files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Ľuboš Fajčák je už „Baranom“

Michalovská Dukla sa v budúcej sezóne bude musieť zaobísť bez svojho minulosezónneho najlepšieho strelca. Tridsaťgólový Ľuboš Fajčák sa totiž dohodol s extraligovou HC 05 Banská Bystrica.

Zavážila aj osobnosť Vladimíra Országha

Dvadsaťjedenročný Fajčák si po úspešnej sezóne, v ktorej zaznamenal 51 bodov za 30 gólov a 21 asistencií, mohol naozaj vyberať. Záujem o jeho služby totiž malo viacero extraligových tímov. „Po minulej sezóne, ktorá mi naozaj vyšla som chcel skúsiť novú výzvu. V prvej lige som sa už presadil a chcem ukázať, že sa dokážem presadiť aj v najvyššej súťaži. Tých ponúk bolo niekoľko, no nakoniec som sa rozhodol pre Banskú Bystricu, ktorá bola najkonkrétnejšia,“ poznamenal odchovanec michalovského hokeja, podľa ktorého zavážila aj osobnosť trénera Vladimíra Országha. „Samozrejme zavážilo aj to. Ide o rozumného trénera a do tímu ma chcel aj on. Možno aj preto som sa rozhodol pre Banskú Bystricu.“

Dohoda znie na dva roky

Michalovskému hokejistovi sa naozaj nepodarí dostať sa do najvyššej extraligy každý deň. Z odchovancov hokejového mesta Zemplína momentálne pôsobia v najvyššej súťaži Peter Boltun a Matej Hinďoš hrajúci za Košice, a Patrik Huňady v minulej sezóne pôsobiaci v majstrovskom Zvolene. Fajčák tak bude ďalším Michalovčanom, ktorý si zahrá Extraligu. „To bol môj cieľ už po skončení minulej sezóny. Pôsobenie v extralige je pre mňa obrovskou výzvou a chcem sa pobiť o to, aby som svoju šancu využil čo najlepšie,“ uviedol Fajčák. Ten sa s „Baranmi“ pripravoval už v prvej fáze letnej prípravy, kedy predstaviteľov klubu presvedčil, aby ho angažovali. „Zmluva znie na dva roky,“ s radosťou v hlase podotkol „Fajo“.  

Na Michalovce nezanevrie

Michalovská Dukla tak prichádza o svojho tretieho najproduktívnejšieho hráča v minulej sezóne. „Samozrejme, trošku ma mrzí, že odchádzam. Je to hlavne kvôli skvelým fanúšikom, ktorým sa v prvej lige nikto nevyrovná a podľa mňa by patrili k najlepším aj v najvyššej súťaži. Chcem sa však posunúť ďalej a takáto možnosť by už nemusela prísť,“ poznamenal dvadsaťjedenročný útočník, ktorý na Michalovce určite nezanevrie. „To určite nie. Naďalej budem sledovať ich výsledky a držať im palce. Som presvedčený, že sa sem ešte niekedy vrátim. Teraz je však pre mňa prioritou najvyššia súťaž.“

Na michalovskej striedačke tak ostane už iba jediný Ľuboš Fajčák. Ide o otca mladého útočníka, ktorý pri tíme pôsobí ako masér.

Peter Brendza



Uverejnené: 12.07.2013 13:59:49 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.