files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Policajtov na cestách počas najbližších dní pribudne

S blížiacim sa Sviatkom všetkých svätých a Pamiatky zosnulých polícia predpokladá zvýšenú intenzitu cestnej premávky, preto počas najbližších dní zvýši výkon služby. Policajti budú už od štvrtka 31. októbra do nedele 3. novembra vo zvýšenej miere dohliadať na bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky.

Práve tieto sviatky sú obdobím, keď na cesty vyráža viac motoristov a svoje autá prevetrávajú aj víkendoví vodiči. Treba počítať so zhustenou premávkou či zdržaním. Ak je niekto viazaný časom, treba vyraziť na cestu skôr. Ideálnym spoločníkom na cestách v týchto sviatočných dňoch bude trpezlivosť a ohľaduplnosť voči ostatným účastníkom i voči menej skúseným vodičom. Policajti budú v prípade potreby riadiť a usmerňovať premávku na parkoviskách a príjazdových cestách k cintorínom.  Dohľad zvýšia  aj na frekventovaných križovatkách a hlavných cestných ťahoch. Pozornosť budú policajti venovať najmä disciplíne a ohľaduplnosti účastníkov cestnej premávky, najmä voči chodcom a cyklistom. Polícia žiada vodičov, aby boli ohľaduplní, riadili sa pokynmi policajtov a najmä, aby neparkovali tak, že znemožnia prejazd iným vozidlám.

Policajtov na cestách počas najbližších dní pribudne

Pripomíname občanom, že zlodejom nie je sväté ani toto pietne obdobie. I keď bude v blízkosti cintorínov zvýšený počet policajtov, netreba dať zlodejom príležitosť privlastniť si, čo im nepatrí. Odporúčame auto po opustení dôkladne zamknúť a zobrať si z neho všetky cenné veci, doklady a podobne. Nenechávajme v zaparkovaných autách nič, čo by mohlo prilákať pozornosť zlodejov. Taktiež upozorňujeme návštevníkov cintorínov, aby príručné tašky a kabelky neodkladali na hroby a nenechávali ich bez dozoru.

Polícia pripomína aj chodcom a cyklistom, aby na cestách nezabúdali na svoju bezpečnosť. V týchto dňoch sa veľmi rýchlo stmieva a neosvetlený cyklista i chodec na ceste bez reflexných prvkov je veľkým rizikom.  Použitie svetlého oblečenia a reflexných prvkov výrazne zvyšuje bezpečnosť. Za zníženej viditeľnosti by chodci a cyklisti mali mať neustále na pamäti, že ich musí byť dobre vidieť a k tomu stačí pomôcť len málom, reflexným prvkom.



Uverejnené: 26.10.2013 14:00:54 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.