files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Úspešný štart MFK Zemplín

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce majú za sebou úspešný štart do druholigovej sezóny 2013/2014, keď na domácej pôde zdolali v prvom kole družstvo MFK Dubnica nad Váhom 3:0 (2:0). O domáce sa postarali v prvom polčase Podhorín s Hamuľakom, ktorý v druhom dejstve pridal ďalší presný zásah. Michalovčania sa najbližšie predstavia v Rimavskej Sobote, doma ich opäť uvidíme v sobotu 3. augusta, kedy na domácej pôde privítajú v 3. kole celok Liptovského Mikuláša.

 Od začiatku udávali tón zápasu domáci hráči. Tí v prvom polčase doslova priklincovali Dubnicu na jej polovicu, no v úvode sa do väčších šancí nedostávali. Hostia totiž pozorne bránili, a tak museli Michalovčania ich bránu dobýjať viacerými štandartkami. V 11. minúte sa k odrazenej lopte dostal Hamuľak, ktorého strelu ale zrazila obrana na rohový kop. Michalovský útočník bol pri chuti a o niekoľko desiatok sekúnd jeho strelu zrazil na rohový kop hosťujúci Ranko. V 19. minúte ale už Považania prvýkrát inkasovali. Na priamy kop Božoka z pravej strany najvyššie vyskočil Podhorín a ten hlavou vsietil nielen prvý gól MFK Zemplín v sezóne, ale vôbec svoj prvý v seniorskej kategórii. Domáci futbalisti boli naďalej pri chuti. V 29. minúte mal brankár hostí Maťašovský obrovské problémy s tvrdým projektilom Vanáka, ktorý s námahou vytlačil na rohový kop. Z neho mohol pridať druhý gól opäť Podhorín, no jeho hlavička išla tesne vedľa. Vynikajúcu trojminútovku Michalovčanov zakončil Hamuľak, po ktorého individuálnej akcii sa diváci tešili z gólu po druhýkrát 2:0. Po druhom domácom góle tempo hry v záverečných minútach prvého dejstva mierne upadlo.

Aj v druhom dejstve mali Michalovčania hru vo svojich rukách. Dlhé minúty sa však nič nedialo. V 71. minúte mohol zvýšiť skóre Janočko, jeho lob ale skončil tesne vedľa Maťašovského brány. O dve minúty už bolo 3:0, potom čo Kovaľ vysunul Hamuľaka a ten obstrelil hosťujúceho golmana. Vsietený gól dodal domácim ďalšiu energiu. Už zakrátko Podhorín pätičkou uvoľnil Galla, no jeho center nakoniec Hamuľakovú hlavu nenašiel. Gól na kopačke mal v 82. minúte aj striedajúci Regáli, ktorý však po krásnom Božokovom centri minul bránu hostí. V záverečných sekundách zaujala ešte hlavička Oberta, jeho pokus ale už nezmenil nič na tom, že Michalovčania zvíťazili v prvom kole II. futbalovej ligy po výbornom výkone nad neškodnou Dubnicou rozdielom triedy. 

MFK Zemplín Michalovce - MFK Dubnica nad Váhom 3:0 (2:0)
Góly: 19. Podhorín, 31. Hamuľak, 75. Hamuľak
Žlté karty: 37. Bilovský, 54. Zahranychnyy, 60. Bielik
Rozhodovali: Michlian - Kubačka, Tomčík.
Divákov: 1890.

MFK Zemplín: T. Raška - Obert, M. Gallo, T. Sedlák, Vanák - Kovaľ, Podhorín, Janočko (78. Regáli), Božok - Kunca (85. Danko), Hamuľak (88. Leško)
MFK Dubnica: Maťašovský - Čiernik, Púpala, Ranko, Bašič - Bielik, Bilovský, Liener (46. Takáč), Zahranychnyy (65. Števček), J. Vaško - Svorada (72. D. Švec)

Ďalší program MFK Zemplín:
2. kolo: 27.07.2013 17.30 MŠK Rimavská Sobota - MFK Zemplín Michalovce
3. kolo: 03.08.2013 19.30 MFK Zemplín Michalovce - MFK Tatran Liptovský Mikuláš
4. kolo: 11.08.2013 16.30 FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa - MFK Zemplín Michalovce
5. kolo: 17.08.2013 19.30 MFK Zemplín Michalovce - 1. FC Tatran Prešov



Uverejnené: 20.07.2013 22:06:46
files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.