files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Jaroslav Kmiť opäť v drese michalovskej Dukly!

Michalovská Dukla má ďalšiu posilu zvučného mena. Funkcionári klubu sa totiž na zmluve dohodli s útočníkom Jaroslavom Kmiťom, ktorý v Michalovciach pôsobil aj v predošlých dvoch sezónach. V ani jednej však v Dukle nevydržal do konca a v polovici odišiel najskôr do Popradu a v minulej sezóne do rumunskej Csikszeredy. Samotný Kmiť nevylučuje, že tú nastávajúcu odohrá v Michalovciach celú.

Jaroslava Kmiťa uvidíme opäť vo farbách Dukly

Opäť otvorená zmluva

Tridsaťtriročný útočník sa teda do Michaloviec vracia už po tretíkrát. „V minulej sezóne do svojho odchodu patril k lídrom, a tak keď sa naskytla možnosť angažovať ho aj pre túto sezónu, ani chvíľu sme neváhali,“ poznamenal k príchodu produktívneho útočníka prezident HK Dukla Michalovce Alexander Černega.

Odchovanec košického hokeja s michalovským celkom trénuje už druhý týždeň a v týchto dňoch došlo k podpisu kontraktu. „Tá zmluva je rovnaká, ako bola v minulej sezóne,“ vyjadril sa Kmiť. Ten tak môže podobne ako v minulej sezóne v prípade lákavej ponuky zo zahraničia odísť a klub mu v tom nemôže brániť. „Počas sezóny sa to však môže zmeniť a uzavrieme dodatok k zmluve. Nevylučujem teda to, že v Michalovciach ostanem aj celú sezónu,“ dodal ešte Kmiť, na ktorého slová nadviazal aj prezident HK Dukla Alexander Černega. „Netajím, že v hre boli dve formy zmlúv. Jedna na celú sezónu a druhá podobná, ako v tej minulej. Nakoniec sme uzavreli rovnakú zmluvu ako v minulej sezóne, no ja budem veľmi rád, keď sa tá nebude opakovať a Jaro u nás ostane a pomôže nám aj v náročných zápasoch vyraďovacej časti.“

Zahral si až dve finále

Jaroslav Kmiť v minulej sezóne odohral za Duklu Michalovce 25 zápasov s bilanciou 31 bodov za 11 gólov a 20 asistencií. Začiatkom januára následne využil klauzulu vo svojej zmluve a na kontrakte sa dohodol s rumunskou Csikszeredou. „Aj potom som výsledky Dukly sledoval a som veľmi rád, že chlapci nadviazali na výborný štart do sezóny a dostali sa až do finále,“ poznamenal Kmiť, ktorý však podľa ďalších slov svoj vtedajší odchod neľutuje. „To určite nie. Na rozdiel od Michalovčanov som si totiž zahral až dve finále, keď sme s Csikszeredou postúpili do finále maďarskej, ako aj rumunskej ligy,“ s úsmevom dodal Kmiť. Ten sa v minulej sezóne nakoniec tešil aj z majstrovského titulu, ktorý získal v rumunskej lige. V maďarskej Mol Lige nakoniec Csikszereda vo finále nestačila na Dunajváros. 

Peter Brendza



Uverejnené: 09.09.2013 16:42:12 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.