files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovskí futbalisti ukázali počas jesene dve tváre

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce majú za sebou jesennú časť, v ktorej ukázali dve tváre. Na domácom ihrisku ukázali futbal, ktorý lákal divákov a z desiatich zápasoch nevyhrali iba raz. Na druhej strane Michalovčania vonku veľa vody nenamútili a zisk desiatich bodov z rovnakého počtu stretnutí sa vzhľadom na ambície tímu máli. Aj preto sú Zemplínčania v tabuľke po skončení jesene na treťom mieste, keď na vedúcu Podbrezovú strácajú sedem bodov.

Príchod trénera Jozefa Bubenka

Minulá sezóna MFK Zemplín nedopadla podľa predstáv nikoho. Spokojní neboli hráči, tréneri, funkcionári a vonkoncom nie diváci. Aj preto sa pred tou nasledujúcou sezónou vynorovalo viacero otázok. Jednou z nich bolo aj to, kto povedie tím od Laborca. Voľba funkcionárov padla na skúseného Jozefa Bubenka, ktorý si za asistenta vybral ďalšiu známu tvár z futbalového ihriska - Jozefa Valkučáka. Nový trénerský tandem mal naozaj na čom pracovať. Mužstvo bolo z neúspešnej minulej sezóny poriadne na dne a bolo potrebné sa od neho odraziť. Nový lodivod zastabilizoval káder, z ktorého zo základnej zostavy odišla iba dvojica Ľubomír Korijkov - Pavol Jurčo, na druhej strane prišli výrazné posily hlavne do defenzívy a na brankársky post. Ten ešte viac vystužil skúsenosťami Martin Raška prichádzajúci zo Spartaka Trnava, ktorý tak doplnil doterajšiu jednotku medzi žrďami Tomáša Jenča. Výrazne sa posilnil aj stopérsky post, ktorý vedenie klubu vyriešilo angažovaním Michala Galla. Navyše do defenzívy prišla posila aj na pravú stranu v podobe Igora Oberta.

Ako deň a noc

Michalovskí futbalisti vstupovali do svojej deviatej druholigovej sezóny tentokrát so skromnými cieľmi. Nehovorilo sa podobne ako v minulosti o postupe do najvyššej súťaže, skôr sa hovorilo o tom, ako družstvo pôjde od zápasu k zápasu. A to naozaj išlo. Zemplínčania sa od začiatku súťaže usídlili v hornej polovici tabuľky a tieto priečky neopustili ani po skončení jesene. Darilo sa im hlavne pred vlastnými divákmi. Pred nimi ukázali futbal, aký fanúšik chce vidieť. Moderný, kombinačný, útočný, teda presne to, po čom fanúšikovia volali. Doma Michalovčania zdolali všetkých adeptov na popredné priečky. Zaváhali iba raz, s trnavskými juniormi, s ktorými nešťastne remizovali 1:1. Opačným protipólom boli ich výkony na ihriskách súperov. Na nich už nedokázali zopakovať výkony z domáceho trávnika a hlavne tam postrácali veľa dôležitých bodov. Remizovali napríklad v Liptovskom Mikuláši či Šali, kde sa ich priamym konkurentom zakopnúť nepodarilo. Navyše okrem remízy 3:3 v jesennej derniére na pôde trnavských juniorov, nepriniesli od súperov umiestnených v prvej šestke ani bod. Práve tam treba hľadať hlavné príčiny toho, že Michalovčania strácajú po jeseni na lídra súťaže z Podbrezovej sedem bodov a sú až na treťom mieste tabuľky.

Michal Hamuľak nasúkal súperom pätnásť gólov

Sedem bodov nie je veľa, ale ...

Hlavne výsledky na domácej pôde mali za dôsledok, že Michalovčania v jesennej časti dosiaľ trhli svoj rekord, keď v dvadsiatich zápasoch získali za jedenásť víťazstiev, päť remíz a štyri prehry dovedna 38 bodov, čo je ich historické jesenné maximum. Ani to však nestačilo na lepšie, ako tretie miesto. Dôvod? Druhá najvyššia futbalová súťaž je v tejto sezóne poslednýkrát celoslovenskou. Od budúcej sezóny totiž nastáva jej reorganizácia a podľa geografického hľadiska sa rozdelí na dve časti. Bude v nej teda účinkovať dvadsaťštyri tímov, dvanásť zo západu a dvanásť z východu, čím výrazne utrpí jej kvalita. Aj preto je pre Michalovčanov posledná šanca dostať sa do najvyššej súťaže, v budúcej by totiž museli hrať aj proti tímom z regiónu. To si však hovoria aj ďalší ich rivali a hlavne Podbrezová sa po úvodných kolách rozbehla, a dvanásťzápasovou sériou bez prehry to dotiahli jej hráči až na post jesenného lídra. Tabuľku vedú o šesť bodov pred druhým Bardejovom a sedem práve pred Michalovcami. Nie je však všetkým dňom koniec. Do konca súťaže ešte ostáva trinásť kôl a pri trojbodovom systéme nie je sedembodová strata nezmazateľná. Po vhodnom doplnení kádra a hlavne zopakovaní výkonov z domáceho trávnika aj vonku, sa ľahko môže stať, že Michalovčania môžu spanilou jarnou jazdou túto stratu zmazať.

ZAUJALI

Michal Gallo

Michalovčania sa výrazne zlepšili v obrane, kde vynikal hlavne stopér Michal Gallo. Tento odchovanec ružomberského futbalu sa okamžite po svojom príchode zaradil medzi osobnosti tímu a spolu s Tomášom Sedlákom, ktorý odohral naproti tomu, čo ukazoval minulú sezónu výbornú jeseň, vytvorili pravdepodobne najlepšiu stopérsku dvojicu v lige.

Michal Hamuľak

MFK Zemplín má opäť vo svojich radoch kanoniera. Po časoch Miroslava Tótha, Jozefa Gašpara či Filipa Serečina máme konečne hráča, o ktorého sa dá v útoku oprieť. Hamuľak svoje umenie ukazoval aj v minulosti, no zväčša tak bolo v príprave alebo v úvode súťaže a potom nič. Príchodom trénera Jozefa Bubenka nastal pri tomto hráčovi obrat o stoosemdesiat stupňov. Odchovanec humenského futbalu nastrieľal v jeseni pätnásť gólov, čim si vyslúžil korunu jesenného kanoniera v druhej najvyššej súťaži.      

Dominik Kunca

Ďalší z hráčov, ktorý výkonnostne počas jesene povyrástol. Už je zabudnutý jeho výkonnostný pokles, Domino počas posledného roka išiel výkonnostne nahor. Nebojí sa ísť do súboja jeden na jedného, v zápasoch nabehá kilometre. Keď k tomu pridá ešte viac futbalového myslenia a jeho výkonnostný rast sa nezastaví, sme presvedčení, že onedlho mu bude druhá liga priúzka. 

Róbert Kovaľ

Už v devätnástich rokoch sa stal kapitánom tímu. Slovenský mládežnícky reprezentant za trénera Bubenka výrazne ožil. V jeseni hral prevažne na čiare a ukázalo sa, že tento post mu svedčí viac. Takisto zaznamenal výkonnostný progres, čo bolo vidieť hlavne v domácich dueloch. V zápasoch vonku už taký aktívny nebol. Nevyšiel mu hlavne duel v Prešove, kde hral podobne, ako jeho ostatní spoluhráči zle. Aj napriek tomu ho zaraďujeme medzi prínosy jesene. Keď u seba odstráni nevyrovnanosť výkonov, platí pri ňom to isté, čo pri Kuncovi. Druhá liga mu bude priúzka.

SKLAMALI

Miroslav Božok

Vždy, keď sme robili sumár jesene, jari alebo celej sezóny, pri MFK Zemplíne bolo viac negatív, ako pozitív. Teraz však nastal opak. Počas jesene sme nenašli veľmi veľa hráčov, ktorí by vyslovene sklamali. Sklamanie priniesli hlavne výsledky, či výkony na súperových ihriskách, kde sa dalo získať bodov viac a práve tam Zemplínčania strácajú na Podbrezovú. To je však kolektívna vina. Keď sa prizastavujeme pri jednotlivcoch, viac sme napríklad čakali práve od Miroslava Božoka. Ten hlavne v úvode jesennej časti nehral to, čo sa od neho čakalo a na čo v skutočnosti má. Bolo to však najskôr zavinené chorobou a potom zranením. V závere jesene to už bol ten Božok, akého čakáme aj počas jari, keď budú Michalovčania naháňať lídra súťaže.  

Vladimír Janočko 

V podstate platí to, čo pri Božokovi. Vyslovene nesklamal, no čakali sme od neho viac. V závere jesene sa dokonca vytratil zo základnej zostavy.

1. kolo: MFK Zemplín Michalovce - MFK Dubnica nad Váhom 3:0 (2:0)

Góly: 18. Podhorin, 31. a 74. M. Hamuľak

2. kolo: MŠK Rimavská Sobota - MFK Zemplín Michalovce 1:1 (0:1)

Góly: 51. Kostúrik - 11. M. Hamuľak

3. kolo: MFK Zemplín Michalovce - MFK Tatran Liptovský Mikuláš 1:0 (0:0)

Gól: 60. D. Kunca

4. kolo: FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa - MFK Zemplín Michalovce 0:3 (0:3)

Góly: 33. a 41. M. Hamuľak, 34. Kovaľ

5. kolo: MFK Zemplín Michalovce - 1. FC Tatran Prešov 2:0 (2:0)

Góly: 2. a 19. M. Hamuľak

6. kolo: ŽP Šport Podbrezová - MFK Zemplín Michalovce 1:0 (0:0)

Gól: 53. B. Vaščák

7. kolo: MFK Zemplín Michalovce - ŠK SFM Senec 2:0 (0:0)

Góly: 51. Kovaľ, 58. Vernon

8. kolo: Partizán Bardejov - MFK Zemplín Michalovce 1:0 (0:0)

Gól: 49. J. Dzúrik

9. kolo: MFK Zemplín Michalovce - FC Spartak Trnava juniori 1:1 (1:0)

Góly: 20. I. Obert - 67. B. Bališ

10. kolo: MFK Zemplín Michalovce - FC ŠTK 1914 Šamorín 3:0 (1:0)

Góly: 23. M. Hamuľak, 72. Vernon, 90+. M. Regáli

11. kolo: FK Slovan Duslo Šaľa - MFK Zemplín Michalovce 0:0

12. kolo: MFK Dubnica nad Váhom - MFK Zemplín Michalovce 1:2 (0:1)

Góly: 47. Šmahajčík - 43. a 51. M. Hamuľak (prvý z 11 m)

13. kolo: MFK Zemplín Michalovce - MŠK Rimavská Sobota 3:1 (1:0)

Góly: 40. D. Kunca, 51. a 75. M. Hamuľak - 64. Migaľa

14. kolo: MFK Tatran Liptovský Mikuláš - MFK Zemplín Michalovce 1:1 (1:0)

Góly: 25. A. Brčák - 64. V. Janočko (11 m)

15. kolo: MFK Zemplín Michalovce - FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa 6:1 (3:0)

Góly: 15. a 84. Božok (druhý z 11 m), 43. a 68. M. Hamuľak, 18. vlastný Sekereš, 61. V. Janočko (11 m) - 75. M. Páleník

16. kolo: 1. FC Tatran Prešov - MFK Zemplín Michalovce 1:0 (1:0)

Gól: 44. Dolný (11 m)

17. kolo: MFK Zemplín Michalovce - ŽP Šport Podbrezová 1:0 (1:0)

Gól: 23. Smrek

18. kolo: ŠK SFM Senec - MFK Zemplín Michalovce 2:0 (1:0)

Góly: 24. Orolín, 74. R. Augustín

19. kolo: MFK Zemplín Michalovce - Partizán Bardejov 2:1 (0:0)

Góly: 68. vlastný L. Zápotoka, 75. D. Kunca - 90. Dyjan De Azevedo

20. kolo: FC Spartak Trnava juniori - MFK Zemplín Michalovce 3:3 (1:1)

Góly: 2. B. Bališ, 50. J. Adámik, 90. Štepanovský (11 m) - 20. vlastný Štepanovský, 47. M. Hamuľak, 89. Michal Gallo

Tabuľka po jesennej časti:

1.   Podbrezová  20     14      3      3      38:12      45 
 2.  Bardejov    20  11  6  3  27:13  39
 3.   Michalovce  20  11  5  4  34:15  38
 4.   Prešov   20  12  2  6  32:15  38
 5.  Senec  20  8  7  5  26:20  31
 6.  Trnava juniori   20  8  5  7  37:35  29
 7.  Rimavská Sobota   20  7  8  5  21:20   29
 8.  Šamorín    20  5  5  10  18:30  20
 9.  Dubnica nad Váhom    20  5  5  10  16:34  20
 10.  Šaľa  20  4  4  12  17:29  16
 11.   Žiar n/H Dolná Ždaňa   20  4   3  13  19:41  15
 12.  Liptovský Mikuláš    20  2  5  13  14:35  11

Peter Brendza



Uverejnené: 08.12.2013 21:03:05 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.