files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa vstupuje do pohárovej Európy, cieľom je postup

Hádzanárky Iuventy Michalovce počas nasledujúceho víkendu začínajú svoju európsku pohárovú púť. V druhom kole Pohára EHF privítajú v sobotu 12. a nedeľu 13. októbra (vždy o 15.00) na vlastnej palubovke izraelský Bnei Hertzeliya a nič iné ako postup do tretieho kola si nepripúšťajú. Keď sa naplnia papierové prognózy a Iuventa postúpi do tretieho kola, tam by ju už čakal protivník oveľa ťažšieho kalibru, momentálny líder slovinskej ligy RK GEN-I Zagorje.

O tom prečo dvakrát doma

Hneď potom, ako sa vedelo, že súperom michalovskej Iuventy v druhom kole Pohára EHF bude práve izraelský Bnei Hertzeliya, začalo sa hovoriť o domácom dvojzápase. Táto myšlienka ešte viac vzrástla počas krízy v Sýrii, ktorá hraničí práve s Izraelom. "Od začiatku, keď nám vyžrebovali tohto súpera, sme sa zaoberali myšlienkou odohratia oboch súbojov u nás najmä pre náročné i finančne nákladné cestovanie. Všetci vieme, ako sa vyvíja situácia vo svete v súvislosti s hrozbou vojny, preto sme ani z bezpečnostného hľadiska nechceli cestovať do Izraela. Rokovania trvali dlho, dohadovali sme sa vyše mesiaca, ale napokon sme sa dohodli, a to je pozitívne. Sme radi, že to takto dopadlo,“ skonštatoval športový riaditeľ Iuventy Jaroslav Čúrny, ktorý následne aj dodal, prečo sa hrá o 15.00. "Súper chcel hrať v tých časoch, my sme mu vyšli v ústrety."

O pohárových cieľoch

Iuventa má každú sezónu v domácej súťaži len tie najvyššie ciele. Tentokrát sa situácia trošku zmenila a vedenie kladie dôraz aj na účinkovanie v pohárovej Európe. Tam, povedzme si pravdu, Zemplínčanky dosť dlho, niekedy aj vinou nepriaznivejšieho žrebu, výraznejšie slovo nepovedali. Naposledy tak bolo ešte v sezónach 2006/2007 a 2007/2008, kedy sa družstvo pod taktovkou trénera Dušana Daniša dostalo dvakrát do osemfinále práve Pohára EHF. „Našim prvotným cieľom je vyhrať tieto dva domáce zápasy a postúpiť do tretieho kola. Tam by nás už čakal ťažký súper slovinské Zagorje, z ktorého zápasov máme už aj videá. Nechcem podceňovať izraelskú ženskú hádzanú, ale myslím si, že cez Hertzeliyu bezpečne prejdeme. Hoci, ako sa hovorí, nikdy nehovor nikdy,“ poznamenal k najbližšiemu dvojzápasu tréner Iuventy Michalovce Ján Packa.

Tréner Ján Packa verí, že k dispozícii bude mať aj Mariannu Rebičovú

O najbližšom súperovi

V štruktúrach šesťnásobného slovenského majstra nastalo po žrebe isté rozčarovanie. Izraelská ženská hádzaná je totiž pre každého určitá neznáma. Aj keď sa funkcionári klubu veľmi snažili, veľa informácii o tíme Bnei Hertzeliya nezohnali. „Nevieme o nich prakticky nič. Tento súper je pre nás obrovská neznáma. Ja som najskôr myslel, že tam budú mať nejaké naturalizované Rusky, no podľa mien na súpiske je vidno, že ich tam veľa nebude. Majú akurát jednu zahraničnú hráčku - Maďarku Juliannu Banczik. Ich sila sa ukáže až tu,“ trochu tajnostkárky podotkol lodivod michalovskej Iuventy.

O víťaznej generálke

Hráčky Iuventy Michalovce sa na blížiaci pohárový dvojzápas navnadili víťazne. Minulú sobotu doma rozdrvili v piatom kole ligovej súťaže moravského účastníka WHIL HC Zlín 38:25 a v stredu zvíťazili  aj v predohrávke 6. kola na pôde Písku 28:17, keď už do polčasu viedli dvanásťgólovým rozdielom 17:5. „Do Písku sme išli v oklieštenej zostave, keď s nami cestovalo iba desať hráčok poľa. Celý zápas odohrala vekovo ešte len dorastenka Olšovská. Prvý polčas bol z našej strany veľmi dobrý. V tom druhom dejstve sme si povedali, že toho súpera dorazíme, no nakoniec dievčatá zvoľnili a zápas sa už len dohrával. Písek začal hrať tvrdšie. Našťastie sa nám však nič nestalo. Ako hovorím, ten prvý polčas splnil aj prísnejšie kritéria. Hráčky sa však musia naučiť to, že zápas trvá šesťdesiat minút,“ vrátil sa ešte michalovský kormidelník k stredajšej generálke na pôde momentálne posledného tímu tabuľky.

O aktuálnom zdravotnom stave kádra

Pohárový začiatok nenašiel aktuálneho slovenského majstra v najlepšom zdravotnom stave. K dlhodobým maródom slovinskej legionárke Laure Geričovej a kapitánke Lucii Tobiašovej totiž pribudla aj spojka Marianna Rebičová, ktorá len s námahou odohrala sobotňajší duel so Zlínom a do Písku ani necestovala. „O tom, či nastúpi sa rozhodne v piatok. Myslím si, že sa to trošku zlepšilo. Momentálne čakáme na výsledky magnetickej rezonancie jej zraneného ramena. Všetky ostatné hráčky okrem nej a dlhodobo zranených sú fit a pripravené zabojovať o postup do ďalšieho kola,“ uviedol k aktuálnemu zdravotnému stavu kádra tréner Ján Packa.

Pohár EHF žien 2013/2014 - 2. kolo (prvý zápas 12. 10. o 15.00 h - odveta 13. 10. 2013 o 15.00 h):
Bnei Hertzeliya (Izr.) - Iuventa Michalovce (SR), oba duely sa hrajú v Chemkostav aréne v Michalovciach

3. kolo (prvý zápas 9./10. 11. - odveta 16./17. 11. 2013):
postupujúci z dvojice Bnei Hertzeliya (Izr.) / Iuventa Michalovce (SR) - RK GEN-I Zagorje (Slovin.)

Kedy naposledy?
Hádzanárky Iuventy Michalovce dosiaľ účinkovali v európskej pohárovej súťaži číslo 3 Pohári EHF v siedmych sezónach. Prvýkrát to bolo ešte v súťažnom ročníku 2003/2004. Najväčší úspech dosiahli v sezónach 2006/2007 a 2007/2008, kedy sa v tejto súťaži dostali medzi šestnásť najlepších. Naposledy Michalovčanky túto súťaž hrali v sezóne 2010/2011, kedy neprešli cez druhé kolo, v ktorom stroskotali na islandskom Valure Reykjavík.  

Reykjavík - Iuventa Michalovce 26:21 (14:7)
Pokutové hody: 5/4 - 7/4, vylúčené: 7 - 5, 59. ČK: Pétursdottirová (Valur), za 3 vylúčenia, rozhodovali: Delleová - Engbergová (Švédsko), divákov: 300.

VALUR: Asmundsdottirová, Óafsdottirová - Bjornsdottirová 5, R. Skuladóttirová 2, Andrésdottirová 1, Brynjarsdottirová, Franklínová, K. Gudmunsdottirová 1, H. Skúladottirová 9/4, K. Gunnarsdottirová, A.  Gudmunsdottirová 3, Einarsdottirová, Pétursdottirová 5, Erlingsdóttirová.
IUVENTA: Gubíková, Kudročová - Bachyrievová 1, Bačíková, Szöllösiová 4, Kalaninová 1, Polláková 3, Hollá 1, Obšatníková 4, Tobiašová 5/4, Rebičová, Trehubová 2.

Michalovce - Reykjavík 30:30 (12:17)
Pokutové hody: 6/5 - 5/3, vylúčené: 2 - 7, ČK: 39. A. Gudmunsdóttirová (Valur za tri vylúčenia), rozhodovali: Tkačuková - Rakytinová (obe Ukrajina), 1150 divákov.
 
IUVENTA: Gubíková, Kudročová - Bachyrievová, Bačíková, Szöllösiová 2, Kalaninová 8, Polláková 2, Horňáková, Hollá 1, Obšatníková 4, Tobiašová 11/5, Hvostaľová, Rebičová 2, Trehubová.
VALUR: Asmundsdottirová, Óafsdottirová - Bjornsdottirová 4, R. Skuladóttirová 4, Andrésdottirová 2, K. Gudmunsdottirová 1, H. Skúladottirová 8/3, K. Gunnarsdottirová 2, A. Gudmunsdottirová, S. Einarsdottirová 5, Pétursdottirová 4, Erlingsdóttirová, H. Einarsdóttirová, Kobliová.

Peter Brendza



Uverejnené: 11.10.2013 11:20:27 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.