files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Mladší žiaci HC winLand so striebornou medailou

Hádzanársky klub winLand Michalovce má vo svojej vitríne druhú medailu, tentoraz strieborného lesku. Po bronze už zaniknutých mužov sa o to pričinili mladší žiaci tohto klubu. Tí finálovým turnajom majstrovstiev Slovenska putovali bez prehry až do finále, v ktorom podľahli domácim Prešovčanom.

Počas uplynulého víkendu sa skončili finálovými turnajmi aj ligy starších a mladších žiakov či žiačok v hádzanej. Na finálovom turnaji v Prešove sa darilo mladším žiakom HC winLand Michalovce, ktorí po spanilej jazde obsadili vynikajúce druhé miesto. Táto medaila je o to cennejšia, že je v chlapčenskej kategórii v Michalovciach prvou po štrnástich rokoch.

Išli do zápasu k zápasu

Mladší žiaci necestovali na záverečný turnaj s veľkými očami. „Vedeli sme, že naši súperi sú kvalitní. O ich sile sme sa presvedčili zhruba pred mesiacom na školských majstrovstvách Slovenska, kde sme obsadili štvrté miesto,“ uviedol na úvod tréner mladších žiakov HC winLand Marcel Cibere. Jeho zverenci začali finálový turnaj výborne, keď hneď v prvom zápase sa pričinili o obrovské prekvapenie. S vysoko favorizovaným domácim Tatranom totiž dokázali remizovať 11:11 a prvýkrát v sezóne s Prešovčanmi neťahali za kratší koniec. Našou stretégiou bolo ísť od zápasu k zápasu. S Prešovom sme sa v lige stretli štyrikrát a zakaždým sme prehrali. Chlapcom som však vysvetľoval to, že každý zápas je iný a určite je to iné na tomto turnaji, kde sa hrá iba 2x15 minút, nie ako majstrovský zápas 2x25 minút. Som veľmi rád, že chlapci si vzali moje rady k srdcu a proti favoritovi podali vynikajúci výkon,“ zdôraznil tréner winLandu.

Vo „vyraďovačke“ prekročili svoj tieň

„Cibereovci“ sa ale neuspokojili a pokračovali v nastúpenom trende aj ďalej. V skupine totiž zdolali Malacky 17:13 a Cífer 13:11, čo malo za dôsledok, že do vyraďovacej časti postúpili z druhého miesta, len vinou horšieho skóre za vedúcim Tatranom. Súperom mladých Michalovčanov v štvrťfinále boli Bojnice. Vo vyrovnanom zápase, v ktorom sa ani jeden tím nedokázal odtrhnúť museli o postupujúcom do semifinále rozhodnúť pokutové hody. Nakoniec sa po výhre 17:15 z postupu tešili práve hráči HC winLand. „O tomto súperovi sme vedeli dosť. Práve s Bojnicami sme sa totiž stretli na školských majstrovstvách, kde sme im podľahli. Teraz sa ale karta obrátila a šťastena sa nakoniec otočila našim smerom. Išli sme jej však v ústrety, keďže sme v predĺžení boli neustále vo vedení a vyrovnávajúci gól dostali až v samom závere,“ podotkol k štvrťfinálovému duelu Marcel Cibere, na ktorého zverencov čakala v semifinále ešte ťažšia prekážka – celok Považskej Bystrica, ktorá vyhrala druhú základnú skupinu. „V tomto stretnutí som už naozaj nemal veľké oči. Na strane nášho súpera totiž bola výšková prevaha. Chlapci ma ale potešili výborným výkonom a favorita zdolali 15:12. V zápasoch vyraďovacej fázy naozaj prekročili svoj tieň a zdolali súperov, ktorých sa im pred tým poraziť nepodarilo.“

Jediná prehra až vo finále

Mladí Michalovčania sa tak spanilou jazdou dostali až do finále, kde na nich čakali favorizovaní Prešovčania, ktorým navyše silu dodávala domáca palubovka. „Vedeli sme, čo nás čaká a bohužiaľ sa to aj potvrdilo. Rozhodlo sa v prvom polčase. Ten sme prehrali o päť gólov. Mám trošku ťažké srdce na rozhodcov, ktorí nás v tomto súboji až príliš často vylučovali a pískali aj to, čo na druhej strane nie. Nechcem tým však znevažovať titul Prešovčanov, ktorý je podľa mňa v správnych rukách,“ športovo uznal prehru 9:18 tréner Marcel Cibere, ktorý na záver vyzdvihol kolektívny duch tímu, ale aj tri výrazné individuality. „Hádzaná je kolektívny šport a úspech bez dobrého kolektívu určite nepríde. Tak to bolo aj teraz. Chlapci utvorili jednoliaty kolektív a ten ťahal za rovnaký koniec povrazu. Samozrejme, mali sme aj výrazné individuality. Boli nimi spojky Tomáš Tkáč, Jakub Serenče a Matúš Cifranič. Hlavne oni traja nás ťahali svojimi gólmi. Ako som však povedal, základom bol výborný kolektív. Chlapci podali na finálovom turnaji výborné výkony a v prakticky každom zápase zahrali na hranici svojich možností. Aj toto spôsobilo, že dosiahli výrazný úspech, na ktorý sa čakalo strašne dlho. Keď budú vo svojej snahe pokračovať aj ďalej, som si istý, že nebol posledným.“

Mladí Michalovčania tak dosiahli strieborné medaily, čím si na svoje konto pripísali obrovský úspech. Spolu so staršími žiačkami Iuventy Michalovce (o ich majstrovskom titule si môžete prečítať tu) sa pričinili mimoriadne úspešný víkend mládežníckej hádzanej v Michalovciach.

Výsledky HC winLand:
Skupina:
Prešov - Michalovce 11:11
Malacky - Michalovce 13:17
Cífer – Michalovce 11:13

V skupine skončil HC winLand na druhom mieste za Prešovom (iba vinou horšieho skóre - 41:35 a postúpil do štvrťfinále.

Štvrťfinále:
Michalovce - Bojnice 17:15 po 7 m hodoch

Semifinále:
Michalovce - Považská Bystrica 15:12

Finále:
Prešov - Michalovce 18:9

Súpiska HC winLand:
Brankári: Dušan Mašľan, Šimon Čorný, Martin Berko.
Krídla: Alex Šalapa, Juraj Hakoš, Adam Šebesta, Imrich Hrubý, Martin Hrubý.
Pivoti: Rastislav Janoušek, Samuel Čičak.
Spojky: Jakub Serenče, Matúš Cifranič, Tomáš Tkáč, Sebastián Sninský, Dominik Valiska.
Tréneri: Marcel Cibere, Martin Bumbera.

Peter Brendza  



Uverejnené: 18.06.2013 16:23:31 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.