files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Muži aj ženy 1. BKD Michalovce s výhrami u súperov

Aj počas tohto víkendu sa odohrali zápasy druhej basketbalovej ligy skupina Východ a to v lige žien, ako aj mužov. V hre tak boli obidva celky 1. BKD Michalovce, ktoré sa tentoraz predstavili vonku a obom sa darilo. Muži zvíťazili na pôde posledného celku tabuľky Eilatu Prešov 73:54 a udržali sa tak na druhom mieste tabuľky, ženy uspeli na ihrisku Cassovie Košice, kde zvíťazili 77:62 a dostali sa tak na prvé miesto v tabuľke. V tomto kalendárnom roku budú michalovské tímy v hre ešte raz. Ženy sa počas víkendu 14. - 15. decembra predstavia v Spišskej Belej, muži odohrajú zápas doma, keď v utorok 17. decembra o 18.00 privítajú jedného z favoritov súťaže UVL Košice.

MUŽI

Eilat Prešov - 1.BKD MICHALOVCE   54:73 (13:18, 15:20, 13:17, 13:18 )
Strelci:
Vl.Mitterpák 20, Mižák 17, Janošov 14, Maškulík 10, Hocman 8, Pastirák 4.

Prezident 1. BKD Ladislav Janošov: "Počas víkendu sme cestovali na pôdu posledného tímu tabuľky síce bez Holdu, Tomáša Mitterpáka, Kováča aj Habaľa, no s jasným cielom bodovať. Po sérii ťažkých zápasov sa nám do cesty konečne postavil súper, pri ktorom si mohli zahrať všetci a pritom na tých najviac vyťažených tentoraz nebola väčšia ťarcha. Po štyroch minútach sme viedli 11:0, no potom domáci dosiahli osem bodov. Vtedy však chlpaci zapli naplno a výsledkom toho bolo ich vedenie 18:8. Aj druhú štvrtinu sme mali jasne v rukách, avšak domácim sa darila streľba z diaľky, keď nám strelili v tejto časti tri trojky a aj preto sme do polčasu viedli iba o desať bodov. Tretia štvrtina bola najviac zaujímavá tým, že náš súper v nej hádzal 14 trestných bodov, pričol premenil iba päť, no z hry jeho hráči dokázali streliť akurát tri body. Na druhej strane sme my hádzali akurát šesť trestných hodov, z ktorých sme premenili tri, no z hry sme dali dvanásť bodov a aj preto sme vyhrávali pred záverečnou štvrtinou o štrnásť bodov. V jej úvode chlapci ešte viac zabrali, viedli aj o 22 bodov a žiadnu drámu nepripustili. Prešovčania napriek viditeľnej snahe majú pomerne úzky káder a toto sa asi najviac podpisuje pod ich doterajšie výsledky." 

ŽENY

Cassovia Košice – 1.BKD Michalovce  62:77 (9:22, 22:19, 17:16, 14:20)
Strelci: Kuráňová 20, Regendová 16, Fiedlerová a Čorbová po 15, Lipková a Maľuková po 4, Harmanová 3
Doskoky: Regendová 20 (!), Fiedlerová 10
Zisky: Kuráňová 9, Regendová a Fiedlerová po 5

Prezident 1. BKD Ladislav Janošov: "Dievčatá síce nastúpili v úlohe mierneho favorita, táto rola im však vo viacerých prípadoch nesvedčí a potvrdzovať to v samom zápase je pre nich zväčša náročné. Opäť som sa musel zaobísť bez niektorých dievčat, no k dispozícii tentoraz boli Regendová, Čorbová, ako aj Fiedlerová. Dievčatá začali v základnej zostave Lipková, Kuráňová, Maľuková, Fiedlerová, Regendová excelentne. Po štyroch minútach vyhrávali 10:5, hrali bez stresu, suverénne, sebavedomo a štvrtinu vyhrali jasne 22:9. Čakalo sa, že v nastúpenom trende budú pokračovať aj ďalej. Hra sa však v úvode druhej časti vyrovnala a strelecky sa začali presadzovať aj domáce hráčky. Pomohli sme im však hlavne my, našimi chybami či zbytočnými stratami lôpt. Práve tu sa prejavila naša slabšia zohratosť, keďže niektoré dievčatá trénujú pomenej. Došlo k tomu, že fyzicky lepšie pripravený súper sa pomaličky výkonom dvíhal, no aj napriek tomu sme do polčasovej prestávky viedli o desať bodov. V tretej štvrtine sme čelili podstatne agresívnejšej hre súpera, ktorý išiel v niektorých momentoch až za hranicu dovoleného, no na počudovanie to nebolo trestané a viac faulov v tejto časti bolo pripísaných nám. Ešte šťastie, že fauly pribúdali rovnomerne na všetky dievčatá, takže sa za päť faulov vyfaulovala akurát Lipková, aj to dve minúty pred koncom. Domáce hráčky sa v tretej časti sa nás dotiahli na šesť bodov, no vzápätí Regendová strelila dôležité štyri body a desať bodový náskok sme si udržiavali až do konca duelu."



Uverejnené: 02.12.2013 18:03:18 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.