files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

HC winLand triumfom v Modre uzavrel základnú časť

Hádzanári HC winLand Michalovce sa so základnou extraligovou časťou rozlúčili výhrou. Tretí tím tabuľky totiž triumfoval v poslednom 36. kole na pôde Slovana Modra hladko 32:26 (18:12). Na Zemplínčanov teraz čaká vrchol sezóny, keď sa počas najbližšieho víkendu predstavia v Prešove na záverečnom turnaji Final - Four, na ktorý postúpili štyri najlepšie celky po základnej časti. Semifinálovým súperom winLandu bude po dlhodobej časti druhý tím tabuľky, HC Sporta Hlohovec.

Rozhodli už v prvom polčase

Michalovčania, ktorí na stretnutie cestovali nielen bez zraneného Gamráta, ale aj bez najväčšej opory golmana Kolpaka, Frajkora a potrestaného Petrova, o svojej výhre v „meste vína“ rozhodli už v prvom polčase. Ten vyhrali o šesť gólov 18:12. „Do Modry sme išli s jasným cieľom. Nepozerali sme na tabuľku, ani na nič iné. Po štyroch prehrách v rade sme chceli jednoducho vyhrať a víťazne sa naladiť na Final - Four. Od začiatku sme si udržiavali viacgólový náskok a už v prvom dejstve tak rozhodli o svojej výhre,“ skonštatoval hráč HC winLand Patrik Hruščák. Podľa jeho slov bol zápas v Modre dosť nervózny. „Náš súper nastúpil bez bratov Fázikovcov, no ich spoluhráči boli veľmi motivovaní. Chceli sa totiž rozlúčiť výhrou. V niektorých momentoch boli, povedal by som, až premotivovaní. Dôsledkom toho bola aj obrovská nervozita, ktorú nepotreboval nikto. Som veľmi rád, že sme tento duel prežili bez ujmy a pripísali si na svoje konto cenné víťazstvo,“ vrátil sa k zápasu posledného kola Hruščák, ktorý v stretnutí zaťažil konto brankárov súpera siedmymi presnými zásahmi.

Primát najlepšieho strelca ho teší

Práve na Hruščáka si dávali hráči Slovana H20 veľký pozor, keď ho bránili osobne. Viac priestoru tak mali ďalšie spojky, ktoré to aj využívali. Ani to však nezabránilo tomu, že sa tento košický odchovanec stal najlepším strelcom základnej časti Extraligy, keď v zápasoch nastrieľal 252 gólov. „Klamal by som, keby som povedal, že ma tento primát neteší, alebo že som to nesledoval. Už pri svojom prestupe do Michaloviec som hovoril, že budem veľmi rád, keď tímu pomôžem svojimi gólmi. Tak sa aj stalo a ja budem rád, keď družstvu pomôžem aj v zápasoch Final – Four,“ zdôraznil ľavoruký kanonier, ktorý sa najlepším extraligovým strelcom stal po druhýkrát. „Prvýkrát to bolo ešte v sezóne 2007/2008, kedy som bol hráčom Košíc.“

Zdolajú prvýkrát v sezóne Hlohovec?

Michalovskí hádzanári, tak aj napriek už známym problémom, splnili svoj predsezónny cieľ, skončiť v tabuľke do tretieho miesta a postúpiť tak na záverečný turnaj Final – Four, ktorý sa uskutoční na palubovke víťaza základnej časti, prešovského Tatrana. „Tu by som rád zdôraznil, že ešte nie je koniec sezóny. Čaká nás jej vrchol. Od začiatku sme hovorili, že na záverečnom turnaji chýbať nechceme a som rád, že ani chýbať nebudeme,“ uviedol odchovanec košickej hádzanej v službách michalovského winLandu. Zverenci trénera Ľuboša Hudáka ešte v sezóne odohrajú buď jeden, alebo dva zápasy. Samotný Hruščák by bol rád, keby ich bolo dva. V tomto prípade by Michalovčania postúpili do finále Final - Four. Zvládnuť ale musia semifinálovú prekážku, kde nastúpia proti po základnej časti druhému Hlohovcu. „Záverečný turnaj Final - Four nás veľmi láka. Chceme ísť čo najďalej. V ceste nám stojí Hlohovec, ktorý sme v tejto sezóne ešte ani raz nezdolali. Nevyhrali sme nad nimi doma, ani v Hlohovci, no ja pevne verím, že sa nám to podarí v Prešove, kde sa záverečný turnaj uskutoční,“ s úsmevom podotkol Hruščák. Ten určite nepovažuje za výrazný hendikep to, že so Sportou Michalovčania v tejto sezóne ani raz nevyhrali. „To určite nie. Zo svojej kariéry viem, že takéto zápasy bývajú úplne iné, ako tie v základnej časti. Aj v minulej sezóne sme s Košicami nad Michalovcami nevyhrali v sezóne ani raz, no v play-off sme ich nakoniec hladko vyradili. Do zápasu vstupujú ako favorit oni. Netvrdím, že tento duel podcenia, to určite nie. Pripravujú sa na neho podobne ako my. Našou výhodou je to, že nemáme čo stratiť.“ My len dodajme, že druhú semifinálovú dvojicu tvoria domáci Tatran a Považská Bystrica. Zápas Michalovčanov proti Hlohovcu sa odohrá v sobotu 1. júna o 16.00, druhé semifinále príde na rad o 18.00. V nedeľu 2. júna sa už odohrá iba finálový zápas, bronzové medaily si odnesú hráči toho porazeného semifinalistu, ktorý v základnej časti skončil na lepšej pozícii.

Konečná tabuľka základnej časti extraligy 2012/2013 po záverečnom 36. kole:
1. Tatran Prešov 32 27 3 2 1175:857 57
2. HC SPORTA Hlohovec 32 25 1 6 1002:812 51
3. HC winLand Michalovce 32 20 0 12 976:911 40
4. MŠK Považská Bystrica 32 16 3 13 897:876 35
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
5. HK Topoľčany 32 14 4 14 872:891 32
6. ŠKP Bratislava 32 15 1 16 859:903 31
7. HC Štart Nové Zámky 32 11 3 18 889:967 25
8. Slovan Modra 32 4 1 27 731:995 9
9. 1. MHK Košice 32 4 0 28 820:1009 8

Program záverečného turnaja Final Four (Prešov - 1. - 2. jún)

Semifinále (sobota 1. jún)

HC Sporta Hlohovec - HC winLand Michalovce (16.00)

Tatran Prešov - MŠK Považská Bystrica (18.00)

Finále (nedeľa 2. jún)

Víťaz prvého semifinále - víťaz druhého semifinále (16.00)

Peter Brendza



Uverejnené: 27.05.2013 15:44:41 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.