files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovská Dukla začína v utorok na ľade Sanoku

Michalovská Dukla začína sériu deviatich prípravných duelov na ľade poľského Sanoku. Trénerovi Mariánovi Horváthovi už nie je k dispozícii skúšaná dvojica Michal Grega - Dávid Rusiň, ktorá nepresvedčila. Na druhej strane sa vedenie klubu dohodlo na kontrakte s jedným z najproduktívnejších hráčov dvoch minulých sezón Martinom Drotárom a takisto aj so Štefanom Majerníkom, ktorý v minulej sezóne pôsobil vo francúzskom Nice. Majerník je tak už štrnástym hokejistom, s ktorým sa predstavitelia klubu dohodli na kontrakte. Od pondelka sa s Duklou pripravuje aj brankár Roman Kurali, útočník Peter Cmorej by sa do prípravy mal zapojiť najskôr o dva týždne. Vedenie má eminentný záujem aj o „žilinské trio“ Ján Šeliga, Anton Čavrk, Jakub Linet, no spomenutá trojica sa zatiaľ pripravuje so svojím materským klubom a o ich príchode do Michaloviec by sa malo rozhodnúť v nasledovných dňoch.

Tréner Horváth má momentálne príjemné starosti - k dispozícii má až štyroch brankárov

V utorok na ľade Sanoku

Hokejisti HK Dukla Michalovce, ktorí sa už druhý týždeň pripravujú na ľade, stoja pred svojou prvou hernou previerkou. Už v utorok o 18.00 sa predstavia na ľade poľského Sanoku. Minulosezónny bronzový tím poľskej najvyššej súťaže je už tradičným súperom Dukly v príprave a výnimkou teda nebude ani tento rok. Zverenci trénera Mariána Horvátha sa s týmto tímom najskôr stretnú na jeho ľade, vo štvrtok 29. augusta ho následne privítajú aj doma. „Ide už o nášho tradičného súpera, ktorý je na úvod prípravy podľa mňa ideálnym súperom,“ poznamenal na adresu najbližšieho súpera športový riaditeľ HK Dukla Michalovce Peter Tirpák, ktorý je zároveň aj asistentom Mariána Horvátha. Pri pohľade na súpisku poľského tímu je jasné, že určite nepôjde o ľahkého súpera. „To určite nie. Sanok totiž má svoju kvalitu. V jeho kádri je jeden americký brankár a vo svojom rade majú aj niekoľko Kanaďanov. Navyše sú tam aj niektoré ďalšie známe mená ako Martin Vozdecký či obranca Vladimír Urban. Podľa mojich posledných informácii je najnovším prírastkom v kádri Martin Trochta, ktorý odohral kopu zápasov v našej extralige,“ dodal ešte k utorkovému súperovi športový riaditeľ HK Dukla.

Štrnástka podpísaných

V kádri minuloročného finalistu prvej hokejovej ligy veľké zmeny zatiaľ nenastali. S Duklou sa už nepripravuje dvojica Michal Grega – Dávid Rušin, ktorá trénera Mariána Hovátha nepresvedčila. Na druhej strane k už podpísaným hráčom pribudla dvojica Martin Drotár - Štefan Majerník. Drotár tak aj tretiu sezónu v rade začne v drese michalovskej Dukly. „Pokiaľ ide o Štefana Majerníka vieme o jeho kvalitách. V sezóne 2009/2010 bol najproduktívnejším hráčom prvej ligy a veríme, že na tieto štatistiky nadviaže aj u nás,“ uviedol na margo novej posily, hrávajúcej aj v Trebišove, Bardejove a francúzskych Morzine – Avoriaz či naposledy Nice Peter Tirpák. Dukla tak už má vo svojom rade podpísaných štrnásť hráčov. Ide o brankára Tomáša Petra, obrancov Maroša Žembu, Lukáša Cvejna, Martina Petrinu, Slavomíra Vorobela, Ladislava Halapyho, Patrika Gavura, či útočníkov Richarda Šechného, Miloša Palovčíka, Martina Opatovského, Tomáša Banovského, Tomáša Stríža, Martina Drotára a posledne menovaného Štefana Majerníka.

Od pondelka aj s Kuralim

Postupne sa začína riešiť aj brankárska otázka. Okrem Tomáša Petra, ktorý už má istotu, že v Dukle ostáva aj nasledovnú sezónu, má momentálne tréner Horváth k dispozícii ešte dvojicu Pavol Borko - Erik Kozárik. Obaja sú na skúške a od pondelka k nim pribudne aj štvrtý golman. Ide o starého – známeho, keďže sa do prípravy má zapojiť aj Roman Kurali, ktorý v drese Dukly odchytal minulú sezónu. „V predchádzajúcich dňoch mal zdravotné problémy. Tie však pominuli a môže sa zapojiť do prípravy. Momentálne máme k dispozícii štyroch golmanov a je len na nich, ako sa pobijú o šancu,“ zdôraznil Tirpák, podľa ktorého slov sa do prípravy onedlho zapojí aj ďalšia minulosezónna opora - útočník Peter Cmorej. Ten je po operácii kolena momentálne v poslednej fáze rehabilitácie a do dvoch týždňov by sa mal zapojiť do prípravy na ľade. „Ďalšie zmeny v kádri nevylučujem. Momentálne máme viacero hráčov na skúške a počas prípravných duelov budeme sledovať ich výkony,“ vyjadril sa riaditeľ Dukly k aktuálnemu zloženiu kádra. 

Generálka nakoniec proti Prešovu

Jedna zmena nastala aj v prípravných dueloch HK Dukla. Tá mala svoju generálku na prvé kole ligy, v ktorom nastúpia jej hráči v piatok 13. septembra proti SR 18, v utorok 10. septembra na ľade Spišskej Novej Vsi. Tento duel sa však po dohode klubov prekladá na utorok 27. augusta. Generálku tak Michalovčania absolvujú v piatok 6. septembra na ľade Prešova. „Dôvod je prozaický. Nechceli sme totiž generálku absolvovať tri dni pred prvým zápasom ligy. Zápas na Spiši sme tak presunuli na skorší termín,“ informoval nás o dôvode zmeny športový riaditeľ HK Dukla. My len dodajme, že Michalovčania sa svojim fanúšikom predstavia na svojom ľade už piatok 16. augusta, kedy o 17.00 privítajú v repríze minuloročnej finálovej série Bardejov.

Kalendár prípravných duelov HK Dukla
13. august (utorok) Sanok - Michalovce
16. august (piatok) Michalovce - Bardejov
20. august (utorok) Michalovce - Csikszereda
23. august (piatok) Bardejov - Michalovce
27. august (utorok) Spišská Nová Ves - Michalovce
29. august (štvrtok) Michalovce - Sanok
30. august (piatok) Michalovce - Prešov
03. september (utorok) Michalovce - Spišská Nová Ves
06. september (piatok) Prešov - Michalovce
*domáce prípravné zápasy začínajú zakaždým o 17.00*

Peter Brendza



Uverejnené: 12.08.2013 14:39:56 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.