files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Ľuboša Fajčáka láka extraligová výzva

Hokejovú Duklu pravdepodobne opúšťa jeden z najtalentovanejších hráčov. Čochvíľa dvadsaťjedenročný Ľuboš Fajčák, ktorý svoj talent naplno ukázal v minulej sezóne, sa totiž chce presadiť v najvyššej extralige. Momentálne sa pripravuje v tíme HC 07 Banská Bystrica, no má ponuky aj z iných družstiev najvyššej súťaže.

Najúspešnejšia sezóna

Nádejný Fajčák pôsobil v drese michalovskej Dukly už tri sezóny, no naplno sa presadil až v tej minulej. V sezóne 2010/2011 ho totiž zastavila v rozlete žltačka a v tej nasledujúcej zase doplatil na obrovský pretlak útočníkov. Odchovanec michalovského hokeja, ktorý dostal prvú príležitosť v seniorskom družstve ako osemnásťročný od trénera Branislava Kohutiara, si všetko vynahradil v minulej sezóne. Tréner Miroslav Ihnačák mu dal dostatok príležitosti, keď väčšinu odohral v druhom útoku a Fajčák sa mu za to odmenil tridsiatimi strelenými gólmi, čím sa stal najlepším strelcom Dukly. „Uplynulú sezónu môžem hodnotiť ako svoju najúspešnejšiu,“ rozhovoril sa útočník, ktorý v 53 zápasoch okrem 30 gólov zaznamenal aj 21 asistencií a s 51 kanadskými bodmi bol štvrtým najproduktívnejším hráčom michalovskej Dukly. „Od trénera som dostal viacej príležitosti a zato som sa mu chcel na ľade odmeniť. Myslím si, že sa mi to aj podarilo. Prakticky celú sezónu som odohral s Milošom Palovčíkom a príchodom Martina Opatovského nabral náš útok na ešte väčšej sile,“ podotkol Fajčák. Toho ešte stále teší postup do finále prvej ligy, no hladká prehra s Bardejovom 0:4 na zápasy aj mrzí. „Tak to je samozrejmé. Aj keď nik s nami až tak ďaleko nepočítal, my sme sa zomkli a dosiahli obrovský úspech. Trošku ma mrzí, že sme s Bardejovom prehrali až tak hladko. Mohli sme ich potrápiť viac a vyhrať nejaký zápas. Kto videl finálovú sériu musel uznať, že Bardejov bol trošku lepší, no okrem jedného zápasu, ktorý sme prehrali 0:10, sme im boli vyrovnaným súperom. Domáca výhra v aspoň jednom zápase by bola skvelou odmenou pre našich výborných fanúšikov. Tí sú podľa mňa najlepší v prvej lige, ba trúfam si povedať, že jedni z najlepších na Slovensku.“  

Láka ho Extraliga

Vydarená sezóna neunikla pozornosti ani funkcionárom extraligových tímov, ktorí si všimli Fajčákov potenciál. Už počas nej mal michalovský útočník viacero ponúk, no odolal a sezónu dohral vo svojom rodnom klube. Teraz sa situácia pravdepodobne zmení. Čochvíľa dvadsaťjedenročný útočník totiž chce skúsiť novú výzvu a presadiť sa v najvyššej súťaži. „Samozrejme, že ma extraliga láka. V prvej lige som sa už presadil a chcem ísť vyššie,“ zdôraznil rýchly útočník s nosom na góly. Ten si naozaj mohol vyberať a nakoniec sa rozhodol pre družstvo HC 07 Banská Bystrica, kde aj začal prvú fázu letnej prípravy. „Tých ponúk bolo naozaj viac, no ja som sa rozhodol pre Banskú Bystricu. Jej ponuka totiž bola najkorektnejšia a zavážilo aj to, že tu študuje moja sestra,“ poznamenal Fajčák, ktorý na lavičke HK Dukla nebol jediným s týmto priezviskom. Jeho otec takisto Ľuboš, je totiž masérom michalovských hokejistov. Hokejová Dukla tak zrejme príde o jednu zo svojich najväčších opôr minulej úspešnej sezóny. „Taký je proste hokejový život. Ako som povedal, chcem skúsiť novú výzvu. Pred Michalovcami však určite nadobro dvere nezatváram. Budem sledovať aj ich výsledky a raz sa tu určite vrátim. Momentálne je však pre mňa prioritou extraliga, kde sa chcem presadiť. Teraz som v Banskej Bystrici a v príprave urobím všetko preto, aby som získal zmluvu,“ dodal na záver Ľuboš Fajčák, ktorý okrem Michaloviec pôsobil v žiackom veku krátko v Košiciach a jednu sezónu za dorast odohral aj v Prešove.

Peter Brendza



Uverejnené: 16.05.2013 15:21:05 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.