files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín doma rozdrvil nováčika FK Pohronie

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce vyprášili v 15. kole druhej futbalovej ligy na svojom trávniku nováčika súťaže FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa 6:1, keď už do polčasu viedli 3:0. Michalovčania sa tak udržali na druhom mieste tabuľky a o dva body znížili manko na vedúcu Podbrezovú, na ktorú po tomto kole strácajú dva body. Dva góly domáceho MFK zaznamenali Miroslav Božok a Michal Hamuľak, jeden presný zásah pridal z pokutového kopu Vladimír Janočko a jeden gól si hostia dali svojím kapitánom Sekerešom vlastný. Na zverencom trénera Jozefa Bubenka teraz čaká náročný mesiac, keď v piatich nasledujúcich kolách nastúpia proti tímom z prvej polovice tabuľky. Ťažký súper ich čaká už budúcu sobotu 2. novembra, kedy sa predstavia na pôde ex - ligového Tatrana Prešov. Doma ich budeme môcť vidieť o dva týždne, keď v sobotu 9. novembra privítajú v šlágri 17. kola a možno aj celej jesennej časti lídra tabuľky Podbrezovú.

Michalovskí futbalisti urobili s nováčikom súťaže krátky proces a už do polčasu viedli trojgólovým rozdielom. Ich úvodný nápor vyústil v 15. minúte do úvodného presného zásahu. Obrane hostí unikol Dominik Kunca, ktorý presnou prihrávkou našiel Miroslava Božoka a ten zoči - voči brankárovi Packovi nezávahal, a vsietil svoj prvý tohtosezónny gól. O tri minúty neskôr už domáci viedli o dva góly, keď si loptu po priamom kope Janočka do vlastnej brány hlavou poslal kapitán FK Pohronie Jozef Sekereš. Domáci hráči aj po strelení druhého gólu pokračovali vo svojej útočnej hre. V 25. minúte mieril z priameho kopu tesne nad Vladimír Janočko a o niekoľko minút neskôr sa neujala ani sľubná strela Róberta Kovaľa. Tretí gól MFK Zemplín padol rovno do šatne, keď Janočkov center zúžitkoval najlepší strelec súťaže Michal Hamuľak - 3:0. 

Aj v druhom polčase sa hralo podľa nôt domáceho MFK, ale v tejto časti dali o sebe vedieť aj hostia. Tí mohli streliť čestný úspech v 57. minúte, kedy striedajúci Paraj prenikol michalovskou obranou, no jeho strelu vytlačil Raška na rohový kop. O dve minúty neskôr tvrdo vypálil na druhej strane Janočko, brankár hostí však jeho strelu reflexívne vyrazil. V 61. minúte unikol hosťujúcej obrane Dominik Kunca a jeho kontakt s brankárom Packom rozhodca stretnutia K. Horváth posúdil ako nedovolený, a nariadil pokutový kop. Z neho sa nemýlil Vladimír Janočko, ktorý tak upravil už na 4:0. Ani po jeho presnom zásahu sa gólové hody neskončili. Sedem minút po ňom prenikol do pokutového územia Róbert Kovaľ a jeho presnú prihrávku zúžitkoval Michal Hamuľak už na svoj štrnásty tohtosezónny gól - 5:0. Potom prišli aj chvíle hostí. Tí v 75. minúte zaznamenali čestný úspech, keď sa po chybe domácich stopérov presadil striedajúci Michal Páleník - 5:1. Záverečné slovo v zápase mali domáci. Obrane hostí unikol v 84. minúte striedajúci Martin Regáli, ktorého v pokutovom území nedovolene zastavil Andrej Úškrt a hlavný rozhodca ukázal na biely bod po druhýkrát v stretnutí. Nariadenú penaltu bezpečne premenil Miroslav Božok, ktorý tak stanovil konečný výsledok na 6:1.

MFK Zemplín Michalovce - FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa 6:1 (3:0)

Góly: 15. a 84. Božok (druhý z 11 m), 43. a 68. M. Hamuľak, 18. vlastný Sekereš, 61. V. Janočko (11 m) - 75. M. Páleník

ŽK: 24. Sojka, 60. Packo, 83. Úškrt (všetci Pohronie)

Rozhodoval: Straka - 1 485 divákov

MFK ZEMPLÍN: Raška - I. Obert (20. Podhorin), Michal Gallo, T. Sedlák, Smrek - Kovaľ, Perez, V. Janočko (65. S. Danko), Božok - M. Hamuľak (72. M. Regáli), D. Kunca

FK POHRONIE: Packo - Sedliak, Sojka, Sekereš, Úškrt - Ometák (46. Paraj) - Rybanský, Urgela, Kamas (63. R. Drobňák), F. Zvara - Bobor (16. M. Páleník)

Peter Brendza (video s gólmi František Lenhard)



Uverejnené: 26.10.2013 20:43:52
files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.