files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Rezervný tím MFK Zemplín zdolal Sninu

V nedeľu predpoludním sa na ihrisku v Topoľanoch predstavili hráči rezervy MFK Zemplín, ktorí v rámci 7. kola IV. futbalovej ligy skupina Východ privítali celok MFK Snina. Tú nakoniec Zemplínčania posilnení o viacerých hráčov prvého tímu zdolali 3:1 (1:0). O góly Michalovčanov sa postaral dvakrát Lukáš Jacko, jeden gól pridaly hostia zásluhou Wienera vlastný. Michalovská rezerva sa najbližšie predstaví v Sabinove, doma ju budeme môcť vidieť v sobotu 22. septembra, kedy o 10.30 privíta celok Vysokých Tatier.

Domáci nastúpili posilnení o viacerých hráčov prvého mužstva a od začiatku si vytvorili územnú prevahu. V 8. minúte vystrelil Janič iba do brankára Diňu. Hostia hrozili z rýchlych kontier a po necelej štvrťhodine hry im skoro jedna vyšla, keď unikol Pčola, ale gólman Jenčo predviedol výborný zákrok. V 19. minúte aktívny Pčola opäť zamestnal michalovského strážcu svätyne, no tvrdou strelou ho neprekonal. Na druhej strane zneškondil Jackovu strelu Diňa a v 28. minúte Gamkrelidzeho pokus bol nepresný. Domáci sa dočkali po polhodine hry: stopér Kostovčík odzbrojil hosťujúceho útočníka, poslal do úniku Copka, ten prihral Jackovi, brániaci hráč Sniny sa pošmykol a michalovský útočník svoj nájazd na brankára zakončil otváracím gólom, ktorým preťal 392-minútovú sériu B-mužstva MK Zemplín bez streleného gólu. V 34. minúte mohol zvýšiť náskok domácich Perez, ale po peknej prihrávke Danka stroskotal na Diňovi. Krátko nato Copko zo šestnástky vystrelil tesne vedľa.

Hneď po zmene strán prišiel druhý gólový úder Michalovčanov, keď Copko odcentroval na Danka a v súboji s ním obranca Wiener nešťastne poslal loptu do vlastnej siete - 2:0. V 58. minúte Janičov priamy kop len tesne minul sninskú bránu. O osem minút neskôr hostia zdramatizovali zápas, keď sa presadil Pčola a znížil na rozdiel jediného gólu. Snina vycítila šancu, na kopačky domácich hráčov sa začala vkrádať nervozita, ale michalovská obrana na čele s brankárom Jenčom všetky nebezpečné situácie vo vlastnom pokutovom území vyriešila. V 74. minúte MFK Zemplín strelil aj tretí gól, spoza šestnástky napriahol Jacko a presnou strelou k žrdi zvýšil na 3:1. Minútu pred koncom mohli ešte skórovať aj hostia, ale strela striedajúceho Červeňáka išla vedľa.

MFK Zemplín Michalovce B - MFK Snina 3:1 (1:0)

Góly: 30. a 75. L. Jacko, 51. vlastný Wiener - 67. M. Pčola

ŽK: 56. Kirňak (Snina)

Rozhodoval: Karaffa - 150 divákov

MFK ZEMPLÍN B: T. Jenčo - Mikovčík (65. M. Mindžák), V. Kostovčík, M. Vanák, M. Gomboš - Perez, Gamkrelidze, L. Janič, S. Danko (86. P. Egri) - Copko (73. Ferko), L. Jacko.

MFK: Pet. Diňa - Wiener, Lojka, Jankaj, M. Hreha - M. Štofík (84. Budi), Hišem, Janko (46. Červeňák), M. Pčola - J. Popovič (75. Drančák), Kirňak.

Text: mfk zemplín (foto: peter brendza)



Uverejnené: 08.09.2013 15:40:30

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623