files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovská Dukla v príprave

Hokejisti HK Dukla Michalovce sa pripravujú na novú sezónu. Tréner Marián Horváth má momentálne k dispozícii zhruba 20 - členný káder, ktorý postupne prejde selekciou. Na ľad pôjdu Michalovčania, ktorí majú v rámci prípravy naplánovaných deväť zápasov, v pondelok 5. augusta.

Tréner Marián Horváth vyslovil so sústredením spokojnosť

So sústredením vládne spokojnosť

Strieborný tím minuloročnej prvoligovej sezóny začal s prípravou na novú sezónu minulý týždeň, keď boli hráči pod vedením novej trénerskej dvojice Marián Horváth – Peter Tirpák na päťdňovom kondičnom sústredení v Medzilaborciach. „Toto sústredenie určite splnilo svoj účel a preto ho môžem hodnotiť iba kladne,“ rozhovoril sa lodivod HK Dukla Marián Horváth, ktorý by však takéto sústredenie privítal skôr v prvej časti letnej príprave. „V Medzilaborciach sme sa zamerali na naháňanie kondície. Využili sme aj telocvičňu a k dispozícii mali aj posilňovňu. Nič nám tam nechýbalo,“ vrátil sa ešte k Medzilaboreckému sústredeniu michalovský lodivod. Michalovčania po návrate nepoľavujú a pripravujú sa v domácich podmienkach. „Takto ostane ešte do konca tohto týždňa. Opäť sa trošku povenujeme kondícii a pôjdeme aj viac do sily. V pondelok 5. augusta by sme následne mali ísť prvýkrát na ľad,“ informoval nás michalovský kormidelník o ďalších dňoch prípravy.

Káder potrebuje posilniť

Horváth mal na sústredení k dispozícii dvadsiatku hráčov. Dvanástka z nich je už zmluvne viazaná s michalovským klubom, ďalší sú na skúške. Ako je spokojný so súčasným stavom kádra samotný tréner? „Káder ešte nie je celkom uzavretý. V týchto dňoch by sme si k tomu spolu mali sadnúť. Máme tu momentálne mladých hráčov, je zastúpená aj stredná generácia, ako aj starší skúsení harcovníci. Máme teda zastúpenie všetkých troch generácii,“ podotkol Marián Horváth. Ten následne uviedol aj miesta, ktoré by rád posilnil. „Radi by sme vytvorili konkurenciu v bráne, čiže by sme radi posilnili brankársky post. Keď budeme na ľade majú dôjsť na skúšku aj nejakí obrancovia a takisto potrebujeme posilniť aj v útoku. Všetko sa ale uvidí až na ľade.“

V Horváthovom košiari sú momentálne aj niekoľkí skúsení harcovníci. Dokonca dvaja z nich Richard Šechný a Slavomír Vorobel majú už vyše štyridsať rokov a tak sme sa trénera spýtali, či nemajú v tréningu nejaké úľavy. „To určite nie,“ s úsmevom poznamenal Marián Horváth a následne dodal. „Ide o skúsených hráčov, ktorí sú profesionálmi na svojom mieste a v hokeji už niečo dokázali. Ani jeden z nich nežiadal žiadne úľavy a aj preto dostávajú rovnakú dávku tréningovej záťaže, ako ich spoluhráči.“

Zaslúžená remíza potešila každého

Michalovskí hokejisti si prípravnú fázu na sústredení v Medzilaborciach spestrili aj exhibičným futbalovým zápasom proti tímu FK Borov. Zápas proti účastníkovi I. triedy oblastného zväzu v Humennom nebol vonkoncom náhodný. Jeho prezidentom totiž je Alexander Černega, ktorý zastáva túto stoličku aj v michalovskom hokeji. Konečná remíza 7:7, ktorá mala od futbalového výsledku veľmi ďaleko, tak potešila obidve strany a najviac prezidenta oboch klubov. „Išlo o spestrenie prípravy, ktoré určite vítam. Chlapci ukázali, že okrem hokeja vedia hrať aj futbal. Nakoniec sa zrodila zaslúžená remíza, ktorá potešila asi každého,“ s úsmevom podotkol lodivod michalovského celku Marián Horváth.

Káder HK Dukla na sústredení (hrubom sú vyznačení hráči, ktorí majú podpísaný kontrakt)
Brankár: Tomáš Petro
Obrancovia: Lukáš Cvejn (Champigny), Maroš Žemba, Slavomír Vorobel, Dušan Kobeľa (na skúške z Trebišova), Patrik Gavura, Ladislav Halapy, Martin Petrina (Topoľčany), Ľuboš Horčík (prišiel z juniorky).
Útočníci: Miloš Palovčík, Richard Šechný, Martin Opatovský, František Zrelák (prišiel z juniorky), Tomáš Banovský, Dominik Harasthy (prišiel z juniorky), Denis Pinďár (na skúške z HC Košice), Tomáš Stríž (prišiel z Bardejova), Štefan Majerník (na skúške, naposledy pôsobil v Nice), Dávid Rušin (na skúške)

Kalendár prípravných duelov HK Dukla
13. august (utorok) Sanok - Michalovce
16. august (piatok) Michalovce - Bardejov
20. august (utorok) Michalovce - Csikszereda
23. august (piatok) Bardejov - Michalovce
29. august (štvrtok) Michalovce - Sanok
30. august (piatok) Michalovce - Prešov
03. september (utorok) Michalovce - Spišská Nová Ves
06. september (piatok) Prešov - Michalovce
10. september (utorok) Spišská Nová Ves - Michalovce

*domáce prípravné zápasy začínajú zakaždým o 17.00*

Peter Brendza



Uverejnené: 29.07.2013 21:19:28 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.