files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín doma porazil Senec a je stále lídrom

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce na domácom trávniku nezaváhali ani štvrtýkrát v tejto sezóne a v 7. kole druhej najvyššej futbalovej súťaže v súboji o prvé miesto tabuľky zdolali družstvo ŠK SFM Senec po góloch Kovaľa a Vernona z druhého polčasu 2:0. Zemplínčania sa najbližšie predstavia na pôde Bardejova, doma ich opäť uvidíme v sobotu 14. septembra, kedy opäť o 19.30 privítajú nováčika súťaže rezervu trnavského Spartaka. 

 Michalovčania nastúpili na stretnutie o prvé miesto v tabuľke bez chorého Miroslava Božoka, no aj s Igorom Obertom, ktorý dostal za červenú kartu v Podbrezovej trest iba na jeden zápas a ten si odsedel v pohárovom stretnutí na pôde Vranova. Kto očakával úvodný tlak, podobne ako v zápase s Prešovom, musel sa mýliť. Prvýkrát sa o slovo prihlásili domáci až v 15. minúte. Do pokutového územia sa predieral Hamuľak, ktorý po súboji s hosťujúcim obráncom spadol, no píšťalka hlavného rozhodcu Hrčku za obrovskej búrky nevôle domáceho publika ostala nemá aj po následnom kontakte Kovaľa s kopačkou hosťujúceho obrancu na zemi. Michalovčania naďalej pokračovali v aktívnej hre. V 19. minúte vypálil z uhla Kunca a jeho strela len - len, že neskončila v sieti Matlákovej brány. Následne nebezpečne pálil aj Podhorín. Tlak domácich hráčov v druhej polovici prvého polčasu narastal. V 31. minúte zabojoval o loptu Kunca, posunul ju na pravú stranu Podhorínovi a brankár hostí Matlák mal následne ruky - nohy práce, aby obranou zrazený center neskončil v jeho sieti. O dve minúty neskôr sa mohli diváci tešiť z úvodného presného zásahu domácich. Tým pohŕdol Dominik Kunca, ktorý si nabehol na Obertov center, no pri odkrytej bráne súpera netrafil ideálne loptu. Následne tvrdo, ale nepresne, pálil Vernon a Matlákovu bránu netrafil ani Kunca. V závere dali o sebe vedieť aj hostia, ktorí pohrozili pri Augustínovej jedovke.

Domáci hráči pokračovali v tlaku aj v úvode druhého dejstva. Najskôr pohrozili priamym kopom Janočka a potom to prišlo. V 51. minúte prenikol do obrany hostí Kovaľ a jeho strela, ktorú šrktol obranca hostí hlavou, nakoniec skončila v ich sieti - 1:0. Michalovčania nepoľavovali v aktivite ani po strelenom góle. O minúte neskôr sa totiž skóre mohlo meniť opäť, keď tvrdo vypálil Kunca a Matlák s námahou vyrazil jeho strelu na rohový kop. Zahrmieť mohlo aj na druhej strane, no Raška si na dvakrát poradil s Augustínovým zakončením. Nedáš - dostaneš sa potvrdilo v 58. minúte. Na priamy kop Janočka si nabehol Vernon, ktorý hlavou poslal loptu nekompromisne do siete - 2:0. Ani po druhom góle Michalovčania nepoľavili a niekoľko desiatok sekúnd po ňom mohol zvýšiť skóre zápasu Kunca, s jeho strelou si ale Matlák tentokrát poradil. Po hodine hry prišiel ďalší dôležitý moment zápasu. V priamom súboji tvrdo fauloval hosťujúci kapitán Polgár Oberta, za čo si od hlavného rozhodcu vyslúžil červenú kartu. Po nej už tempo hry upadlo. Domáci kontrolovali priebeh hry a zaslúžene dokráčali k víťazstvu, ktoré znamená, že ostávajú na prvom mieste tabuľky.  

MFK Zemplín Michalovce - ŠK SFM Senec 2:0 (0:0)
Góly: 51. Kovaľ, 58. Vernin.
Žlté karty: 35. Lezaič, 54. Hílek.
Červená karta: 61. Polgár (za kopnutie súpera)
Rozhodovali: Hrčka - Bobko, Jenčura.
Divákov: 2853.
MFK ZEMPLÍN: Raška - Podhorin, Michal Gallo, T. Sedlák, Smrek - I. Obert (88. A. Leško), Vernon, V. Janočko (82. M. Regáli), Kovaľ - D. Kunca, M. Hamuľak (75. S. Danko)
ŠK SFM: Matlák – Hlavatovič, T. Hanzel, Polgár, M. Jurkemik (46. F. Molnár) – Hílek - Bakala (81. Klokner), Držík, Augustín (65. Bedecs), Orolín – Ležaič



Uverejnené: 31.08.2013 22:22:06
files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.