Karel Němec musel byť viackrát v pohotovosti. Hrozila však aj Dukla. Kontaktný gól mohol najskôr streliť Jakub Kubiš, ktorého strela trafila iba betón Andreanina a bardejovský golman bol pozorný aj v záverečných sekundách druhej tretiny, kedy vyrážačkou vytlačil z brány projektil Martina Opatovského. 

Michalovská Dukla mohla znížiť aj na začiatku tretej tretiny, keď Richard Šechný síce spomedzi kruhov mieril presne, Andreanin ale opäť ostal pozorný. Hlavný rozhodca Tomáš Orolín domácim hráčom venoval v tomto stretnutí až osem presiloviek. Tým sa podarilo využiť akurát jednu, potom čo si v 48. minúte nakorčuľoval až pred bránu obranca Alexander Valentín a strelou pod hornú žrďku uzavrel skóre zaujímavého zápasu - 4:1. To sa mohlo meniť ešte viackrát, no Karel Němec v michalovskej, ani Matúš Andreanin v bardejovskej bráne, sa už prekvapiť nenechali a domáci HC 46 sa tak mohol tešiť z prvého skalpu michalovskej Dukly v tejto sezóne.

HC 46 Bardejov - HK Dukla Michalovce 4:1 (2:0, 1:1, 1:0)
Góly:
5. Dancsák (Šimčák, Hajnik), 13. Gmitter (Krčula), 26. Dancsák (Šimčák, Hajnik), 48. Valentín (Hajnik, Šimčák) pres/1 - 34. Majerník (Žemba, Čížek)
Vylúčení:
2:9. Presilovky: 1:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: T. Orolín - M. orolín, Rovenský. Divákov: 1752.
HC 46:
Andreanin - Slimák, Krčula, Kramár, Hopkovič, Polaček, Valentín - M. Baláž, Lipina, O. Gmitter - T. Hričina, Ščurko, Vaško - Šimčák, J. Dancsák, Hajnik - Česelka, Belušár, Chovan.
HK DUKLA:
Němec – Petrina, Žemba, Šeliga, Kubát, Vorobel, Lenďák, Buraľ - Čížek, Šechný, Majerník - Opatovský, Palovčík, Kubiš - Banovský, Stríž, Cmorej - Schnelly.

Peter Brendza



Uverejnené: 29.12.2013 22:18:11

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623