files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovská Dukla s prvou domácou prehrou

Hokejisti HK Dukla Michalovce prehrali v súboji 10. kola I. hokejovej ligy na domácom ľade s tímom HK Gladiators Trnava 1:2 a po siedmych výhrach tak zaznamenali prehru, ktorá je pre nich aj prvou tohtosezónnou domácou. O jediný gól Michalovčanov sa postaral ešte v prvej tretine Jakub Kubiš. Zverenci trénera Mariána Horvátha sa najbližšie predstavia v stredu na ľade Liptovského Mikuláša, doma ich uvidíme opäť v piatok 18. októbra, kedy o 17.00 privítajú slovenskú osemnástku.

Tohtosezónna rekordná divácka návšteva 1685 divákov videla z obidvoch strán zaujímavý hokej. Už v úvodných sekundách ušiel domácej obrane Michal Dudáš, Karel Němec v bráne Dukly sa však prekvapiť nedal. Za domácich odpovedal v piatej minúte tvrdou strelou Kubát, no aj Miroslav Hála v trnavskej bráne ostal pozorný. Dukla mala v 12. minúte ideálnu možnosť otvoriť skóre, potom čo unikajúceho Kmiťa faulovala obrana hostí a hlavný rozhodca Štec nariadil trestné strieľanie. To však domáci útočník zahodil. Aj v ďalších minútach sa hral kvalitný hokej. V 14. minúte najskôr mohol otvoriť skóre Opatovský, na druhej strane si so strelou Barana poradil spoľahlivý Němec. Keď sa už zdalo, že v prvej tretine gól nepadne, unikol obrane hostí Jakub Kubiš a strelou popod Hálové betóny otvoril 47. sekúnd pred koncom prvej časti skóre zápasu. To sa mohlo meniť ešte aj v záverečných sekundách, so strelou Smotrilu si však tentoraz Hála poradil.

Aj v druhej tretine videli diváci rýchly hokej so šancami na oboch stranách. Najskôr obrane hostí v 24. minúte zavaril štvrtý útok Dukly, keď druhý gól mohol pridať Banovský. Nedáš - dostaneš sa opäť prejavilo na druhej strane. Dudáš vysunul Romana Juráka a ten popod lapačku Karla Němca vyrovnal na 1:1. Hostia boli pri chuti a niekoľko sekúnd po vyrovnaní musel byť Karel Němec v pohotovosti opäť, keď zasahoval pri šanci Hlucha. Zhruba v polovici druhej tretiny výborne zakombinovali Opatovský s Kubišom, druhý menovaný však tentokrát recept na Miroslava Hála nenašiel. Pred koncom druhej časti sa skóre mohlo meniť na oboch stranách. Najskôr Drotár počas presilovky prestrelil úplne voľnú bránu hostí, na druhej strane pri vlastnom oslabení unikla dvojica Schmidt - Dudáš, ktorá však na michalovského golmana nevyzrela.

Tón záverečnej tretiny udala 48. minúta. Hostia predtým zahrávali presilovú hru pri vylúčení Šechného, no v čase, keď domáci kapitán naskočil na ľad sa k puku na modrej dostal Jozef Reho, ktorý strelou po ľade prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste - 1:2. Od tohto momentu sa hra odvíjala prevažne v útočnom pásme Dukly, no obrana hostí ostávala naďalej pozorná a nepúšťala domácich do šancí. Tým sa v závere nevydarila ani power - play a tak sa po prvýkrát v sezóne museli v nervóznom závere skloniť na domácom ľade pred svojim súperom.

HK Dukla Michalovce - HK Gladiators Trnava 1:2 (1:0, 0:1, 0:1)
Góly: 20. Kubiš (Palovčík) – 25. Jurák (Dudáš), 46. Reho (Baran, Poláček)
Vylúčení: 5:9, navyše Kmiť 10. min NES_P - Demo, Kovaľ 10. min NES_P. Presilovky: 0:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Štec – Riš, Rovenský. Divákov: 1685.
DUKLA: Němec - Žemba, Kubát, Buraľ, Vorobel, Šeliga, Kobeľa, Lenďák - Kmiť, Šechný, Drotár - Opatovská, Palovčík, Kubiš - Smotrila, Majerník, Hinďoš - Čížek, Stríž, Banovský - Zrelák.
HK GLADIATORS: Hála - Poláček, Reho, Loydl, Hano, Demo, Hronec, Furdek, Domaev - Poláček, Schmidt - Hluch, Čunderlík, Kovaľ - Grman, Hlinka, Baran - Jurák, Potoček, Rosa.



Uverejnené: 11.10.2013 20:13:58

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623