files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovce Cup už o päť dní

V priestoroch hotela Mousson sa v piatok 9. augusta krátko predpoludním uskutočnila tlačová beseda ohľadom štvrtého ročníka mládežníckeho futbalového turnaja Michalovce Cup 2013. Ten, ako je známe sa uskutoční od utorka 13. - do piatka 16. augusta a zúčastní sa ho šesť tímov. Okrem domáceho MFK Zemplín sa v A. skupine predstaví aj ukrajinský Šachtar Doneck a najväčšie divácke lákadlo, španielsky gigant Real Madrid. V B. skupine sa zase predstavia obhajca prvenstva španielsky Villareall CF, talianske Chievo Verona a Dukla Banská Bystrica. Spomenuté tímy sa turnaja zúčastnia s družstvami U-17, čiže s mladšími dorastencami.  Prítomným novinárom boli tlačovke k dispozícii primátor mesta Viliam Zahorčák, predseda predstavenstva MFK Zemplín Igor Šoltinský a kapitán tímu U-17 Jozef Vajs.

Viliam Zahorčák: „Bude to určite futbalový sviatok“

Ako prvý si zobral slovo prvý muž mesta Viliam Zahorčák. Ten vo svojom príhovore vyzdvihol prácu funkcionárov klubu, ktorým sa do Michaloviec podarilo podľa jeho slov doviesť kvalitné tímy a divák sa tak má načo tešiť. „Bude to určite futbalový sviatok. Mám z toho obrovskú radosť, že takéto svetové futbalové značky budeme môcť v Michalovciach privítať,“ podotkol primátor mesta Viliam Zahorčák, ktorého veľmi teší, že sa turnaja zúčastní aj  španielsky Villareal.

„Je to naše družobné mesto. My prvýkrát, čo sme hovorili o našich kontaktoch, naša prvá cesta smerovala práve do tohto partnerského mesta. Máme záujem o všestrannú spoluprácu aj na poli športovom. Boli tu minulý rok, teraz prídu opäť a tak to dáva istý predpoklad, že sa z tohto môže stať aj tradícia a vzájomná spolupráca medzi obidvoma klubmi ešte viac zintenzívnie,“ povedal prvý muž mesta na margo spolupráce michalovského MFK so španielskym Villareallom CF.  

Igor Šoltinský: „Hovoríme o budovaní mládeže a na rozdiel od iných to aj robíme.“

Ďalším v poradí bol predseda predstavenstva MFK Zemplín Igor Šoltinský, podľa ktorého slov sa v Michalovciach uskutoční turnaj dokonca s hviezdnym obsadením a diváci sa tak majú na čo tešiť. „Na celom Slovensku je počuť o tom, ako chcú pracovať s mládežou, no len v niektorých mestách vidieť, že sa to aj naozaj deje. My hovoríme o budovaní mládeže a na rozdiel od iných to aj robíme,“ hrdo poznamenal Šoltinský, podľa ktorého môže spomenutý turnaj pomôcť aj samotným michalovským mládežníkom.

„Pozrite sa. Minulý rok sme tu privítali Juventus Turín, ktorý v každej kategórii patrí možno aj do prvej desiatky najlepším tímov. Teraz sme ešte obsadenie turnaja skvalitnili. Verím, že zápasy proti týmto celkom pomôžu aj našim tímom. Minulý rok sa napríklad naši žiaci stali víťazmi Slovenského pohára a starší dorastenci skončili v dlhodobej ligovej súťaži na parádnom treťom mieste. Ja verím, že aj konfrontácia s nasledovnými tímami našim mládežníckym družstvám pomôže,“ podotkol predseda predstavenstva MFK Zemplín Igor Šoltinský.

V minulom roku sa turnaja spolu s delegáciou Juventusu Turín zúčastnil aj známy taliansky reprezentant Gianluca Pessotto. Momentálne nám Šoltinský nevedel povedať, či niekto známy príde aj s delegáciou Realu Madrid. „To teraz ešte povedať neviem. Viem len to, že s delegáciou Šachtaru Doneck príde Ľuboš Micheľ, ktorého fanúšikom predstavovať netreba. O ostatných známych osobnostiam zatiaľ neviem, no dám sa prekvapiť. Určite sa nejaká známa osoba v Michalovciach objaví. Teraz neviem povedať ani to, že sa turnaja zúčastní aj prezident SFZ Ján Kováčik.“

Jozef Vajs: „Na zápas proti Realu sa veľmi teším, no som fanúšik Barcelony“

Obrovské odhodlanie pobiť sa o čo najlepšie výsledky cítiť podľa slov kapitána U-17 Jozefa Vajsa aj z michalovskej kabíny. „Ja za chlapcov môžem povedať, že sa na blížiaci turnaj tešíme a urobíme všetko preto, aby sme sa pobili o čo najlepšie výsledky,“ zdôraznil Jozef Vajs, pre ktorého to bude doterajší vrchol kariéry. 

„Samozrejme, že sa na blížiace zápasy proti Realu či Šachtaru Doneck teším. Bude to pre mňa doterajší vrchol kariéry,“ zdôraznil mládežnícky reprezentant SR, ktorý však fanúšikom „Bieleho baletu“ rozhodne nie je. „To nie. Ja som fanúšikom Barcelony, teda ich najväčšieho rivala,“ dodal kapitán michalovskejU-17.

Vstupenky v predaji od pondelka

Vstupné na zápasy v základných skupinách bude jednotné - 2,- eurá na každý deň. Výnimkou bude len piatok 16. augusta, kedy sa uskutočnia zápasy o konečné umiestenie a vtedy bude vstupné 3,- eurá na celý deň. Lístky sa začínajú predávať v pondelok 12. augusta a záujemcovia si ich budú môcť kúpiť v priestoroch futbalového štadióna. Registrujeme obrovský záujem hlavne o zápas Michalovce - Real Madrid. Ten záujem nie je iba z Michaloviec, ale z celého Slovenska. Ja odporúčam fanúšikom, aby si lístky zadovážili čím skôr, pretože sa môže ľahko stať, že hlavne na štvrtkový zápas proti Realu Madrid na nich rad nemusí prísť a ostanú bez vynikajúceho športového zážitku. O lístky na tento duel je totiž obrovský záujem,“ zdôraznil Šoltinský, ktorý následne vysvetlil aj cenovú politiku na tento turnaj. „Na zápasy v základných skupinách dávame jednotné vstupne 2,- eurá na každý deň. Výnimkou je posledný deň, kedy si fanúšik vstupenku zakúpi za 3,- eurá. Je to hlavne preto, že v utorok až štvrtok sa odohrajú po dva zápasy, v piatok až tri a preto je aj vstupné drahšie. Osobne si nemyslím, že sme vstupné prehnali. Divák totiž uvidí kvalitné tímy a podľa môjho názoru nie je vstupné jedno euro na zápas veľa,“ podotkol Šoltinský, podľa ktorého ďalších slov budú mať vstupné na stretnutia zdarma iba držitelia ZŤP kariet a deti do 120 cm. Voľné vstupné sa tentokrát nebude týkať držiteľov seniorov kariet a ani držiteľov permanentiek.

Proti Prešovu definitívne v nedeľu

Na piatkovej tlačovej konferencii sa dostalo aj k blížiacemu šlágru II. futbalovej ligy, keď v jej piatom kole privítajú Michalovčania vo východoslovenskom derby Tatran Prešov. Tento zápas sa mal najskôr uskutočniť v sobotu 17. augusta, no nakoniec sa uskutoční o jeden deň neskôr, čiže v nedeľu 18. augusta o 19.30. „Je to hlavne preto, že v piatok bude vrcholiť Michalovce Cup a hneď na druhý deň nedokážeme pripraviť hraciu plochu. Preto sme sa rozhodli tento zápas presunúť na nedeľu,“ vysvetlil dôvody zmeny termínu predseda predstavenstva MFK Zemplín Igor Šoltinský. Na tento zápas sa chystá aj mnoho fanúšikov z obidvoch táborov, a tak sme sa opýtali aj nato, či vedenie klubu nechcelo vyhlásiť stretnutie za rizikové. „To nie. Vieme, že sa sem chystajú aj fanúšikovia z Prešova. Už v týchto dňoch polícia monitoruje situáciu na štadióne a ja verím, že s ich pomocou tento zápas zvládneme,“ dodal Šoltinský, podľa ktorého slov klub už má nejaké skúsenosti z takýchto duelov, keďže pred troma rokmi organizoval finále Slovenského pohára medzi Slovanom Bratislava a Spartakom Trnava.

Program 4. ročníka Michalovce Cup

A. Skupina
MFK Zemplín Mihalovce, Real Madrid (Esp.), Šachtar Doneck (Ukr.)

B. Skupina
Villarreal CF (Esp.), Chievo Verona (Ita.), Dukla Banská Bystrica

Program Michalovce Cup 2013
Utorok 13. august
18.00: DuklA Banská Bystrica - Chievo Verona
19.45: Slávnostné otvorenie turnaja
20.00: MFK Zemplín Michalovce - Šachtar Doneck

Streda 14. august
18.00: Dukla Banská Bystrica - Villarreal CF
20.00: Real Madrid - Šachtard Doneck

Štvrtok 15. august
18.00: Chievo Verona - Villarreal CF
20.00: MFK Zemplín Michalovce - Real Madrid

Piatok 16. august
16.00: Zápas o 5. miesto
18.00: Zápas o 3. miesto
20.00: Finále
21.45: Slávnostné vyhodnotenie turnaja

Peter Brendza



Uverejnené: 09.08.2013 16:49:56 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.