files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Futbalisti ZŠ Okružná víťazmi Dôvera Školského pohára

V tomto roku sa uskutočnil už siedmy ročník Coca - Cola Školského pohára a druhý ročník Dôvera Školského pohára vo futbale žiakov. Ide o turnaje základných škôl, ktoré organizuje Slovenský futbalový zväz. Teraz sa týchto turnajov po prvýkrát mohli zúčastniť aj športové triedy zamerané na futbal, čo využili aj predstavitelia ZŠ na Okružnej ulici v Michalovciach. A ich žiaci sa naozaj vypli k vynikajúcim výsledkom. Najskôr sa kvalifikáciami dostali na záverečné turnaje a ani na nich sa nestratili. Starší žiaci sa v Coca - Cola školskom pohári konanom v Senci prebojovali až do finále, kde nestačili na Žilinčanov a mladší žiaci dokonca Dôvera Školský pohár odohrávajúci sa v Nitre vyhrali!

Víťazi Dôvera Školského pohára pri prijatí u primátora

Trofej získali bez straty

Ako prvý sa uskutočnil turnaj mladších žiakov Dôvera Školský pohár. Ten napísal svoju druhú kapitolu tentokrát v Nitre, kde sa uskutočnili tak zápasy mladších žiakov, ako aj žiačok. Víťazom v kategórii dievčat sa stali hráčky ZŠ Gorkého Trebišov a dominanciu Zemplínskeho regiónu pečatili hráči ZŠ Okružná Michalovce. Tí najskôr zvíťazili vo všetkých troch zápasoch základnej skupiny, keď postupne zdolali Senicu (4:3), Lipany (9:3) a aj zástupcu hlavného mesta Bratislavy (4:0).

Zverenci trénerskej dvojice Juraj Čižmár - Jaroslav Komenda tak do semifinále putovali z prvého miesta v skupine. V ňom narazili na Banskú Bystricu, ktorú nakoniec po tuhom boji zdolali 3:2, hoci už prehrávali 0:2. „Bol to náš najťažší zápas na turnaji. Bystričania sa na nás dobre pripravili a dlho sa zdalo, že budeme ťahať za kratší koniec. Nakoniec však chlapci silou vôle otočili zápas vo svoj prospech a postúpili tak do finále,“ uviedol jeden z kormidelníkov ZŠ Okružnej Juraj Čižmár.

Vo finále na mladých Michalovčanov čakala opäť Senica, ktorú tesne zdolali v základnej skupine. Finálové stretnutie už takú drámu neprinieslo a Michalovčania ho vyhrali presvedčivo 4:0. „Na chlapcov sme spolu so svojim trénerským kolegom veľmi hrdí,“ nadviazal na slová svojho trénerského kolegu druhý lodivod Jaroslav Komenda, ktorý následne dodal. „Tento úspech si veľmi zaslúžili. Jeho základom bola výborná partia. Verím, že keď chlapci na sebe neprestanú makať, bude o nich počuť aj v ďalších kategóriách. Podľa môjho názoru sa totiž môžu viacerí z nich v budúcnosti presadiť ešte viac.“

Samozrejme, na víťaza turnaja čaká aj zaslúžená odmena. Okrem lôpt získali mladí Michalovčania aj výlet na kvalifikačný zápas Bosna a Hercegovina – Slovensko, ktorý sa uskutoční 6. septembra tohto roku v Zenici.

Výsledky Dôvera Školského pohára
Základná skupina
ZŠ Okružná Michalovce - ZŠ Sadová Senica 4:3
ZŠ Okružná Michalovce - ZŠ Komenského Lipany 9:3
ZŠ Okružná Michalovce - ZŠ Tilgnerova Bratislava 4:0

Semifinále
ZŠ Okružná Michalovce - ZŠ Trieda SNP Banská Bystrica 3:2

Finále
ZŠ Okružná Michalovce - ZŠ Sadová Senica 4:1

Celkové umiestnenie Dôvera Školský pohár SFZ
1. ZŠ Okružná Michalovce
2. ZŠ Sadová Senica
3. ZŠ Klačno Ružomberok
4. ZŠ Trieda SNP Banská Bystrica
5. ZŠ Komenského Lipany
6. ZŠ Velká Okružná Partizánske
7. ZŠ Sokolce
8. ZŠ Tilgnerova Bratislava

Prehra po penalte v závere

Týždeň po Dôvera Školskom pohári sa v Senci uskutočnil aj turnaj starších žiakov, ktorý niesol názov Coca - Cola Školský pohár SFZ. Výsledky mladších kolegov nenechali chladnými ani starších žiakov ZŠ Okružná, ktorí chceli nadviazať na ich úspech. Turnaj sa uskutočnil v dvoch dňoch. V základnej skupine mladí Michalovčania najskôr zdolali Levice 1:0 a Fiľakovo 2:0. Už po prvom dni tak mali istotu postupu do semifinále. „Aj preto som sa v treťom stretnutí základnej skupiny proti Žiline rozhodol niektoré opory šetriť. To sa prejavilo aj na výsledku, keď sme prehrali 0:2,“ poznamenal lodivod michalovského celku Martin Melník, ktorého zverenci aj napriek tejto prehre postúpili do semifinále, kde ich čakali domáci futbalisti. Tí triumfovali v druhej základnej skupine. „Práve kvôli semifinále som šetril našich kľúčových hráčov, čo sa potom ukázalo, ako veľmi dobrý ťah. Chlapci sa nezľakli ani veľkej diváckej podpory domácich. O svojom víťazstve 3:0 rozhodli už v prvom polčase a následne kontrolovali priebeh hry. Náš postup do finále bol absolútne zaslúžený,“ zdôraznil kormidelník starších žiakov.

Finalisti Coca - Cola Školského pohára pri prijatí u primátora

Vo finále na Michalovčanov čakala Žilina, ktorá dovtedy zvíťazila vo všetkých štyroch zápasoch s impozantným skóre 28:0. Finálový duel pre nich ale ľahký nebol a rozhodovali v ňom maličkosti. „Bolo to o jednej šanci. V zápase prevládali obrovské emócie, pretože išlo oveľa. Obe strany chceli strhnúť víťazstvo na svoju stranu, čo sa nakoniec podarilo Žilinčanom, ktorí vyhrali 1:0 po premenenej penalte sedem minút pred koncom. Aj napriek tomu musím povedať, že boli mierne lepším družstvom a celý turnaj vyhrali zaslúžene,“ objektívne priznal Martin Melník, ktorý svojim zverencom vyslovil absolutórium. Víťazná Žilina si tak vybojovala výlet do Turína, kde jej hráči pobudnú v kempe tamojšieho gigantu Juventusu tri dni. Najlepším strelcom turnaja sa síce stal s deviatimi gólmi žilinský Adam Štefanec, no keďže s víťazným družstvom ide do Turína aj najlepší strelec, o tom kto to bude rozhodoval až penaltový rozstrel piatich hráčov. V ňom dominoval Michalovčan Jozef Vais, ktorý tak do Turína pôjde spolu s Žilinčanmi.

Výsledky Coca - Cola Školského pohára:
A. Skupina
ZŠ sv. Michala Levice - ZŠ Okružná Michalovce 0:1
Spojená škola Rosinská cesta Žilina - ZŠ Školská Fiľakovo 8:0
ZŠ Okružná Michalovce - ZŠ Školská Fiľakovo 2:0
ZŠ sv. Michala Levice - Spojená škola Rosinská cesta Žilina 0:8
ZŠ sv. Michala Levice - ZŠ Školská Fiľakovo 1:1
Spojená škola Rosinská cesta Žilina -  ZŠ Okružná Michalovce 2:0

B. Skupina
ZŠ Z. Nejedlého Spišská Nová Ves - ZŠ Jozefa Gregora Tajovského Senec 0:3
ZŠ - Alapiskola Jelenec - ZŠ Klačno Ružomberok 0:2
ZŠ Z. Nejedlého Spišská Nová Ves - ZŠ - Alapiskola Jelenec 0:2
ZŠ Jozefa Gregora Tajovského Senec - ZŠ Klačno Ružomberok 2:1
ZŠ Z. Nejedlého Spišská Nová Ves - ZŠ Klačno Ružomberok 0:0
ZŠ Jozefa Gregora Tajovského Senec - Alapiskola Jelenec 3:0

Semifinále
Spojená škola Rosinská cesta Žilina - ZŠ Klačno Ružomberok 10:0
ZŠ Jozefa Gregora Tajovského Senec - ZŠ Okružná Michalovce 0:3

O 3. miesto
ZŠ Klačno Ružomberok - ZŠ Jozefa Gregora Tajovského Senec 0:1

Finále
Spojená škola Rosinská cesta Žilina - ZŠ Okružná Michalovce 1:0

Konečné poradie Coca – Cola Školského poháru
1. Spojená škola Rosinská cesta Žilina
2. ZŠ Okružná Michalovce
3. ZŠ Jozefa Gregora Tajovského Senec
4. ZŠ Klačno Ružomberok
5. ZŠ - Alapiskola Jelenec
6. ZŠ sv. Michala Levice
7. ZŠ Školská Fiľakovo
8. ZŠ Z. Nejedlého Spišská Nová Ves

Peter Brendza (video Peter Brendza a sfz)



Uverejnené: 28.06.2013 18:34:28 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.