files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovská Dukla rozstrieľala Liptovský Mikuláš

Hokejisti HK Dukla Michalovce sa doma výrazne vytiahli a v gólovo potentnom stretnutí 22. kola I. hokejovej ligy zvíťazili nad MHK 32 Liptovský Mikuláš vysoko 10:4. Dva góly Dukly zaznamenali Tomáš Stríž a Martin Opatovský, po jednom presnom zásahu pridali Jakub Kubiš, Jaroslav Kmiť, Peter Čížek, Richard Šechný, Peter Cmorej a Martin Schnelly. Michalovskí hokejisti sa najbližšie predstavia dvakrát vonku (v stredu v Trnave proti tímu SR 18, v piatok na ľade Detvy), doma ich uvidíme až v stredu 4. decembra, kedy o 17.00 privítajú celok Prievidze.

Začiatok zápasu sa niesol v slávnostnom rúchu, keď pred úvodným buly odovzdali funkcionári klubu pri príležitosti päťdesiatych narodenín dres s číslom 50 masérovi tímu Ľubošovi Fajčákovi. Potom mohlo prísť na rad úvodné buly a po ňom doslova gólostroj michalovskej Dukly, ktorej hráči prvé tri strely na bránu premenili na tri góly. Najskôr v tretej minúte od modrej pálil presne Jakub Kubiš, o minútu neskôr zakončil Martin Opatovský a ešte v štvrtej minúte po presnej strele Tomáša Stríža bol stav - 3:0, na čo tréner hostí Marián Horváth zareagoval oddychovým časom. O päť minút neskôr dostali Liptáci ďalší úder, keď sa im zranila brankárska jednotka Matúš Palko a do brány tak musel ísť neskúsený Mário Duchoň. Toho ihneď po príchode do brány ohrozil Peter Cmorej, no blýskalo sa na druhej strane, keď počas presilovky prekonal debutujúceho golmana Jozefa Račka Martin Marcinko. To ešte v prvej tretine nebolo všetko. S chuťou hrajúci Michalovčania totiž ešte pridali dva góly. Najskôr podobne v presilovke odpovedal Peter Čížek a v 20. minúte sa po druhýkrát v stretnutí presadil Tomáš Stríž - 5:1.

Zaujímavý zápas pokračoval aj v druhej tretine, kde sa gólové hody na chvíľu zastavili. V 23. minúte zahrávali hostia presilovku, no Vorobel v nej vysunul Richarda Šechného, ktorý rutinérsky prekonal hosťujúceho golmana - 6:1. O päť minút neskôr sa zase ukázal prvý útok, keď na konci gólovej akcie bol Jaroslav Kmiť - 7:1. Hostia v druhej časti ešte stihli odpovedať presnou strelou Kurica a keď sa na začiatku záverečnej dvadsaťminútovky presadil aj Kubovčík, stav zápasu bol 7:3. Michalovčania ale opäť zapli na vyššie obrátky a odmenou im bol gól Petra Cmoreja, pre ktorého to bol prvý presný zásah v sezóne. Diváci začali skandovať desať - desať, čo im domáci hokejisti nakoniec splnili. Najskôr počas presilovky strelil deviaty gól Martin Opatovský a päť minút pred koncom zaznamenal vytúženú desiatku Martin Schnelly, pre ktorého to bol podobne ako pri Cmorejovi úvodný strelecký zápis v sezóne. Gólové hody zápasu ukončil v 56. minúte hosťujúci Mezovský, ktorý uzavrel skóre zaujímavého stretnutia na 10:4.

HK Dukla Michalovce - MHK 32 Liptovský Mikuláš 10:4 (5:1, 2:1, 3:2)
Góly: 3. Kubiš (Opatovský), 4. Opatovský (Kubiš, Majerník), 4. Stríž (Šeliga), 14. Čížek (Kmiť, Vorobel) pres/1, 20. Stríž (Cmorej), 23. Šechný (Vorobel) oslab/1, 28. Kmiť (Čížek), 48. Cmorej (Čížek, Stríž), 50. Opatovský (Kubiš, Majerník) pres/1, 55. Schnelly (Lenďák) – 12. Marcinko (Janči, Poliaček) pres/1, 34. Kuric (Lieskovanský), 43. Kubovčík (Broska, Poliaček), 56. Mezovský (Matejka)
Vylúčení: 8:8.
Presilovky: 2:1.
Oslabenia: 0:0.
Rozhodovali: Lauff - Kalina, Smerek.
Divákov: 1200
HK DUKLA: Račko - Lenďák, Vorobel, Drotár, Kubát, Petrina, Šeliga - Čížek, Šechný, Kmiť - Kubiš, Majerník, Opatovský - Banovský, Stríž, Cmorej - Schnelly. 
MHK 32: Palko (9. Duchoň) – Sajko, Špila, Bača, Mezovský, Janči, Nitriansky – Bartík, Kuric, Leskovjanský - Bokroš, Matejka, Roháč - Broska, Marcinko, Poliaček - Kubovčík.



Uverejnené: 22.11.2013 20:31:19

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623