files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovskí futbalisti v príprave zatiaľ bez výhry

Futbalistom MFK Zemplín Michalovce sa v prípravnej fáze na novú sezónu zatiaľ nedarí. V troch zápasoch si totiž pripísali dve remízy a jednu prehru 0:2 na pôde Užhorodu. Zverenci trénera Jozefa Bubenka sa najbližšie predstavia v prípravných zápasoch už aj doma. V stredu 10. júla o 17.00 totiž na svojom štadióne privítajú ďalšieho druholigistu Partizán Bardejov. V drese MFK by sa v tomto súboji mala objaviť aj dvojica brankár Martin Raška - stopér Michal Gallo, ktorých Bubenko skúšal už v sobotu v Rimavskej Sobote.

Martin Raška (ešte v drese trnavského Spartaka) ...

Michalovčania začali s prípravou na novú sezónu v pondelok 17. júna. Po týždňovej zaberačke v domácich podmienkach odišli na sedem dní do Tatranskej Lomnici, kde absolvovali kondično – herné sústredenie. V posledných dňoch sa opäť pripravujú doma a to by sa nemalo zmeniť až do úvodného výkopu druhej najvyššej súťaže. „Čo sa týka tréningového procesu, prebieha príprava v poriadku. Môžem vysloviť spokojnosť s nasadením hráčov či ich prístupom k tréningovým povinnostiam. Na druhej strane, v prípravných zápasoch mi chýba morálna povinnosť pobiť sa s únavou. To je našim zatiaľ najväčším problémom. Tie zápasy nevyzerajú tak, ako všetci chceme,“ poznamenal michalovský lodivod Jozef Bubenko. Michalovčania zatiaľ absolvovali tri prípravné duely, v ktorých zaznamenali najskôr remízu 1:1 v Liptovskom Mikuláši, potom prehrali 0:2 v Užhorode a naposledy sa v Rimavskej Sobote rozišli so svojim súperom po bezgólovej remíze. Strelili tak iba jeden gól, čo je na tri zápasy veľmi málo. „Teraz by som ešte o streleckom probléme nehovoril. V spomenutých dueloch sme si totiž vytvorili dostatok streleckých príležitosti, no nedokázali sme sa popasovať s koncovkou. Podľa mňa je to otázka času, kedy z nás tá únava opadne a naši strelci začnú dávať góly,“ vyjadril presvedčenie michalovský kormidelník.

... ako aj stopér Michal Gallo zatiaľ Bubenka uspokojili

V stredu doma proti Bardejovu

Michalovskí futbalisti sa po troch zápasoch na pôde súperov tentokrát predstavia aj doma. V stredu 10. júla na svojom štadióne totiž o 17.00 privítajú Bardejov. „My do tých prípravných duelov ideme z plnej záťaže a výsledky pre nás nie sú absolútne smerodajné. Nie je dôležité vyhrávať v príprave, dôležité je vyhrávať v lige. Pre nás je smerodajný zápas prvého kola s Dubnicou,“ podotkol Jozef Bubenko, ktorého zverenci sa doma predstavia aj v následných dvoch prípravných dueloch. V piatok 12. júla o 19.30 privítajú poľský MKS Sandecja Nowy Sacz a v rámci generálky na prvé ligové kolo nastúpia v utorok 16. júla doma proti Lokomotíve Košice. My len dodajme, že prvé kolo II. futbalovej ligy, v ktorom Michalovčania privítajú Dubnicu, je na programe v sobotu 20. júla.

Novici zatiaľ uspokojili

Tréner Bubenko mal v sobotňajšom dueli na pôde Rimavskej Soboty (0:0) k dispozícii aj dvoch nových hráčov. V druhom polčase nastúpil do brány český legionár Martin Raška, ktorý je známy aj z pôsobenia v trnavskom Spartaku a druhým je stopér Michal Gallo. Ten naposledy pôsobil v českom Táborsku, no slovenskému priaznivcovi je známy hlavne z Ružomberka, kde odohral päť sezón. Obaja michalovského lodivoda zaujali. „Martin Raška je skúsený golman, ktorý vie dobre dirigovať obranu. Myslím si, že by mohol byť prínosom. To isté sa týka aj Michala Galla. Ten zatiaľ odohral za nás jediný zápas, v ktorom ukázal dravosť aj agresivitu. Zatiaľ je spokojnosť aj sním,“ vyjadril sa k skúšaným futbalistom Bubenko, podľa ktorého ešte môže prísť k ďalšiemu pohybu v kádri. „Zatiaľ nemáme vyriešenú pravú stranu obrany, kde nám bude niekoľko týždňov chýbať nedávno operovaný Peréz. V utorok by mal prísť na skúšku ďalší hráč, ktorý má prvoligové aj zahraničné skúsenosti. Tento post by sme teda mali mať jeho príchodom vyriešený.“  

Peter Brendza (foto: internet)



Uverejnené: 08.07.2013 15:08:38 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.