files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa nasledujúcu sezónu v Pohári EHF

Aj keď sa sezóna, ktorú hádzanárky Iuventy Michalovce vyšperkovali majstrovským titulom a ziskom Slovenského pohára skončila len nedávno, v tíme šesťnásobného majstra sa v týchto dňoch doslova roztrhlo vrece s novinkami.

Bez Ligy majstrov

Už v auguste minulého roka bolo jasné, že slovenský ženský hádzanársky majster bude v sezóne 2013/2014 bez Ligy majstrov. Slovensko totiž v renkingu kleslo na 25. miesto a má právo obsadiť iba po dve miesta v Pohári EHF a Vyzývacom pohári. Je to dôsledok toho, že okrem Iuventy Michalovce ďalšie slovenské tímy v európskych pohároch neúčinkujú a body do renkingu tak získava iba aktuálny majster. Aj napriek tomuto faktu dostala v týchto dňoch Iuventa ponuku štartovať v najprestížnejšej klubovej súťaži, no vedenie klubu sa rozhodlo tak, že družstvo prihlási do Pohára EHF. „Z Európskej hádzanárskej federácie nám prišiel mail, v ktorom nám ponúkali účasť v Lige majstrov prostredníctvom kvalifikačného turnaja držiteľov voľných kariet. My sme sa však túto možnosť rozhodli nevyužiť a to hneď z dvoch príčin. Museli by sme totiž hrať až dva kvalifikačné turnaje a ak by sme v nich vypadli, tak by sme sa v Pohári víťazov pohárov ocitli medzi nenasadenými. Narazili by sme tak na vypadnuté kluby z Ligy majstrov a naša európska púť by sa tak mohla rýchlo skončiť. Aj preto sme sa rozhodli štartovať v Pohári EHF, hoci sme mali ako víťaz národného pohára možnosť účinkovať v PVP. To by však nastal podobný prípad, keďže by sme opäť narazili na vypadnuté tímy z Ligy majstrov,“ vysvetlil dôvody účasti slovenského majstra v Pohári EHF športový riaditeľ Iuventy Michalovce Jaroslav Čúrny.

V príprave aj proti víťazovi PVP

Aj keď majú Michalovčanky po úspešnej sezóne, ktorú vyšperkovali majstrovským titulom či ziskom Slovenského pohára, s tréningami stále neskončili a pripravovať sa budú až do konca mája. Vtedy im začnú zhruba mesačné dovolenky a začiatkom júla by mala začať príprava na novú sezónu. V nej je naplánované kondičné sústredenie a takisto aj viacero prípravných stretnutí aj s renomovanými európskymi tímami. „Tak ako minulý rok, aj tento sa na začiatku letnej prípravy uskutoční kondičné sústredenie. Jeho presný plán pomaly dolaďujeme a známy bude v najbližších dňoch. Čo sa týka prípravných zápasov, v letnej prestávke ich odohráme šestnásť. Najskôr budeme obhajovať prvenstvo na Memoriáli Tiberia Rusa v rumunskom Kluži. V termíne od 8. do 11. augusta sa v našej Chemkostav aréne uskutoční jubilejný 20. ročník Memoriálu Tomáša Jakubču, kde budeme mať vynikajúce obsadenie. So svojou účasťou súhlasil aktuálny držiteľ PVP rakúsky Hypo Niederostrreich Viedeň. Ďalšími účastníkmi bude náš premožiteľ v Pohári víťazov pohárov ruský Rostov na Done, poľský majster SPR Lublin a chýbať nebude ani obhajca prvenstva rumunský Jolidon Kluž. Diváci sa teda majú na čo tešiť,“ poznamenal Jaroslav Čúrny. My len dodajme, že michalovské hádzanárky sa okrem týchto dvoch turnajoch zúčastnia aj turnajov v nemeckom Frankfurte nad Odrou a generálkou pred začiatkom ligy pre nich bude herná previerka v českom Hodoníne.

Zmeny v kádri nevylučuje

Veľké zmeny sa zatiaľ neudiali ani v majstrovskom kádri. Zatiaľ je istý len odchod brankárky Lenky Černej, ktorý sme spomínali minulý týždeň. Ďalší pohyb nevylučuje ani športový riaditeľ. „To určite nie. Momentálne sa sústreďujeme na jeho vhodné doplnenie. Teraz nevylučujem pohyb ani jedným smerom. Rád by som v tomto momente dodal, že každá hráčka súčasného kádra má momentálne v rukách zmluvu aj na budúcu sezónu. Práve v týchto dňoch sme si uplatnili opcie aj s päticou hráčok - Laura Geričová, Lucia Tobiašová, Dominika Horňáková, Michaela Kovaličková a Julia Snopová. Na druhej strane sa určite chceme posilniť. Mená a ani posty teraz špecifikovať nechcem. Verejnosť sa určite všetko včas dozvie,“ zdôraznil športový riaditeľ aktuálneho slovenského majstra aj držiteľa Slovenského pohára.

Peter Brendza



Uverejnené: 21.05.2013 15:17:56 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.