files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovská Dukla opäť sklamala

Hokejisti HK Dukla opäť raz dokázali, že v tejto sezóne sú ich výkony nevyrovnané. Aj keď sú Zemplínčania na štvrtom mieste tabuľky, spokojnosť vonkoncom neprichádza. Zverenci trénera Ladislava Spišiaka totiž raz zahrajú dobre a raz zle. Druhý prípad nastal v nedeľňajšom súboji na ľade Prešova. Michalovčania východoslovenské derby absolútne nezvládli a odovzdaným výkonom pomohli Prešovčanom k prvým tohosezónnym bodom vo vzájomných zápasoch. Opäť sa raz ukázala najväčšia slabina Dukly – obrana. V nej profesorsky hrajúci Michalovčania prepadávali a hlavne po defenzívnych kiksoch inkasovali od bojovných Šarišanov päť gólov. A to ešte mali v bráne Tomáša Petra, ktorý minimálne toľko šancí súperovi zlikvidoval a kľudne ho môžeme vyhlásiť za najlepšieho hráča Dukly v nedeľňajšom stretnutí, ktoré skončilo víťazstvom Prešova 5:2.

Plyšákový duel v prospech domácich

Spokojnejší tak boli určite domáci. Tí v prvých dvoch súbojoch s michalovskou Duklou ťahali za kratší koniec, keď najskôr doma prehrali 3:5 a v druhom vzájomnom zápase podľahli Michalovciam na ich ľade tesne 4:5. „V týchto dvoch súbojoch rozhodli presilovky Dukly. Prišli naše hlúpe vylúčenia a taký skúsený káder, ako oni majú, presilovky využívať vie. Hlavne päťka Riša Šechného si to vie rozhodiť a práve to bolo rozhodujúci moment tých dvoch zápasov. Dneska sme si to ustrážili a z oslabovky sme inkasovali až v závere, kedy už bolo rozhodnuté o našej výhre,“ uviedol po stretnutí brankár HC 07 Prešov Róbert Marton, ktorý nie je neznámym ani michalovskému fanúšikovi, keďže v metropole Zemplína strávil dve sezóny, kedy patril k oporám tímu.

Nedeľňajší duel bol pre Prešovčanov posledným tohtoročným, a tak sa chceli rozlúčiť výhrou. Diváci im navyše pripravili prekvapenie. Po vzájomnej dohode sa rozhodli, že po prvom góle Šarišanov zahádžu ľadovú plochu plyšákmi, ktoré budú následne dodané chorým deťom. No a keďže sa domáci pochlapili a michalovskej Dukle strelili päť gólov, všetci plyšáci skončili na ľade. „Nielen kvôli tým dvom predchádzajúcim prehrám s Michalovcami sme dnes chceli zabodovať naplno. Bolo to aj pre tento účel, ktorý spomínate. Chceli sme divákov potešiť gólmi, čo sa nám aj podarilo. Niektoré z nich boli ozaj ukážkové. Som veľmi rád, že sa nám podarilo ukončiť kalendárny rok víťazstvom,“ podotkol Róbert Marton, ktorý príliš veľa roboty s michalovskými šancami nemal. „Prvé dve tretiny ani nie, v tej poslednej sa už Michalovčania viac tlačili do streľby. Dukla hrala dnes trošku profesorsky hokej, čo sa jej nakoniec aj vypomstilo.“

Vedúci gól im uškodil

Michalovčania na Šariši výkonom absolútne sklamali. Pred slabou diváckou návštevou a tomu pripadajúcou kulisou absolútne nezopakovali svoj piatkový výkon zo stretnutia so Senicou a tentoraz ukázali svoju horšiu tvár. Po bezgólovej aj bezkrvnej prvej tretine, začali tú druhú aktívnejšie. Odmenou za to im bol úvodný gól zápasu, no ten im paradoxne uškodil. „Malo by to byť naopak, no stalo sa to, že nám určite uškodil. Dostali sme sa na koňa, no z toho nás domáci rýchlo zosadili,“ skonštatoval na margo 157 – sekundového trojgólového prešovského uragánu autor úvodného presného zásahu v zápase Jakub Kubiš, ktorý sa do zostavy vrátil po niekoľkotýždňovom zranení členka.

 

Po jeho góle, ktorý mal Duklu ukľudniť, však prišla ešte väčšia aktivita domácich. Tí využívali každú jednu chybu michalovskej obrany (a tých bolo naozaj požehnane) na ohrozenie brány Tomáša Petra. Ten bol zrazu v jednom ohni a nebyť jeho zásahov mohla byť výhra Prešovčanov ešte vyššia. „Je pravda, že sme mu príliš nepomohli. Tých inkasovaných gólov na našej strane by bolo nebyť jeho na našej strane ešte viac. Viackrát nás naozaj podržal. My sme mu to vôbec neuľahčili. V obrane sme prepadávali, ale nebola to iba chyba obrancov, ale aj nás útočníkov. Aj my totiž musíme brániť,“ sypal si po prehre 2:5 popol na hlavu michalovský útočník. Michalovčania sa tak po dvoch výhrach v rade opäť museli skloniť pred súperom a hoci sú na štvrtom mieste tabuľky, a plnia stanovený cieľ, s ich výsledkami, no hlavne s výkonmi určite spokojnosť nevládne. S takým výkonom, aký predviedli v Prešove by totiž určite nezabodovali ani na ľade súperov z posledných miest tabuľky...

Peter Brendza



Uverejnené: 23.12.2013 14:52:40 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.