files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Marián Horváth na lavičke Dukly skončil!

Michalovskú Duklu v zostávajúcich troch zápasoch pred reprezentačnou prestávkou povedie jeho doterajší asistent - Peter Tirpák. Nový lodivod bude známy v najbližších dňoch. Po tomto týždni nie sú podľa prezidenta Dukly Alexandra Černegu vylúčené ani hráčske zmeny.

Iba štrnásť kôl vydržal pri trénerskom kormidle HK Dukla Michalovce Marián Horváth. Odchovancovi spišskonovoveského hokeja známejšieho z hráčskeho pôsobenia v bratislavskom Slovane, či z trénerských pozícii v Spišskej Novej Vsi alebo Detve, zlomili krk posledné nepresvedčivé výsledky a výkony tímu. "Na pondelkovej správnej rade sme konštatovali, že posledné výsledky a výkony družstva môžeme hodnotiť iba ako neúspešné. Aj preto sme sa rozhodli konať. Naším prvým krokom je dohoda na ukončení kontraktu s doterajším lodivodom Mariánom Horváthom, s ktorým sme sa tak dohodli na rozviazaní pracovného pomeru," oboznámil nás prezident HK Dukla Alexander Černega so stanoviskom správnej rady a hneď nato uviedol aj dôvody Horváthovho odvolania. "Aby som bol úprimný. Keď sa pozrieme na tabuľku, tak to štvrté miesto možno aj korešponduje s našimi stanovenými cieľmi. Strata na vedúci Bardejov, ale už aj na Senicu či tretiu Trnavu je však podľa nás väčšia, ako by mala byť. Aj preto nemôžeme byť s tým spokojní. V prvom rade sme však nepresvedčili výkonmi na ľade. Mne osobne chýbal ten náboj a iskra z minulosti. Príliš nežila ani striedačka a v zápasoch sa zdáme príliš ospalí. Aj preto sme vedeli, že je potrebné urobiť nejakú zmenu."

Dočasným trénerom Peter Tirpák

Zmena na trénerskom poste tak nastala tesne pred reprezentačnou prestávkou. Vedenie klubu nechce hľadanie nového lodivoda šiť horúcou ihlou a aj preto sa jednohlasne rozhodlo, že zostávajúce tri tohtotýždňové stretnutia (v stredu doma s Považskou Bystricou, v piatok na ľade Spišskej Novej Vsi a v nedeľu doma s Bardejovom) bude dočasným trénerom doterajší Horváthov asisten Peter Tirpák. "Otázku hlavného trénera chceme vysporiadať čím skôr. Najideálnejším riešením pre nás by bolo, keby nový lodivod začal s tréningovým procesom už po zápase s Bardejovom, čiže v pondelok, najneskôr budúci utorok."

Michalovskú Duklu na dnešnom tréningu už viedol Peter Tirpák

Hlava trénera Mariána Horvátha však nie je jediná, ktorá by mohla padnúť. Alexander Černega totiž pripúšťa počas reprezentačnej pauzy aj hráčske zmeny. "Každý kto tu je si musí uvedomiť, že na ľade musí odovzdať všetko. Inak môže odovzdať veci a ísť z Michaloviec preč," kriticky poznamenal Černega. Ten teraz nechcel konkretizovať mená hráčov, s ktorými nevládne spokojnosť. "Tie mená teraz nepoviem. Hráči totiž musia na ľade tvoriť kolektív, hokej nie je šport o jednotlivcoch. My sa musíme vzchopiť aj ako kolektív. Po tých troch zápasoch, ktoré nás čakajú, však nevylučujem zmeny a to oboma smermi," uzavrel debatu prezident HK Dukla Michalovce Alexander Černega.

Peter Brendza



Uverejnené: 29.10.2013 12:56:37 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.