files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Staršie dorastenky Iuventy o Česko - slovenský pohár

Český a slovenský hádzanársky zväz spolu zaviedli v tomto roku novinku, ktorou sú súboje najlepších celkov dorasteneckých súťaží Tie si zahrajú o pohár prezidentov obidvoch zväzov počas nasledujúceho víkendu v Olomouci. Účastníkom tohto podujatia budú aj nádeje Iuventy Michalovce, ktoré si zmerajú sily s Olomoucom, Bytčou a Slaviou Praha.

Do každého turnaja postúpili dva najlepšie tímy. Súboje dorastencov sa odohrali minulý týždeň v Považskej Bystrici, zápasy dorasteniek sú na programe nasledujúci víkend. Mladšie dorastenky sa predstavia v Hodoníne, staršie aj so zastúpením michalovskej Iuventy odohrajú svoje stretnutia v Olomouci. „My takúto konfrontáciu vítame. Zmeriame si sily s najlepšími českými družstvami a dievčatá aspoň uvidia, na akej sú úrovni v porovnaní so zahraničím. Pravidelnú konfrontáciu s tímami spoza rieky Morava má ženský tím a teraz si proti českej juniorskej špičke zahrajú aj staršie dorastenky,“ uviedol koordinátor mládeže v Iuvente Michalovce a takisto aj asistent trénera Jána Packu pri prvom tíme žien František Urban. Súperkami strieborného celku súťaže starších dorasteniek budú okrem domácej Zory aj hráčky DHC Slavia Praha a štvoricu účastníkov dopĺňa slovenská MHK Bytča. Práve hráčky tohto klubu zdolali v poslednom kole dorasteneckej súťaže minulú sobotu Iuventu na jej palubovke 31:30, keď rozhodujúci gól strelila hosťujúca Alica Kostelná z deviatky po uplynutí času.

Cestujú v oklieštenom zložení

Staršie dorastenky cestujú do Olomouca v oklieštenom zložení, keďže viacero hráčok na tomto turnaji z vekového dôvodu už štartovať nemôže. „Nastúpime s tromi mladými brankárkami, navyše nám chýba aj niekoľko ďalších hráčok. Hrať totiž nemôžu hráčky, ktoré sú v doraste posledným rokom. Ideme teda s kádrom, ktorý bude kostrou pre budúcosezónny starší dorast. Aj tak sa tam ideme pobiť o víťazstvo. To bude našim cieľom,“ podotkol František Urban, ktorý sa bude môcť oprieť aj o hráčky prvého ženského družstva Veroniku Habánkovú či Máriu Olšovskú. My len dodajme, že na turnaji sa bude hrať systémom každý s každým. Tímy teda odohrajú po tri zápasy. Pre celkového víťaza je pripravený Pohár prezidenta ČSH, družstvá na druhom a treťom mieste si takisto odnesú cenné poháre. Odmenené budú takisto aj najlepšia hráčka, brankárka a strelkyňa turnaja. Družstvo Iuventy Michalovce bude po turnaji zároveň ocenené striebornými medailami za druhé miesto v najvyššej slovenskej súťaži.

Časový rozpis turnaja
Sobota 1. jún
09.00: DHK Zora Olomouc - MHK Bytča
11.00: DHC Slavia Praha - Iuventa Michalovce
16.00: MHK Bytča - Iuventa Michalovce
18.00: DHK Zora Olomouc - DHC Slavia Praha

Sobota 2. jún
09.00: DHC Slavia Praha - MHK Bytča
11.00: Iuventa Michalovce - DHK Zora Olomouc
13.00: Ukončenie turnaja

Peter Brendza



Uverejnené: 30.05.2013 17:08:46 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.