files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Nové projekty VII. ZŠ

Základná škola – Krymská 5, Michalovce, získala množstvo finančných prostriedkov z grantových programov rôznych spoločností, ktoré takouto formou pomáhajú základným školám. Aj vďaka ich pomoci môžu žiaci v tejto škole študovať „moderne“ a zároveň rozvíjať spoluprácu s inými subjektmi.


„Usilujeme sa predovšetkým o to, aby sme za pomoci týchto financií zmodernizovali vyučovací proces. Ďalšou prioritou je spolupráca s komunitou v okolí školy. Spolupracujeme s okolitými materskými školami, ale darí sa nám spolupracovať napríklad aj so seniormi,“ prezradila Mgr. Anna Bučková.

Práve pre starších ľudí bol vypracovaný projekt Seniori  - priatelia počítačov v rámci programu Zelená pre seniorov 2009 podporovaný firmou Orange. Cieľom projektu bolo poskytnúť seniorom možnosť získať informačné zručnosti a kompetencie pri práci s IKT, čo vedie k väčšej sebarealizácii a integrácii v rámci súčasnej informačnej spoločnosti. Okrem toho spolupráca s mladšími ročníkmi pomáha stierať medzigeneračné rozdiely a je pre starších občanov prínosom. „Za realizáciu projektu je zodpovedná Mgr .D. Šalapová v spolupráci s Mgr. M. Hausovou a Mgr. A. Hrehovčíkovou. Projekt je rozpracovaný do plánu vzdelávacích stretnutí a poskytuje aj tým, ktorí sa ešte prakticky s počítačom nestretli, možnosť zaučenia sa,“ povedala Bučková.

Ústrednou myšlienkou druhého úspešného projektu s názvom Chráňme planétu Zem je vlastná práca žiakov, ktorá vedie k pochopeniu podstaty. „Chceme predovšetkým aktivovať myslenie žiakov, aby poznávali rastliny a živočíchy na základe vlastnej skúsenosti, v prostredí, v ktorom sa vyskytujú, skúmali ich spôsob života, uvedomili si dôležitosť ochrany životného prostredia. Budeme využívať vychádzky a exkurzie do blízkeho okolia. Projekt je rozpracovaný na mesiac február až jún,“ doplnila Bučková. Žiaci sa prostredníctvom projektu naučia samostatnej práci, ale tiež činnosti v rámci kolektívu. Dojmy budú žiaci prezentovať výtvarne či literárne v rámci referátov a rôznych súťaží.

Ďalším projektom kladúcim dôraz na spoluprácu rodiny a školy je Tvorím, tvoríš, tvoríme. Cieľom projektu je podporiť u detí kladný vzťah k umeniu, výtvarným prejavom a vytvoriť podmienky na realizáciu ich fantazijných pocitov a predstáv. „Deti spolu s rodičmi sa pod odborným vedením vyučujúcej výtvarnej výchovy PaedDr. E.Remákovej naučia rôzne výtvarné techniky. Pretože realizácia projektu bude prebiehať v čase po vyučovaní, žiaci tak budú môcť  zmysluplne využívať voľný čas,“ povedala Bučková.
VII.ZŠ dlhodobo dosahuje vynikajúce výsledky v medzinárodných a slovenských výtvarných súťažiach a práve tieto úspechy a záujem zo strany žiakov prispeli k tomu, že bol tento projekt vypracovaný. „K vypracovávaniu projektov tohto typu nás vedie aj skutočnosť, že sa snažíme byť centrom života v okolitej komunite a poskytujeme možnosť ľuďom z okolia využívať voľný čas zmysluplne, motivovať ich v ďalšom smerovaní a navzájom sa obohacovať,“ dodala na záver Bučková.
                      Monika Paľovčíková



Uverejnené: 04.03.2010 12:01:04 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.