files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Futbalisti MFK Zemplín si chcú napraviť pošramotenú povesť

Aj keď do konca II. futbalovej ligy zostáva ešte odohrať tri kolá, už teraz môžeme hodnotiť sezónu v podaní MFK Zemplín Michalovce za neúspešnú. Nepresvedčivé výsledky si minulý týždeň odniesol tréner Albert Rusnák, ktorého vedenie klubu spolu s jeho asistentom Jozefom Džubarom poslalo na dovolenku. Pred poslednými troma zápasmi doma so Sencom (sobota 18. máj o 18.00), v Rimavskej Sobote (nedeľa 26. máj) a doma so Šamorínom (sobota 1. jún o 17.00) si chcú Michalovčania aspoň trochu napraviť pošramotenú povesť, aj keď vedia, že táto sezóna je pre nich stratená ... Vedenie klubu chce vyjsť fanúšikovi v ústrety a preto sa rozhodlo, že vo zvyšných dvoch domácich stretnutiach bude vstupné zdarma.

Siahali po deviatich, majú jeden

Michalovskí futbalisti sú v tejto sezóne zrejme špecialistami na straty vyhratých zápasov. Podarilo sa im to už viackrát. V posledných troch kolách sa to potvrdilo opäť. Najskôr siahali na tri body v Dunajskej Strede, kde ešte desať minút pred koncom vyhrávali 1:0, no prehrali 1:2, potom nezabrali ani doma proti Podbrezovej, keď viedli 2:1, no súper otočil výsledok aj o deviatich hráčoch a minulý víkend zase stratili víťazstvo v Dolnom Kubíne, kde remizovali 2:2, hoci po prvom polčase viedli 2:0. Siahali tak na deväť bodov, no do tabuľky si pripísali iba jeden ... „V tých stretnutiach sme naozaj nehrali zle. Koniec sme však nezvládli. Stáva sa nám to celú sezónu, neviem či je to v našej psychike, alebo v čom,“ lámal si hlavu útočník MFK Zemplín Dominik Kunca.

Rusnáka rozhodne nepodržali

Nepresvedčivé výsledky si minulý týždeň odniesol tréner Albert Rusnák, ktorého spoločne s jeho asistentom Jozefom Džubarom poslalo vedenie klubu na dovolenku. Keďže nový lodivod bude známy až na začiatku letnej prípravy, tréningový proces na zostávajúcu časť sezóny vedie dvojica najskúsenejších hráčov Vladimír Janočko - Miroslav Božok. „S tým, žeby tréning viedol aktívny hráč som sa ešte nestretol, no žiaden z nás s tým nemá problém. Chlapcov určite rešpektujeme,“ podotkol Kunca, na ktorého slová nadviazal obranca Michal Vanák. „Aj pre mňa je to novinka a s takouto situáciou som sa ešte nestretol. Je to však tak, ako je a my sa s tým musíme vysporiadať sami,“ zdôraznil odchovanec púchovského futbalu. Z jeho následných slov vyplýva, že aj hráčska kabína si uvedomuje, že predchádzajúceho lodivoda príliš nepodržala. „Je to presne tak, ako hovoríte. My hráči na ihrisku sme zodpovední za predvedenú hru na ihrisku a bohužiaľ tie výsledky, aj napriek tomu, že hra nebola najhoršia, neboli. A to vlastne zapríčinilo trénerove odvolanie, takže sme za to zodpovední aj my.“

Čo z toho, že hráme najlepší futbal ...

Zemplínčanom sa tak v tejto sezóne absolútne výsledkovo nedarí. Momentálne sú v tabuľke na šiestom mieste s priepastným rozdielom dvadsaťjeden bodov na vedúcu Dunajskú Stredu. „Samozrejme, že každý od tohto mužstva čakal viac. Kvalita tu naozaj je, no bohužiaľ, reálny pohľad na tabuľku hovorí niečo iné. Je to odzrkadlenie toho, čo sa deje na ihrisku. Nezvládli sme totiž viacero zápasov a kľúčové momenty v nich. Všetko sa to ukázalo aj v posledných kolách, kde sme na ihrisku dominovali, no z troch zápasov máme iba jeden bod. Každý hovorí, že to už je pre nás také typické ,,,“ sypal si popol na hlavu golman MFK Zemplín Tomáš Jenčo, podľa ktorého družstvo dopláca na svoje chyby. „Je to asi naša špecialita. Bohužiaľ, chyby sa stávajú, no zväčša je to na našej strane. Ťahá sa to s nami celú sezónu. Celý rok od iných trénerov počúvame, že sme najlepšie mužstvo v lige, no výsledky hovoria niečo iné. Čo z toho, že sme herne najlepší a hráme najkrajší futbal, keď ...“ nedopovedal vetu michalovský golman.

Vo zvyšných zápasoch si zlepšiť renomé

Do konca druhej futbalovej ligy je potrebné odohrať už len tri kolá. Vo zvyšných zápasoch si Michalovčania chcú aspoň trochu napraviť pošramotenú povesť a nepodarenú sezónu aspoň trochu vylepšiť. Vedenie klubu sa snaží vyjsť v ústrety fanúšikom a na zostávajúce dva domáce stretnutia so Sencom a Šamorínom bude vstupné zdarma. „Každý od nás očakáva, že vo zvyšných zápasoch zaberieme naplno. Chceme, aby si michalovský fanúšik opäť našiel cestu na štadión. Vedenie urobilo ústretový krok a teraz je len na nás, aby sme ukázali, že futbal naozaj hrať vieme. Chceme si zlepšiť renomé a ja dúfam, že sa nám to podarí. Určite na to máme,“ dodal na záver ochranca svätyne, ktorý do metropoly Zemplína prišiel pred začiatkom tejto sezóny z Petržalky.  

Peter Brendza



Uverejnené: 15.05.2013 16:56:55 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.