files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Novým trénerom HK Dukla je Ladislav Spišiak

Michalovskí hokejisti už majú nového lodivoda. Stal sa ním Ladislav Spišiak (55). Ten na tomto poste nahradil Mariána Horvátha, ktorého správna rada HK Dukla pre nepresvedčivé výkony či výsledky tímu odvolala začiatkom minulého týždňa. Zo Spišiakom sa vedenie klubu dohodlo na kontrakte do konca sezóny 2013/2014.  

 

Po troch zápasoch, ktoré odtiahol dočasný tréner Peter Tirpák (ten zaznamenal plný počet deväť bodov) nastala na trénerskej stoličke HK Dukla ďalšia zmena. Tentoraz očakávaná, keďže Tirpák bol na tomto poste avizovaný iba na tri zápasy pred reprezentačnou prestávkou. Po úspešnom zápase s Bardejovom (3:1) sa prezident HK Dukla Alexander Černega rozhodol vyjsť na svetlo sveta s menom nového trénera. „Môžem oznámiť, že novým trénerom HK Dukla Michalovce sa stáva pán Ladislav Spišiak. Ten povedie tréningový proces od utorka večera, kedy je naplánovaný prvý tohtotýždňový tréning,“ poznamenal Černega, podľa ktorého slov sa klub s rodeným Martinčanom rozhodol uzavrieť kontrakt do konca sezóny.

 

Ladislav Spišiak je dvanástym lodivodom HK Dukla od jej návratu do prvej ligy

 V hre boli štyria kandidáti

Ladislav Spišiak, ktorý v minulosti pôsobil v extraligovom Martine aj Žiline a trénoval aj v poľskom Osvienčime, nebol jediným kandidátom na uvoľnený trénerský post. „V širšom výbere boli štyria tréneri. Pre pána Spišiaka rozhodla jeho dlhoročná skúsenosť, keď viedol aj celky z najvyšších súťaží. Vyberali sme aj z finančného hľadiska a hlavne z hľadiska toho, aby sa v Michalovciach aj naďalej hral hokej, na aký sú zvyknutí fanúšikovia Dukly. Asistentom trénera Spišiaka ostáva podobne, ako to bolo pri Mariánovi Horváthovi, Peter Tirpák,“ poznamenal k novému trénerskému tandemu na lavičke HK Dukla Alexander Černega.

Príde k posilneniu obrany

Trénerský post má teda michalovský hokejový klub vysporiadaný. Veľa sa však hovorí aj o posilnení kádra, hlavne jeho defenzívy. Aj preto naša ďalšia otázka smerovala k tomu. „Pred sebou máme reprezentačnú prestávku a počas nej alebo krátko po nej, by malo dôjsť k posilneniu našej defenzívy. Mená hráčov, o ktorých máme záujem teraz prezrádzať nechcem,“ zdôraznil Alexander Černega, ktorý nechcel hovoriť ani o medializovanom záujme Dukly o obrancu HK Spišská Nová Ves Pavla Gurčíka. „Ako som povedal, mená hráčov pred podpísaním kontraktu medializovať nebudeme.“  

Trénerské zmeny v HK Dukla
Sezóne 2008/2009
1. - 6. kolo: Jozef Šechný
7. - 27. kolo: Peter Mihaľo
28. kolo: Dušan Kapusta

Sezóna 2009/2010
1. - 20. kolo: Dušan Kapusta
21. kolo: Branislav Kohutiar

Sezóna 2010/2011
1. - 5. kolo: Branislav Kohutiar
6. - 19. kolo: Peter Bohunický
20. kolo: Ján Faith

Sezóna 2011/2012
1. - 12. kolo: Miroslav Ihnačák
13. kolo - 8. kolo nadstavbová časť: Branislav Okuliar
9. kolo nadstavbová časť: Ján Vodila

Sezóna 2012/2013
Miroslav Ihnačák

Sezóna 2013/2014
1. - 14. kolo: Marián Horváth
15. - 17. kolo: Peter Tirpák (dočasný tréner)
18. kolo: Ladislav Spišiak

Peter Brendza



Uverejnené: 04.11.2013 11:30:34 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.