files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla konečne potešila výsledkom aj výkonom

Hokejisti HK Dukla Michalovce zvíťazili v stretnutí 30. kola prvej hokejovej ligy na domácom ľade nad tímom HC Dukla Senica 5:3 (3:1, 1:1, 1:1). O góly michalovskej Dukly sa postarali dvakrát Martin Drotár, po jednom presnom zásahu pridali Maroš Žemba, Tomáš Banovský a Richard Šechný. Zverenci trénera Ladislava Spišiaka sa najbližšie predstavia v nedeľu 22. decembra na ľade Prešova, do konca kalendárneho roka odohrajú ešte aj dohrávku 28. kola v Bardejove, ktorá je na programe v nedeľu 29. decembra. Doma ich uvidíme opäť v piatok 3. januára 2014, kedy v tradičnom čase o 17.00 privítajú ďalšieho ašpiranta na prvú štvorku Trnavu.

Súboj dvoch Dukiel priniesol konečne hokej, nad ktorým poskočilo srdce každého fanúšika. Obidva tímy totiž podali výborné výkony a preto sa hralo úrovňou extraligové stretnutie. Lepšie ho začali domáci. Tí síce v 8. minúte najskôr nevyužili desať sekundovú presilovku o dvoch hráčov, no po návrate senického Reissmullera pálil v hre piatich proti štyrom od modrej Miloš Palovčík a jeho strelu dorazil za chrbát bezmocného Mareka Peksu Maroš Žemba - 1:0. O minútu neskôr zahrávali presilovku aj hostia. Využili ju naoaj bleskurýchle, keď sa už po deviatich sekundách presadil Vaškovič - 1:1. Aj v druhej desaťminútovke prvej časti sa hral výborný hokej a diváci boli neustále v strehu. Najskôr sa zaskvel brankár Zemplínčanov Tomáš Petro, ktorý v gólovej príležitosti vychytal Reného Jarolína. Na druhej strane zase Majerník vyprášil betóny hosťujúceho golmana Peksu, ktorý si následne poradil aj s tutovkou Palovčíka. V 15. minúte však už kapituloval. Banovský sa presadil medzi dvoma hráčmi a strelou pod hornú žŕdku poslal michalovskú Duklu do vedenia - 2:1. Tá už o päťdesiattri sekúnd neskôr viedla dvojgólovým vedením, keď Šechný nedal šancu Peksovy a ten sa po jeho presnom zásahu porúčal z brány, kde ho nahradil Tomáš Porubský - 3:1.

Ani ten však neostal dlho s čistým štítom. V úvode druhej tretiny najskôr po strele Salajku zvonila žŕdka na domácej bráne, potom v stopercentnej šanci ešte Porubský vychytal Banovského, no po Šechného krásnej prihrávke v 24. minúte už nemal nárok na Drotárovú dorážku - 4:1. Horná žŕdka michalovskej brány zvonila aj v 33. minúte po zakončení Reissmullera. V 38. minúte však už v hre štyroch proti štyrom presne trafil od modrej Gula - 4:2. Aj tretia tretina priniesla výborný hokej. V jej úvode došlo opäť k výmene v senickej bráne, keď zraneného Porubského nahradil Peksa. Obe mužstvá sa následne viackrát dostali do šancí, no úspešní boli strelci iba po raz na oboch stranách. Najskôr v 54. minúte Drotár zužitkoval spoluprácu prvého útoku na svoj druhý gól v zápase, no už o trinásť sekúnd neskôr korigoval vedenie michalovskej Dukly Sajdl - 5:3. Do konca zápasu ešte zaujal osobný trest pre tréner hostí Pavla Klečka, ktorého hlavný rozhodca za protesty vykázal z lavičky.

HK Dukla Michalovce - HC Dukla Senica 5:3 (3:1, 1:1, 1:1)
Góly: 8. Žemba (Palovčík, Cmorej) pres/1, 16. Banovský (Šechný), 16. Šechný (Kmiť), 24. Drotár (Šechný, Kmiť), 55. Drotár (Kmiť, Šechný) – 9. Vaškovič (Ivičič, Surovka) pres/1, 38. Gula (Ivičič, Mikolášek), 55. Sajdl (Petráš).
Vylúčení: 3:4, navyše Stríž 10. min NESP_H - Ivičič 10. min. VYST_R, Šalka 5+DKZ SE_K.  Presilovky: 1:1. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Štec - Kalina, Hric. Divákov: 700.
HK Dukla: Petro - Petrina, Vorobel, Kubát, Urban, Šeliga, Žemba, Lenďák, Buraľ - Drotár, Šechný, Kmiť - Opatovský, Palovčík, Majerník - Banovský, Stríž, Cmorej - Megela, Markuš, Schnelly.
HC Dukla: Peksa (16. - 42. Porubský) - Gula, Ivičič, Salajka, Janík, Lukáčik, Reissmuller, Mrázik - Vaškovič, Surovka, Mikolášek - Sajdl, Šúrek, Daráš - Méry, Jarolín, Šalka - Petráš, Klučiar.



Uverejnené: 20.12.2013 20:10:36
files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.