files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V súboji Dukiel úspešnejšia michalovská

Hokejisti HK Dukla Michalovce uspeli aj vo svojom šiestom zápase v rade, keď na domácom ľade zdolali v šlágri 8. kola prvej hokejovej ligy družstvo HC Dukla Senica 7:4 (1:1, 4:1, 2:2). O góly HK Dukla sa postarali dvakrát kapitán družstva Richard Šechný, po jednom presnom zásahu pridali Štefan Majerník, Jaroslav Kmiť, Matej Hinďoš, Ján Šeliga a Zoltán Kubát. Michalovskí hokejisti sa najbližšie predstavia na ľade Prešova, doma ich uvidíme v piatok 11. októbra, kedy v tradičnom čase o 17.00 privítajú celok Trnavy.

V šlágri 8. kola sa v Michalovciach hral hokej ako remeň, ktorý spĺňal možno aj extraligové kritéria. Hneď v úvodných sekundách najskôr nepochodil domáci Drotár, pretože jeho strelu kryl brankár hostí Peksa. Skóre sa však menilo na druhej strane. Po chybe Maroša Žembu sa v 2. minúte puk dostal k Penákovi, ktorý otvoril skóre zápasu - 0:1. Hneď po presnom zásahu hostí mal vyrovnanie na hokejke kapitán Zemplínčanov Richard Šechný, s jeho strelou si však brankár hostí Marek Peksa opäť poradil. V siedmej minúte však bol prikrátky aj on, keď síce najskôr kryl strely Žembu či Hinďoša, no na zakončenie Majerníka už nestačil (1:1). Vzápätí pálil nebezpečne v presilovke Kubát a brankár hostí odolal aj v samostatnom úniku Majerníka. Na druhej strane sa domáci golman Němec zaskvel pri strele Vaškoviča spoza modrej čiary. Aj druhá tretina priniesla ofenzívny hokej. Jej smer udala už 47. sekunda, keď po úniku dvojica Martin Drotár - Jaroslav Kmiť, druhý menovaný poslal michalovskú Duklu do vedenia (2:1). V 28. minúte putoval na trestnú lavicu hosťujúci Kľučiar. Ten si však na nej dlho neposedel, keďže už po 27. sekundách jeho trestu zrazil do siete hostí strelu Kobeľu Matej Hinďoš - 3:1. Michalovská Dukla bola naďalej pri chuti. Hosťujúci brankár sa musel obracať hlavne v 31. minúte, kedy nebezpečne pálil Zoltán Kubát. Výhodu presilovky mali v 34. minúte aj hostia, keď na trestnú lavicu putoval Slavomír Vorobel. Jeho vylúčenie mohol potrestať Vaškovič, Karel Němec však jeho strelu chytil efektným semaforom. O niekoľko sekúnd nato vypichol puk hosťom Jaroslav Kmiť, jeho strela síce v sieti neskončila, no dorážka Richarda Šechného už áno a po jeho góle vo vlastnom oslabení viedli Michalovčania už 4:1. Senica sa však nevzdávala a ešte stihla aj potrestať vylúčenie Vorobela. Presne päť sekúnd pred jeho návratom skóroval Guľa - 4:2. To však ešte nebolo v gólovo potentnej druhej tretine všetko. V jej predposlednej minúte zabojoval Hinďoš a po jeho aktivite sa strelou od modrej presadil Ján Šeliga - 5:2. Tretia tretina už aj vinou viacerých vylúčení taký dobrý hokej nepriniesla. Hostia sa chceli dostať do zápasu a v 44. minúte sa im po presilovkovom góle Šedivého podarilo znížiť na rozdiel dvoch gólov - 5:3. Vzápätí však unikol Zoltán Kubát a po jeho krásnej prihrávke už Richard Šechný doklepával do prázdnej brány - 6:3. Tento gól hostí definitívne zlomil. V 49. minúte síce ďalším presilovkovým gólom Kľučiara znížili na 6:4, no posledné slovo patrilo domácemu Zoltánovi Kubátovi, ktorý v presilovke o dvoch hráčov pečatil skóre zápasu na 7:4.   

HK Dukla Michalovce - HC Dukla Senica 7:4 (1:1, 4:1,2:2)

Góly: 7. Majerník (Hinďoš, Žemba), 21. Kmiť (Drotár, Žemba), 28. Hinďoš (Kobeľa, Majerník) pres/1, 35. Šechný (Kmiť) oslab/1, 39. Šeliga (Kobeľa, Hinďoš), 45. Šechný (Kubát), 57. Kubát (Drotár) pres/2 – 2. Penák (Méry), 36. Gula (Reissmuller) pres/1, 44. Šedivý pres/1, 49. Kľučiar (Kluka) pres/1.

Vylúčení: 7:9, navyše Drotár 10. min NESP_H, Majerník (obaja Michalovce) 20+DKZ NES_H. Presilovky: 2:3. Oslabenia: 1:0. Rozhodovali: Štec - Pribula, Riš. Divákov: 1250.

HK DUKLA: Němec - Kubát, Žemba, Vorobel, Lenďák, Kobeľa, Šeliga, Buraľ - Drotár, Šechný, Kmiť - Opatovský, Palovčík, Kubiš - Hinďoš, Majerník, Smotrila - Čížek, Stríž, Zrelák - Banovský.

HC DUKLA: Peksa (39. Porubský, 50. Peksa) - Janík, Ivičič, Šedivý, Salajka, Guľa, Reissmuller, Mrázik - Mikolášek, Jarolín, Vaškovič - Penák, Šúrek, Mery - Kľučiar, Surovka, Sajdl - Líška, Kľuka, Daraš.



Uverejnené: 04.10.2013 20:35:08
files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.