files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Mužský tenisový turnaj po roku opäť v Michalovciach

Tenisový areál Scorp po roku znova ožíva turnajmi. Prvými lastovičkami boli žiacky turnaj a minulý týždeň sa odohral turnaj do 16 rokov, ktorý niesol názov Scorp Cup 2013. Teraz prichádza rad aj na mužský tenis, keďže od pondelka 22. júla uvidí tento areál aj mužský turnaj. Ten sa bude volať Michalovce Cup 2013.

Dorastenecký turnaj korisťou zahraničných tenistov

Od pondelka 8. - do nedele 14. júla sa na michalovských tenisových dvorcoch uskutočnil kvalitne obsadený medzinárodný turnaj chlapcov a dievčat do 16 rokov, ktorý niesol názov Scorp Cup 2013. Takýto turnaj sa v Michalovciach odohral znova po roku, keď predchádzajúce štyri ročníky niesli názov Eurospan Cup. Aj teraz do Michaloviec zavítali hráči nielen z celého Slovenska, ale aj z viacerých európskych krajín. „Mali sme tu napríklad hráčov z Ruska, Bieloruska, Maďarska, Česka, Rakúska alebo aj Nemecka,“ rozhovoril sa organizátor turnaja Tibor Lesniak, ktorého úroveň turnaja uspokojila. „Musím povedať, že to bol kvalitný turnaj. Kvalitou sa vyrovnal predchádzajúcim štyrom ročníkom, ktoré sa konali predtým,“ zdôraznil Lesniak. V samotnom priebehu sa darilo hlavne zahraničným účastníkom. Do chlapčenského finále postúpili prvý nasadený Bielorus Haliak a Rumun Moldovan. Po víťazstve 6:4, 7:6 sa nakoniec z triumfu radoval rumunský tenista. Dievčenskú kategóriu ovládli mladé Maďarky. Do finále sa totiž prepracovala nielen nasadená jednotka Meszárošová, ale aj jej krajanka Udvardyová, ktorá si nakoniec po výsledku 6:1, 7:5 odniesla z Michaloviec celkový triumf. O dominancii Maďariek svedčí aj to, že dvojica, ktorá sa dostala do finále dvojhry, triumfovala aj vo štvorhre. Fotogalériu z turnaja, ako aj výsledky si môžete pozrieť tu.

 

Víťazi Scorp Cup 2013: Maďarka Udvardyová a Rumun Moldovan

Jednotkou by mal byť Kamil Čapkovič

Po dorasteneckej kategórii sa v tenisovom areály uskutoční takisto po roku aj mužský tenisový turnaj. Ten tentokrát bude niesť názov Michalovce Cup 2013. „Mužský turnaj, ktorý bude mať dotáciu 10000 dolárov, štartuje v pondelok 22. júla, kedy sa rovnako ako následný deň odohrá kvalifikácia. Od stredy príde na rad hlavná súťaž. Finálový duel by sa mal odohrať v nedeľu,“ informoval nás organizátor turnaja Tibor Lesniak, ktorý nám povedal aj jednu zaujímavosť. „Takou zaujímavosťou je, že sa v priebehu turnaja uskutoční dražba rakety Sergeja Stachovského, ktorý vo Wimbledone tohto roku zdolal Rogera Federera. Na tomto turnaji hral práve s touto raketou, ktorú nám následne aj so svojim podpisom poskytol do dražby.“ My len dodajme, že nasadenou jednotkou Michalovce Cup 2013 by mal byť bývalý slovenský DC reprezentant Kamil Čapkovič.

Peter Brendza



Uverejnené: 18.07.2013 16:11:54 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.