files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Staršie dorastenky Iuventy na Česko - slovenský pohár nesiahli

Staršie dorastenky Iuventy Michalovce si na premiérovom ročníku Česko – slovenského pohára rozhodne hanbu neurobili. Novo poskladané družstvo, ktoré spolu hralo po prvýkrát, nakoniec skončilo s bilanciou jednej výhry a dvoch prehier na treťom mieste, keď k lepšiemu umiestneniu im chýbal iba jediný gól ...

Cenná skúsenosť

Počas minulého víkendu sa predstavili staršie dorastenky Iuventy Michalovce na premiérovom Česko - slovenskom pohári. Jeho dejiskom bol Olomouc a zúčastnili sa na ňom po dva tímy zo Slovenska a Česka. O pohár prezidenta ČSH tentokrát zabojovali okrem domácej Zory a Iuventy aj hráčky českej Slavie Praha a štvoricu účastníkov dopĺňala slovenská MHK Byča. „Konfrontáciu s najlepšími českými tímami sme radi prijali. Pre mladé hráčky to je vždy cenná skúsenosť. Aj v ženskej WHIL má česko – slovenská konfrontácia vždy určitý náboj a ten nechýbal ani teraz,“ zdôraznil koordinátor mládeže v Iuvente Michalovce František Urban, ktorý bol pre neúčasť kormidelníkov staršieho dorastu v Olomouci vedený, ako hlavný tréner. Spolu s ním sa  Česko – slovenského pohára zúčastnil aj kormidelník ženského družstva Ján Packa, ktorému Urban robí pri tíme asistenta. V Olomouci si teda vymenili pozície.

Mladé družstvo prekvapilo

Vzhľadom nato, že na Hanú necestovalo viacero stabilných hráčok staršieho dorastu, tréneri nemali pred turnajom veľké oči. Napodiv, dievčatá prekvapili výkonmi, ktoré boli podľa Františka Urbana na hranici ich možností. Michalovčanky najskôr podľahli pražskej Slavii 29:32, hoci počas stretnutia viedli aj o sedem gólov, následne zdolali Bytču 34:29 a v poslednom zápase turnaja, v ktorom sa rozhodovalo o prvenstve, podľahli domácej Zore 21:24, aj keď po prvom polčase ešte viedli 11:10. „S výsledkami a výkonmi môžem vysloviť spokojnosť. Keď to môžem zhodnotiť z celkového hľadiska, dievčatá podali vyrovnané výkony. Dobre zahrali vo všetkých troch zápasoch, čo beriem ako obrovské pozitívum,“ pochválil Urban svoje zverenky, podľa ktorého sa pod dobré výsledky podpísal aj súdržný kolektív. „Dievčatá naplno ukázali svoj potenciál. Najviac ma teší, že vytvorili výborný kolektív. Vo svojom rade máme talentované dievčatá, ktoré keď budú na sebe pracovať, starší dorast bude mať svoju kvalitu. O tom som pevne presvedčený.“

Rozhodol jeden gól

Premiérový ročník česko – slovenského pohára bol napínavý až do konca. Michalovské hádzanárky aj napriek tomu, že nešťastne prehrali prvé stretnutie so Slaviou Praha mohli turnaj aj vyhrať. Stačilo im v poslednom zápase zdolať Olomouc. A naozaj neboli k tomu ďaleko. „V zápase s pražskou Slaviou sme dlho držali víťazstvo vo svojich rukách, no nakoniec sme ho pustili. V jednom úseku sme vyhrávali aj o sedem gólov, tri minúty do konca stretnutia bola ešte remíza 29:29. Slávia zhruba v polovici druhého polčasu zmenila obranný systém z 6-0 na 5-1. Práve to nám až do konca robilo najväčšie problémy.  V útoku sme spravili zbytočne nevynútené chyby, k tomu sme nastrelili tri žrde, pár dobrých zákrokov predviedla brankárka Slavie Kudláčová a následne sme dostávali góly z rýchlych protiútokov. To všetko plynulo z únavy nakoľko sa stretnutie hralo vo vysokom tempe. Na druhej  strane bolo stretnutie so Zorou, ktorá v tejto sezóne ani raz v českej lige neprehrala, vyrovnané zhruba do polovice druhého polčasu. Napriek sile a skúsenosti súpera tvrdím, že bol zdolateľný. S odstupom času môžem povedať, že sa dalo dosiahnuť viac, ale to už sú konšpirácie,“ vyjadril sa Urban na margo prehry s Olomoucom, ktorá rozhodla o tom, že víťazom sa bez straty bodu stanú domáce hádzanárky. Na druhom až štvrtom mieste skončili tímy, ktoré mali po dva body. Rozhodovala tak mikrotabuľka. V nej mala Bytča (-4) a Slavia Praha s Iuventou zhodne (+2). Na rad tak prišiel vzájomný zápas týchto súperov, a tak sa z druhého miesta tešili hráčky pražského tímu. Rozhodol tak jeden – jediný gól. „Pred stretnutím s Olomoucom sme mali spoločne so Slaviou a Bytčou zhodne po dva body. S trénerom Packom sme pripravovali dievčatá na výhru, respektíve, čo najlepší výsledok. Nakoľko Slavia obdŕžala od Olomouca osemnásťgólový balíček, skóre som neriešil. Bral som to tak, že skončíme na druhom mieste. V mikrotabuľke sme boli so Slaviou narovnako, kritériom bol najskôr vzájomný zápas, až potom celkové skóre. Čo k tomu dodať, také boli kritéria...“ Dodajme len, že organizátori po skončení turnaja odovzdali aj tradičné ceny pre najlepších a jedna z nich putovala aj do Michaloviec, keď sa najlepšou hráčkou turnaja stala Mária Olšovská.

Bude ďalší ročník v Michalovciach?

Okrem turnaja starších dorasteniek sa v Hodoníne rovnako uskutočnili zápolenia mladších dorasteniek a na Slovensku sa v Považskej Bystrici, ešte pred dvoma týždňami odohrali stretnutia starších aj mladších dorastencov. „Takéto vyvrcholenie sezóny je určitým spestrením a pre dievčatá výborná konfrontácia. Dúfam, že to bude pokračovať a stane sa z toho tradícia. Olomouc ako organizátor zvládol svoju úlohu na výbornú, hotel bol výborný rovnako aj strava,“ skonštatoval František Urban, ktorý dúfa, že na budúci rok by sa podobný turnaj mohol uskutočniť práve v Chemkostav aréne. „Keď sa z toho stane tradícia a turnaj sa uskutoční na Slovensku, bol by som rád, keby sme sa uchádzali o jeho zorganizovanie.“

Slavia Praha - Iuventa Michalovce 32:29 (12:17)

Pok. hody: 4/4 - 4/4, vylúčené: 3 - 1. Rozhodovali: Brzósková a Pavelová (obe ČR) - 50 divákov.

IUVENTA: Ferenčíková, S. Kolesárová, Čičáková - V. Kišiková 4, Habánková 5/1, Barátová, Fuleková 3, Kniežová, Tabaková 3, Nagyová 5, Šimková 1, Chorovská, Soročinová, Lešková, Kocanová, Olšovská 8/3.

MHK Bytča - Iuventa Michalovce 29:34 (15:16)

Pok. hody: 2/2 - 3/3, vylúčené: 3 - 2. Rozhodovali: Nezbeda a Zelenka (obaja ČR) - 50 divákov.

IUVENTA: Ferenčíková, S. Kolesárová, Čičáková - V. Kišiková 1, Habánková 3/1, Barátová 4, Fuleková 9, Kniežová, Tabaková, Nagyová 7, Šimková 2, Chorovská, Soročinová, Lešková, Kocanová 1, Olšovská 7/2.

Zora Olomouc - Iuventa Michalovce 24:21 (10:11)

Pok. hody: 6/3 - 3/3, vylúčené: 2-5. Rozhodovali: Nezbeda a Zelenka (obaja ČR) - 80 divákov.

IUVENTA: Ferenčíková, S. Kolesárová, Čičáková - V. Kišiková 6, Habánková 4, Barátová, Fuleková 1, Tabaková, Nagyová 5, Šimková, Chorovská, Kniežová 1, Soročinová, Lešková, Kocanová, Olšovská 4/3. 

Ďalšie výsledky:

DHK ZORA Olomouc - MHK Bytča 28:20 (17:8), DHK Zora Olomouc - DHC Slavia Praha 30:12 (14:5), DHC Slavia Praha - MHK Bytča 17:18 (8:9)

Konečná tabuľka

1. Zora Olomouc               3     3     0     0     82:53     6
2. DHC Slavia Praha          3     1     0     2     61:77     2
3. Iuventa Michalovce   3     1     0    2     84:85    2
4. MHK Bytča                    3     1     0     2     67:79     2



Uverejnené: 05.06.2013 13:13:57 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.