files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín doma opäť na výbornú

Futbalisti MFK Zemplín na domácej pôde opäť nezaváhali, keď tentoraz zdolali v rámci 15. kola II. futbalovej ligy nováčika súťaže FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa vysoko 6:1 (3:0). Zverenci trénera Jozefa Bubenka tak zostali aj po tomto kole na druhom mieste tabuľky a navyše využili remízu vedúcej Podbrezovej na pôde Senca (1:1), a na svojho rivala sa tak dotiahli na rozdiel dvoch bodov.

Gólové čakanie sa skončilo

Michalovčania svojho súpera vôbec nešetrili a už do polčasu troma gólmi rozhodli o tom, že tri body ostanú opäť doma. O šesť presných zásahov sa postarali traja strelci. Momentálne najlepší kanonier druholigového pelotónu Michal Hamuľak konto nováčika zaťažil dvoma gólmi (podobne, ako v predchádzajúcom meraní síl s týmto súperom na jeho pôde - 3:0) a upevnil si tak prvé miesto medzi kanoniermi súťaže. Presnú mušku mali tentoraz aj jeho spoluhráči. Jeden presný zásah pridal Vladimír Janočko, jeden gól si dali hostia sami a dva zaznamenal Miroslav Božok. Pre tohto ofenzívneho stredopoliara to boli prvé góly v sezóne, na ktoré Puki, ako znie jeho prezývka, čakal až do pätnásteho kola. „Tie moje gólové suchoty boli už naozaj dosť veľké,“ rozhovoril sa odchovanec michalovského futbalu, ktorý už má skúsenosti aj z najvyššej súťaže či zahraničia. „To, aby som konečne skóroval mi už zdôrazňovali aj tréneri. Som tak veľmi rád, že som to konečne zlomil a dvoma presnými zásahmi tak pomohol k našej vysokej výhre.“

Od Kuncu prihrávku očakával

Božokové gólové suchoty sa skončili v pätnástej minúte pätnásteho kola. Práve vtedy unikol po pravej obrane Pohronia Dominik Kunca, ktorý poslal Božokovi parádnu uličku a pre toho už nebolo tvrdou strelou problémom prekonať hosťujúceho golmana a otvoriť tak skóre zápasu. „Bol to protiútok, ktorý sme zahrali veľmi dobre. Tú loptu od „Kunciho“ som aj očakával. Takto to robíme aj na tréningu, a tak som proste vedel, že tá lopta do toho priestoru príde,“ podotkol Miroslav Božok. Na jeho úvodný presný zásah v prvom polčase nadviazal aj Michal Hamuľak a navyše si hostia svojím kapitánom Sekerešom strelili aj vlastný gól. „Viesť po prvom polčase 3:0 to bol pre nás ideálny scenár. Takto nejako sme si to predstavovali. Pravdupovediac by sme brali aj vedenie o jeden gól. To, že bolo 3:0 bolo niečo navyše,“ poznamenal v sobotňajšom stretnutí strelec dvoch gólov. Tým druhým Božok pečatil v 83. minúte z pokutového kopu výsledok na 6:1. „Bolo to už v závere stretnutia, kedy na ihrisku už neboli dvaja tradiční exekútori - Michal Hamuľak a Vlado Janočko. Zobral som to teda na seba a som rád, že to vyšlo.“    

Zimovať čo najlepšie

Zemplínčania sa touto výhrou udržali na druhom mieste a siedmym neprehratým duelom v rade sa tak výborne naladili na náročný záver jesene. V ňom „Bubenkovcov“ čaká ešte päť zápasov a všetky odohrajú proti tímom z prvej polovice tabuľky. Už budúci víkend absolvujú stretnutie na ihrisku Tatrana Prešov, následne doma privítajú lídra súťaže z Podbrezovej, potom cestujú na horúcu pôdu do Senca, doma privítajú ďalšieho ašpiranta na poprednú priečku Bardejov a v poslednom jesennom kole sa predstavia na ihrisku trnavskej juniorky. „Ide všetko o súperov z prvej polovice tabuľky. Čaká nás teda náročný záver jesene. Aj preto som veľmi rád, že sme dneska takto vysoko vyhrali a dotiahli sa tak na dva body na Podbrezovú. Tak ako ste vraveli, čakajú nás zápasy pravdy. Musíme sa na nich dobre pripraviť čo najlepšie a získať čo najviac bodov. Bolo by totiž veľmi dobré, keby sme zimovali čo najlepšie, možno aj na prvom mieste,“ dodala na záver dvadsaťdeväťročná opora MFK Zemplín, ktorá v minulosti obliekala okrem michalovského aj dresy Koby Senec, MFK Ružomberok a poľských Arka Gdynia či naposledy GKS Belchatow.

Výsledky 15. kola druhej futbalovej ligy

MFK Zemplín Michalovce - FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa 6:1 (3:0), MFK Dubnica nad Váhom - FC Spartak Trnava juniori 2:3 (0:2), FK Slovan Duslo Šaľa - MŠK Rimavská Sobota 1:0 (1:0), FC ŠTK 1914 Šamorín - MFK Tatran Liptovský Mikuláš 1:0 (1:0), Partizán Bardejov - 1. FC Tatran Prešov 1:0 (1:0), ŠK SFM Senec - ŽP Šport Podbrezová 1:1 (1:0).

Tabuľka po 15. kole

1. FK ŽP Šport Podbrezová      15 10 3 2 29 : 11 33
2. MFK Zemplín Michalovce 15 9 4 2 28 : 8 31
3. Partizán Bardejov 15 8 6 1 21 : 10 30
4. Spartak Trnava juniori 15 7 3 5 25 : 24 23
5. 1.FC Tatran Prešov 15 7 2 6 21 : 14 23
6. ŠK SFM Senec 15 5 6 4 17 : 16 21
7. MŠK Rimavská Sobota 15 4 8 3 13 : 13 20
8. FC ŠTK 1914 Šamorín 15 5 4 6 16 : 16 19
9. MFK Dubnica nad Váhom 15 3 5 7 12 : 25 14
10. FK Slovan Duslo Šaľa 15 3 4 8 14 : 21 13
11. FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa  15 3 2 10 15 : 35 11
12. MFK Tatran Liptovský Mikuláš 15 0 5 10 8 : 26 5

Zostávajúci program MFK Zemplín v jesennej časti
16. kolo: Tatran Prešov - MFK Zemplín Michalovce (sobota 2. november)
17. kolo: MFK Zemplín - FK ŽP Podbrezová (sobota 9. november)
18. kolo: ŠK SFM Senec - MFK Zemplín Michalovce (sobota 15. november)
19. kolo: MFK Zemplín Michalovce - Partizán Bardejov (sobota 23. november)
20. kolo: FC Spartak Trnava juniori - MFK Zemplín Michalovce (nedeľa 1. december)

Naša poznámka

Ťažká identifikácia

Takmer desať rokov som hlásateľom na majstrovských futbalových zápasoch A-mužstva MFK Zemplín Michalovce. Viem, že diváci vítajú, keď dostávajú rýchle informácie o dianí na ihrisku. Niekedy to však aj pri mojej najlepšej vôli nie je možné. Príkladom je aj zatiaľ posledné domáce stretnutie spomínaného tímu. V ňom nastúpil proti FK Pohronie. V niektorých situáciách mi chvíľu trvalo určenie hráčov hostí, ktorí dostali žlté karty. Totiž čísla dresov mali iba na chrbtoch. Teda niekoľkokrát som čakal, než sa k hlásateľni otočia chrbtom.  Trvalo to aj minútu. Pritom stačilo,  ak by mali na trenírkach výrazné číslice.  Fanúšikovia by tak mali okamžité informácie. Sú aj horšie prípady. Párkrát do roka sa stane, že s Michalovčanmi hrajú celky v pásikovaných dresoch. Pásy v zadnej časti dresov značne sťažujú prácu hlásateľom, pretože zároveň prekrývajú aj čísla. Vtedy je identifikácia futbalistov dosť komplikovaná. Zavše sa stane, že sa obecenstvo dozvie potrebné údaje s niekoľkominútovým oneskorením.

Nie nadarmo hovorí, že v jednoduchosti je najväčšia krása. Vždy je dobré, keď farby čísel sa výrazne odlišujú od farieb dresov. Veľkou pomocou sú aj čísla na trenírkach. Hlásateľom výrazne šetria čas, keďže za takýchto okolností je identifikácia hráčov pohotová a rýchla. Týmto chcem apelovať aj na funkcionárov všetkých futbalových klubov v zemplínskom regióne,  aby pri zabezpečovaní dresov dbali aj na takéto veci. Pre nich sú možno nepodstatné, ale hlásateľskej službe, ktorá je aj v mnohých okolitých kluboch, výrazne uľahčia prácu.

Peter Brendza (autor našej poznámky Ján Čúrny)



Uverejnené: 27.10.2013 18:46:16 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.