files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Pre Tomáša Stríža boli Michalovce prvou voľbou

Michalovská Dukla, ktorá sa od pondelka 5. augusta pripravuje na ľade, má už vo svojom kádri viacero podpísaných hráčov. Medzi tými, ktorí sú v tíme noví je aj útočník Tomáš Stríž. Ten do neznámeho prostredia vonkoncom nešiel, keďže v Michalovciach pôsobil aj v sezónach 2009/2010 a 2010/2011. Následne sa pobral do Bardejova, kde dvakrát získal prvenstvo v prvej lige. Pred nastávajúcou sezónou hlási návrat.

 

Tomáš Stríž ešte v drese michalovskej Dukly

Michalovce boli prvou voľbou

Hovorí sa, že dvakrát do jednej rieky nevstúpiš. To však nie je prípad útočníka Tomáša Stríža. Odchovanec košického hokeja, ktorý je už v druhej najvyššej hokejovej súťaži doslova stálicou, keďže okrem dvojročného pôsobenia v Michalovciach hrával aj v Trebišove, či Bardejove, sa po dvoch rokoch vracia do michalovskej Dukly. „V Bardejove sa mi rozhodli nepredĺžiť zmluvu a stal som sa tak voľným hráčom. Mojou prvou voľbou, hneď potom, ako som sa dozvedel o svojom konci v Bardejove, boli jednoznačne Michalovce. Som veľmi rád, že sme sa dohodli a ja sa sem môžem vrátiť,“ uviedol ofenzívne ladený hokejista, ktorý v Michalovciach hrával v sezónach 2009/2010 i 2010/2011 a v týchto sezónach dosiahol dokopy 39 bodov za 15 gólov a 24 asistencií. Ten svoj predošlý odchod príliš komentovať nechcel. „Vtedy zohralo rolu viacero faktorov. Proste rozhodli viaceré veci a nechcel by som ich teraz rozoberať. Vtedy sa tu hokej robil dobre, no s tým, čo tu je teraz, sa to porovnať nedá. Je to tu ešte na lepšej úrovni ako v minulosti a je vidno, že sa tu dobre pracovalo.“

 

Takto dvíhal nad hlavu pohár po víťazstve v prvej lige v minulej sezóne

Hrať o vrchné priečky

Dvadsaťštyriročný Tomáš Stríž si to po odchode z Michaloviec namieril do vtedy ambiciózneho Bardejova. A prestup sa mu naozaj vydaril. V obidvoch sezónach sa totiž mohol radovať z prvenstva v druhej najvyššej hokejovej súťaži. Navyše na vlastnej koži pocítil aj stretnutia baráže o postup do Extraligy. V prvom roku, kedy boli Bardejovčania ešte farmou Košíc sa tak nestalo, no minulú sezónu už áno. Bardejovčanom nakoniec k postupu do najvyššej súťaže veľa nechýbalo, keďže s Martinom prehrali až 3:4 na zápasy a v poslednom siedmom dokonca viedli 3:1, no nakoniec ho prehrali na samostatné nájazdy. „Tie víťazstvá v prvej lige určite tešia. V prvom ročníku som sa z toho tešiť nemohol, keďže som bol zranený. Druhý triumf som už zažil na vlastnej koži. Následne vypadnutie v baráži ma určite trošku mrzí, boli sme k Extralige veľmi blízko,“ podotkol odchovanec košického hokeja, ktorý aj po svojom odchode na Michalovce nezanevrel. „Samozrejme, že nie. Bol to prvý klub, kde som zbieral seniorské skúsenosti. Aj keď som tu nebol, výsledky Dukly som pozorne sledoval. Zápasy proti Michalovciam boli pre mňa dosť špecifické, keďže som tu pôsobil a viacero chlapcov aj poznal. Teraz som naspäť a budem robiť všetko preto, aby klub neupustil od vydobených priečok. Ambície sú tu dosť vysoké, nechceli by sme z nich poľaviť. Chceme hrať o čo najvyššie priečky, možno aj o tú najvyššiu,“ dodal na záver hokejista, ktorého tréner Horváth skúšal vo formácii s ďalším novicom Štefanom Majerníkom a ďalším odchovancom košického hokeja v službách HK Dukla Petrom Čížekom.  

Peter Brendza



Uverejnené: 08.08.2013 11:31:59 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.