files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa v prvom zápase s Nowym Saczom víťazne

Hádzanárky Iuventy Michalovce zvíťazili v prvom prípravnom stretnutí nad po jesennej časti piatym tímom poľskej Ekstraklasy Olimpiou Beskyd Nowy Sacz 28:24 (14:11). Zverenky trénera Jána Packu sa v odvetnom súboji s rovnakým súperom stretnú v Chemkostav aréne zajtra, čiže v sobotu 14. decembra o 10.30 hod.

Michalovské hádzanárky začali prvé z dvoch prípravných duelov proti svojmu v príprave už tradičnému súperovi lepšie a po dvoch minútach hry viedli gólmi Tobiašovej a Horňákovej 2:0. V tomto čase Iuventa dobre bránila, navyše za obranou sa blysla niektorými výbornými zákrokmi brankárka Medveďová. Nečudo tak, že po rýchlom protiútoku a presnom zakončení Holešovej vyhrávala v 11. minúte 6:1 a lavička hostí reagovala oddychovým časom. Ten po jesennej časti piatemu tímu poľskej ligy pomohol, keďže ihneď po ňom Sacz dosiahol dva góly. V 13. minúte kontrovala Tobiašová a Iuventa viedla o štyri góly - 7:3. Štvorgólový náskok si domáce hráčky udržiavali aj v 22. minúte, kedy sa zo sedemmetrového hodu nemýlila Trehubová, ako aj o sedem minút neskôr, keď presne mierila Tobiašová - 14:10. Posledné slovo v prvom dejstve patrilo hosťujúcej Szczecine, ktorá stanovila polčasové skóre na 14:11.

Úvod druhého dejstva ale vyšiel lepšie Nowému Saczu, ktorý postupne ukrajoval z mierneho náskoku michalovskej Iuventy. V 41. minúte po góle Kataríny Dubajovej vyhrávali Zemplínčanky už iba o jeden gól 17:16. Iuventa ale zapla na vyššie obrátky a už o štyri minúty neskôr po strele Markovičovej viedla opäť o tri góly - 20:17. Hostkám sa však podarilo trojgólovou šnúrou vyrovnať a dokonca sa v 49. minúte po ďalšom góle Dubajovej ujali vedenia - 22:21. Na tento stav zareagoval tréner Ján Packa oddychovým časom a jeho zverenky si zrejme vzali rady k srdcu. Iuventa totiž otočila skóre vo svoj prospech a po presnom zásahu Tobiašovej v 56. minúte opäť viedla - 24:23. Následne sa presadila aj Holešová, Dubajová síce znížila na rozdiel jedného gólu, no v samom závere už triafali do čierneho iba domáce hráčky, ktoré po dvoch góloch Trehubovej a jednom Szollosiovej napokon zvíťazili štvorgólovým rozdielom - 28:24

Štatistika

Michalovce - Nowy Sacz 28:24 (14:11)

Pok. hody: 5/3 - 6/6, vylúčenia: 3 - 1. Rozhodovali: Milan Harman a Marián Harman - 100 divákov.

IUVENTA: Zykova, Medveďová - Kiridžič, M. Holešová 2, Markovič 4, Piskayová, Szollosiová 2, Rebičová 4, Horňáková 2, Tobiašová 5/1, Trehubova 9/2, Kovaličková.

MKS: Szczurek, Sach - Gadzina 2, Figiel, Dubajova 5/4, Lesniak 1/1, Masna, Maslanka 2/1, Moskal, Olszowa 8, Plachta 1, Raczka, Szczeczina 5.



Uverejnené: 13.12.2013 18:42:56
files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.