files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Časté reorganizácie škodia futbalu

Už po roku sa znova zmení charakter a systém krajských futbalových súťaží. Bude mať nadväznosť a vplyv na chod oblastných líg. Nepokladám to za rozumné rozhodnutie.

Ruku na srdce:  koľkí  z nás si naozaj zvykli na to, že V. liga sa po dlhých rokoch zmenila na VI. ligu. Takisto povedzme celokrajská liga, ktorá je vlastne ešte stále najvyššou regionálnou súťažou je už iba IV. liga.

V podobnom duchu by sme mohli pokračovať aj v prípade ďalších súťaží. Priznám sa, že ja som si na zmeny názvov stopercentne zvykol  v jednom z uplynulých týždňov. Lenže pozor! Už onedlho prídu na rad ďalšie veľké zmeny. Ešte som sa nimi podrobnejšie nezaoberal, pretože ma to zaskočilo. Akurát od kolegu – športového redaktora z denníka Korzár viem, že do I. triedy, teda najvyššej oblastnej súťaže vypadne až polovica účastníkov VI. ligy!

Neviem, ale každá zmena v systéme súťaží by mala istý čas fungovať. Dajme tomu aspoň tri roky. Je to už predsa len obdobie, kedy na základe rôznych faktorov riadiaci orgán vie do veľkej miery objektívne zhodnotiť  plusy a mínusy hracieho systému súťaží.

Na Slovensku je to však inak. Časté experimenty mätú pracovníkov médií, divákov, funkcionárov, ale  určite aj trénerov a hráčov. Ak niekto sleduje šport povedzme len okrajovo už prestáva rozlišovať, ktorá súťaž je III. liga,  ktorá je IV. liga a podobne.

Fanúšikovia, ktorí dlhodobo sledujú futbal zaiste vedia, že najvyššia súťaž už mala šestnástich účastníkov. Kedysi sa po skončení základnej časti delila na prvú a druhú šestku atď. Michalovce, ktoré účinkujú v II. lige už deväť rokov už takisto zažili rôzne podoby tejto súťaže. V roku 2004 nastupovali proti Nitre, Slovanu Bratislava či Zlatým Moravciam. O rok možno budú hrávať  s Trebišovom, Lokomotívou Košice...

Ján Čúrny



Uverejnené: 07.07.2013 21:08:26 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.