files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Celky HK Mládež Michalovce sa boria so slabou dochádzkou

Tímy hokejového klubu Mládež Michalovce sa momentálne pripravujú v prvej fáze letnej prípravy. Boria sa však s obrovským problémom – dochádzkou. Na tú upozornil pri hodnotení doterajšej prípravy aj šéftréner HK Mládež Michalovce Ivan Králik, ktorý si rozhodne servítku pred ústa nedával.

Všetky hokejové celky tohto klubu sa už od polovice mája pripravujú v prvej fáze letnej prípravy. Využívajú atletickú dráhu na 5. ZŠ, ale aj priestory hokejového štadióna či posilňovňu. „V tomto smere môžem vysloviť s prvou fázou letnej prípravy spokojnosť, keďže tréneri plnia stanovené plány,“ skonštatoval šéftréner HK Mládež Michalovce Ivan Králik.

Ivan Králik si rozhodne servítku pred ústa nedával

Všetko je to pubertou

Plnenie stanovených plánov je však jediné, s čím môže byť Králik spokojný. Viac ho totiž trápia negatíva prípravy. „Najviac ma trápi dochádzka hráčov na tréningy. Týka sa to hlavne kategórii dorastu a juniorky. Tam je to najvypuklejšie. Dochádzka na tréningy v týchto tímoch je doslova mizerná,“ nedával si Králik servítku pred ústa a následne zašiel ešte ďalej. „Príprava na suchu slúži nato, aby sa hráči čo najlepšie pripravili na nastávajúcu sezónu. Chlapci si však z toho robia doslova dobrý deň. Teraz si neviem predstaviť, ako budeme fungovať v sezóne, pretože k tomu nepristupujú zodpovedne a správajú sa vysoko neprofesionálne. Snažili sme sa ich kontaktovať nielen telefonicky, ale aj osobne, no všetka naša snaha vychádza navnivoč. Nezabrali ani osobné pohovory.“ Môže teda za tento stav súčasné horúce počasie, alebo je za tým niečo iné? „Ja si to nemyslím. Takto teplo je totiž iba posledné dni, no dochádzka nebola dobrá ani predtým. Doteraz boli teploty nižšie a počasie na tréning bolo priam ideálne. Skôr si myslím, že to je pubertou. Chlapci chcú vyskúšať asi všetko a nevedia, ktorým smerom sa majú v súčasnosti obrátiť,“ pokračoval v kritike šéftréner, ktorý je zároveň kormidelníkom dorastu.

V smelých cieľoch je skôr skeptický

Terajšia situácia je o to zarážajúcejšia, že práve v dorasteneckej kategórii má vedenie klubu v prvej lige najvyššie ambície – chceli by totiž zabojovať o postup do extraligy. „Bolo by to reálne, keby hráči pristupovali k tréningom tak, ako majú. Bohužiaľ, keď sa tu niekto neukáže dva mesiac, je veľmi ťažké niečo z neho na ľade vyťažiť. Z tohto hľadiska, ako chlapci pristupujú k letnej príprave, som k splneniu tohto cieľa dosť skeptický a tento postoj budem prezentovať aj správnej rade,“ ostával Králik naďalej v kritickom tóne. Súčasná situácia ho trápi aj kvôli podmienkam, čo pre dorastenecký tím od vedenia klubu vydobyl. „Vybavili sme im prípravu, akú majú extraligové tímy. Prípravné stretnutia s tímami z najvyššej súťaže, počas leta dva turnaje, no oni si to aj tak nevážia a k svojím povinnostiam pristupujú nezodpovedne. To isté sa týka aj juniorského výberu, kde však nemáme podobné ambície, ako u dorastu. Tam je našim cieľom vychovávať hráčov pre prvý tím. S takýmto prístupom však podľa mňa bude pre nich obrovským problémom čo i len zrovnať očakávaciu latku. Kto má snahu presadiť sa v seniorskom tíme, ten musí absolvovať dvojfázovú prípravu a ešte si aj pridávať. A nie pristupovať k tréningom takto.“

Michalovce uvidia dorastenecký turnaj

Dorastenci HK Mládeže Michalovce sa počas letných prázdnin zúčastnia dvoch turnajov. Jeden absolvujú v poľskom Sanoku a druhý v termíne 31. august – 1. september sa pod názvom Fann Sport Cup uskutoční v Michalovciach. „Verím, že to bude kvalitný hokejový turnaj. Zúčastniť by sa ho malo šesť tímov. Už teraz môžem povedať, že by sa ho mali zúčastniť družstvá poľského Sanoku a českého Frýdku Místku. Ostané družstvá sú v štádiu riešenia,“ informoval nás šéftréner v michalovskom mládežníckom hokejovom klube.

Peter Brendza



Uverejnené: 21.06.2013 19:18:20 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.