files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovčania na Šariši sklamali výsledkovo aj výkonom

Sedemzápasovú sériu bez prehry ukončili michalovskí futbalisti na pôde Prešova. Tamojšiemu Tatranu totiž podľahli v rámci 16. kola druhej najvyššej futbalovej súťaže 0:1. O jediný gól zápasu sa krátko pred prestávkou z pokutového kopu postaral ex – Michalovčan Jozef Dolný. Michalovčania v druhom polčase nevyužili ani presilovku o jedného hráča, navyše po hlúpom vylúčení Vernona sa dohrávalo v desiatich na oboch stranách.

Rozhodla prísna penalta

Súboj jednookého so slepým. Aj takto by sa dalo nazvať východoslovenské derby, ktoré sa odohralo v sobotu v Prešove. Hostia do metropoly Šariša pricestovali po sedemzápasovej sérii bez prehry a tú nechceli ukončiť ani tu. Bohužiaľ, zostalo iba pri slovách, keďže Michalovčania v priebehu celého zápasu hrali veľmi kŕčovito a ani raz nedokázali vystreliť do priestoru troch žrdí. Víťazstvo domácich je tak úplne zaslúžené, no treba povedať, že na tri body sa tentokrát veľmi nenadreli. „Myslím si, že sme boli svedkami veľmi slabého futbalu. Hralo sa medzi šestnástkami a domácim stačila k úspechu väčšia bojovnosť. Tá bola z ich strany na vyššej úrovni, ako na našej. Šancí bolo ako šafránu. Diváci tak videli slabý futbal, o ktorého výsledku rozhodla sporná jedenástka. Tá bola podľa nás nafilmovaná,“ skonštatoval po stretnutí asistent trénera MFK Zemplín Jozef Valkučák, ktorý v sobotu zastúpil na pozápasovej tlačovej konferencii hlavného lodivoda MFK Jozefa Bubenka.

Zamyslený Jozef Bubenko. Rozmýšla prečo jeho mužstvo podáva odlišné výkony doma a vonku?

Kto nevystrelí na bránu, vyhrať nemôže

Aj zápas v Prešove jasne ukázal, že Zemplínčania majú v tejto sezóne dve tváre. Jednu, tú lepšiu ukazujú v domácich stretnutiach, kde hrajú veľmi dobre, druhú, tú horšiu, zase na súperových ihriskách. Iné to nebolo ani teraz v Prešove, kde sa v sobotu body jednoznačne uhrať dali. Michalovčania navyše nedokázali využiť ani psychickú výhodu, ktorú mali na svojho súpera. Ten totiž v posledných štyroch zápasoch nevyhral a v troch po sebe dokonca nezaznamenal ani gól. „Vieme o tomto probléme a absolútne s vašim tvrdením súhlasím. Naše výkony doma a vonku sa nedajú porovnať. To sa potvrdilo aj teraz v Prešove, kde sme si výraznejšiu šancu nevypracovali. Na druhej strane ich príliš nemali ani domáci hráči. Dali však gól a preto vyhrali. Z tých výkonov vonku vládne na našej strane rozčarovanie. Stále čakáme, že to príde. Bohužiaľ, dneska to z našej strany opäť nebolo to pravé. Prehajdákali sme prvý polčas, v druhom sme síce hrali iný futbal, no keď nevystrelíte na bránu, tak vyhrať nemôžete,“ spustil Jozef Valkučák vlnu kritiky do vlastných radov.

Podľa slov Jozefa Valkučáka Vernona de Marco trest za červenú kartu neminie

Vernona trest neminie

Michalovčania však mohli aj napriek slabému výkonu zabodovať. K tomu sa výrazne priblížili v 74. minúte, kedy bol po dvoch žltých kartách v priebehu troch minút vylúčený domáci Káčala. Zemplínčania ale rýchlo o svoju výhodu prišli, keď o sedem minút neskôr domáceho stredopoliara nasledoval aj Michalovčan Vernon. Ten dohrával súboj na súperovej polovici a po druhej žltej karte putoval predčasne pod sprchy aj on. „Práve vtedy sme mohli vyrovnať. Z našej strany aj prišla aktivita, no o sedem minút ju pribrzdil detinským vylúčením Vernon. Veľká škoda tohto vylúčenia, pretože sme mohli na súpera vyvinúť väčší tlak,“ podotkol Valkučák, ktorý teraz nechcel špecifikovať, čo španielskemu legionárovi za toto oslabenie družstva hrozí. „Teraz by som to ešte nechcel rozoberať. Musíme si to rozobrať v kabíne. Fakt však je, že zbytočne oslabil mužstvo, za čo ho určite neminie trest.“  

Peter Brendza



Uverejnené: 04.11.2013 10:32:34 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.