files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Sezóna Iuventy vyšperkovaná majstrovským hetrikom

Hádzanárky Iuventy Michalovce majú za sebou ďalšiu úspešnú sezónu, ktorú korunovali svojim šiestym majstrovským titulom, tretím v rade. Navyše sa zverenky trénerskej dvojice Ján Packa - František Urban tešili aj zo zisku Slovenského pohára a po dvoch rokoch tak opäť dosiahli double. Poďme sa spolu obzrieť za ich účinkovaním v sezóne 2012/2013.

V Európe opäť výraznejšie slovo nezaznelo

Káder Michalovčaniek sa po piatom titule prakticky vôbec nezmenil. Zo stabilných hráčok odišla iba Alžbeta Polláková, ktorá si to namierila do tímu ďalšieho účastníka WHIL ŠKP Piccard Senec. Navyše na hosťovanie do tohto tímu išla aj brankárka Kristína Sedláčková a do českej Poruby odišla na hosťovanie aj Iveta Mičiníková. Na druhej strane došlo k výraznému posilneniu. Pravú stranu spojkového radu vystužila ukrajinská reprezentantka, ľaváčka Julia Snopová, ktorá prišla z tureckého Piyanga a z ruského Rostova zase do Iuventy zavítala ďalšia spojka - Natalia Vinyuková.

Dvojica nových posíl: Natalia Vinyuková a Julia Snopová

Práve táto dvojica mala byť zárukou toho, že Iuventa konečne povie rázne slovo nielen na česko - slovenskej scéne, ale aj v Európe. Bohužiaľ, Michalovčanky v tejto sezóne nemali šťastie na európsky žreb. V druhom predkole Ligy majstrov totiž dostali najťažšieho možného súpera, maďarského vicemajstra a držiteľa Pohára víťazov pohárov Ferencvaros Budapešť. Tento maďarský gigant nenechal nič na pochybách a už v prvom zápase rozhodol o svojom postupe do základnej skupiny najprestížnejšej ženskej klubovej súťaže, keď v Chemkostav aréne vyhral (aj za pomoci svojich fanúšikov, ktorí prekričali celé michalovské publikum) štrnásťgólovým rozdielom 40:26 (15:10). Odveta hraná v maďarskom Dabase tak bola už len formalitou a po víťazstve 31:22 (16:8) postúpil Ferencvaros premiérovo do Ligy majstrov.

Chemkostav arénou sa prehnalo tornádo maďarských priaznivcov

Michalovčanky tak putovali do Pohára víťazov pohárov, kde ich v druhom kole čakal starý známy - české HK Britterm Veselí nad Moravou. Práve proti Moraváčkam sa Iuvente v poslednej dobe príliš nedarilo, no Michalovčanky v tomto dvojzápase prelomili veselskú kliatbu (predtým nad týmto súperom nevyhrali štyrikrát v rade), keď na domácej pôde triumfovali vysoko 30:22. To už stála v bráne Iuventy Ingrid Kudročová, ktorá sa do zostavy vrátila krátko pred stretnutiami s Ferencvárosom, keďže sa trénerovi Packovi zranila brankárska jednotka Lucia Gubiková. Do odvetného zápasu navyše Iuventa vstúpila už bez Bachyrievovej (tehotenstvo) a o niekoľko dní vyradilo zranenia kolena až do konca sezóny ďalšiu oporu - Patríciu Wollingerovú. Michalovčanky v odvetnom zápase ubránili postupovú prehru 23:24 (12:14) a postúpili tak do tretieho kola PVP, kde ich čakal vtedajší líder ruskej ligy - Rostov na Done. Žreb sa teda s nimi opäť nemaznal. Navyše, v tíme skončila doterajšia brankárska jednotka Ingrid Kudročová, ktorá nevedela skĺbiť svoje pracovné povinnosti s hráčskymi. Vedenie klubu teda muselo promptne reagovať a podarilo sa im uloviť fakt veľkú rybu - českú brankársku legendu Lenku Černú.

Česká brankárska legenda Lenka Černá

Zápasy s Rostovom už boli oveľa vyrovnanejšie, ako s Ferencvárosom. Zemplínčanky „ruskému medveďovi“ najskôr podľahli doma o tri góly 28:31 (15:14) a bez šancí neboli ani v odvete, ktorú prehrali 24:26 (hoci počas zápasy dokonca viedli aj o tri góly). Iuventa si tak v Európe tentoraz hanbu neurobila, no treba povedať, že jedinou výhrou zo šiestich zápasov ani výraznejšie slovo nepovedala.

Impozantná jar triumf vo WHIL nepriniesla

Michalovčanky si pred sezónou dali viacero cieľov - uspieť v Európe, obhájiť titul, získať Slovenský pohár či primát vo WHIL. Posledný cieľ sa im splniť nepodarilo. Už štyri roky si totiž toto prvenstvo podávajú české tímy a táto sezóna nebola výnimkou. Tentoraz vyskočil Baník Most, ktorý mal naozaj impozantnú sezónu. Vyhral interligu, český titul a tento víkend jeho hráčky dokonca triumfovali v európskom pohári č. 4 Vyzývacom pohári. Iuventa skončila aj tretí rok po sebe iba na druhom mieste, hoci v 24 zápasoch stratila iba šesť bodov za dve jednogólové prehry v Moste (24:25) a Porube (27:28) a remízami doma s Veselí (25:25) a v Šali (27:27).

 

Michalovčanky opäť iba strieborné

Michalovčankám nepomohla ani famózna jar, kde zvíťazili v trinástich ligových zápasoch a remizovali akurát v Šali (27:27). Získali 42 bodov, čo by im v minulej sezóne bezpečne zabezpečilo interligové prvenstvo (v minulej sezóne získalo Veselí 39 bodov), no aj tak im to nebolo nič platné, pretože Most získal o dva body viac a víťazstvom (o ktorom sa bude ešte dlho hovoriť ...) 29:20 v poslednom kole na pôde Šale si zabezpečili svoj premiérový triumf vo WHIL.

Majstrovský hetrik bez zakopnutia

Vo WHIL síce tri roky po sebe na druhom mieste, na Slovensku v tom čase bez prehry. Iuvenťáčky aj tentokrát v národnom play-off nezaváhali ani raz a bezpečne dokráčali k tretiemu titulu v rade a šiestemu v histórii. Najskôr si zopakovali minuloročné semifinále so Sencom, ktorý trikrát vysoko zdolali (39:15, 42:19, 35:26) a postúpili do finále. Tam ich do tretice čakala Šaľa. Michalovčanky, podobne, ako v minulých finálových sériách, aj teraz urobili dôležitý krok k zisku titulu domácimi výhrami (33:20, 31:19) a do Šale išli za stavu 2:0 v sérii. Zverenky trénera Jána Packu zvládli aj tretí zápas a po výhre 24:17 dosiahli tak majstrovský hetrik.

Majstrovský hetrik je na svete

K nemu pridali ešte v závere minulého roka aj triumf v Slovenskom pohári, a tak nečudo, že sa dominancia Michalovčaniek oproti ostatným slovenským klubom ešte zväčšila.

Iuventa bola úspešná aj v prvej lige, kde jej juniorky opäť triumfovali a získali v nej prvenstvo. Mierny ústup z pozície zaznamenali ich dorastenky. Už pred posledným kolom je totiž jasné, že nezopakujú svoje umiestnenia z minulej sezóny. Staršie dorastenky už určite neobhája titul a skončia najlepšie na druhom mieste. Ešte horšie obstoja mladšie dorastenky, ktoré po minuloročnom striebre tentokrát skončia mimo najlepšej trojky, najlepšie iba na štvrtej pozícii ...

 

Iuvenťáčky spoločne s juniorkami na návšteve u primátora

Káder Iuventy v sezóne 2012/2013

Brankárky:

Lucia Gubiková, Ingrid Kudročová, Oleksandra Krebsová (Ukrajina), Adriana Medveďová, Lenka Černá (Česká republika), Kateryna Kuščová (Ukrajina).

Pivotky:

Michaela Kovaličková, Dominika Horňáková, Patrícia Wollingerová.

Krídla:

Terézia Szöllösiová, Zuzana Hollá, Tatiana Trehubová (Ukrajina), Mária Holešová, Veronika Habánková, Katarína Hovstaľová.

Spojky:

Lucia Tobiašová, Julia Snopová (Ukrajina), Natalia Vinyuková (Rusko), Julia Bachyrievová (Ukrajina), Zuzana Piskayová, Martina Bačíková, Marianna Rebičová, Radoslava Vargová, Mária Olšovská, Laura Geričová (Slovinsko).

Zaujali

Lucia Gubiková

Michalovská brankárska jednotka sa v posledných dvoch sezónach nevyhla zraneniam. Aj teraz si niekoľko dní pred zápasmi s Ferencvárosom zlomila nohu a vedenie muselo zháňať novú brankársku jednotku. Po návrate však ukázala, prečo sa na ňu oplatilo počkať. Svojimi výkonmi v play-off bola základným kameňom majstrovského hetriku.

Dominika Horňáková

Po zranení Patrície Wollingerovej prebrala jej žezlo skokana roka a svojimi výkonmi sa prepracovala na prvú pivotku v reprezentácii. Hlavne v závere sezóny ťahala družstvo svojimi gólmi.

Zuzana Piskayová

Prišla počas sezóny zo Šale, kde bola na hosťovaní. Ukázalo sa, že jej pomohlo. Pôsobila dosť nenápadne, no pri príchode na palubovku vždy odviedla maximum. Jej sila sa ukázala hlavne vo finálových zápasoch, kde hrala prvú strednú spojku.

Marianna Rebičová

Vekom ešte dorastenka zaznamenala najmarkantnejší herný posun. Zlepšila sa predovšetkým v súhre s pivotom či krídlami a pomaly, ale isto dozrieva nielen na oporu v družstve, ale aj v reprezentácii.

Lucia Tobiašová

Už tradičná opora, vodca tímu. Na palubovke vždy ukázala, že tímu ešte určite má čo dať a jej góly viackrát pomohli k víťazstvám.

Sklamali

Natalia Vinyuková

Jednoznačne najväčšie sklamanie. Prišla ako obrovská posila, no nechytila sa. Vyšli jej asi len tri zápasy, čo je na takúto hráčku málo. Navyše družstvu nepomohla ani v tých momentoch, pre ktoré tu prišla, čiže v pohárovej Európe.

Zuzana Hollá

Miernym sklamaním sú aj výkony tejto krídelníčky, ktorá od trénera Packu nedostávala toľko príležitosti, ako by chcela. V závere sezóny sa už nedostávala na palubovku skoro vôbec, hrala iba za juniorky, čo je na slovenskú reprezentantku málo.

Martina Bačíková, Katarína Hvostaľová

Obidve menované sú v prvom tíme už tretím rokom a práve teraz sa čakalo, že sa konečne výraznejšie presadia. Bohužiaľ, nestalo sa tak. Ani jedna výraznejšie slovo nepovedala a obidve skončili v juniorke. Bačíková neskôr zvolila hosťovanie v Senci a paradoxne najviac o nej bolo počuť v súvislosti s Iuventou vtedy, keď bolo medializované, že nemôže za svoj nový klub nastúpiť proti nej v semifinále play-off. Hvostaľová zase v jari úplne vypadla z prvého tímu a v jej prípade by asi pomohlo hosťovanie v inom tíme. Hráčky ako ona je totiž v juniorke škoda.

Ingrid Kudročová

Po zranení Gubikovej sa opäť vrátila do brány, no po niekoľkých týždňoch nedokázala skĺbiť svoje hráčske povinnosti s pracovnými a v tíme tak skončila. O to väčším prekvapením bolo, že už o niekoľko týždňov prijala ponuku ŠKP Piccard Senec a sezónu dochytala práve tam. Pracovné povinnosti jej v tom už zrejme nebránili ...

Sumár výsledkov
Zápasy WHIL
1. kolo: UDHK Nitra - Iuventa Michalovce  20:39 (11:18)
2. kolo: Sokol Písek - Iuventa Michalovce  17:35 (11:12)
3. kolo: Iuventa Michalovce - HC Zlín  30:18 (12:10)
4. kolo: Iuventa Michalovce - HK Britterm Veselí nad Moravou  25:25 (14:13)
5. kolo: DHK  Zora Olomouc - Iuventa Michalovce  19:32 (11:14)
6. kolo: Voľno
7. kolo: Iuventa Michalovce - HK Danlog Partizánske  36:23 (16:10)
8. kolo: DHK Baník Most - Iuventa Michalovce  25:24 (12:12)
9. kolo: Iuventa Michalovce - ŠKP Piccard Senec  34:25 (17:17)
10. kolo: DHC Sokol Poruba - Iuventa Michalovce  28:27 (15:10)
11. kolo: Iuventa Michalovce - DHK Duslo Šaľa  38:28 (20:14)
12. kolo: DHC Slavia Praha  - Iuventa Michalovce  30:35 (13:17)
13. kolo: TK Házená Jindřichov Hradec - Iuventa Michalovce  25:32 (14:15)
14. kolo: Iuventa Michalovce - UDHK Nitra  47:17 (19:7)
15. kolo: HC Zlín - Iuventa Michalovce  26:34 (14:17)
16. kolo: Iuventa Michalovce - TJ Sokol Písek  36:14 (19:6)
17. kolo: HK Britterm Veselí - Iuventa Michalovce  15:24 (9:13)
18. kolo: Iuventa Michalovce - DHK Zora Olomouc  33:14 (15:7)
19. kolo: Voľno
20. kolo: HK Danlog Partizánske - Iuventa Michalovce  22:28 (8:15)
21. kolo: Iuventa Michalovce - DHK Baník Most  32:22 (13:10)
22. Kolo: ŠKP Piccard Senec - Iuventa Michalovce 27:28 (13:16)
23. kolo: Iuventa Michalovce - DHC Sokol Poruba  35:28 (18:17)
24. kolo: HK Slovan Duslo Šaľa - Iuventa Michalovce  27:27 (16:15)
25. kolo: Iuventa Michalovce - DHC Slavia Praha 34:27 (19:10)
26. kolo: Iuventa Michalovce - TJ Házená Jindřichov Hradec  41:18 (18:7)

Zápasy Play - off
Semifinále
1. zápas: Iuventa Michalovce - ŠKP Piccard Senec  39:15 (18:9)
2. zápas: Iuventa Michalovce - ŠKP Piccard Senec  42:19 (18:7)
3. zápas: ŠKP Piccard Senec - Iuventa Michalovce  26:35 (10:18)

Finále
1. zápas: Iuventa Michalovce - HK Slovan Duslo Šaľa  33:20 (13:10)
2. zápas: Iuventa Michalovce - HK Slovan Duslo Šaľa  31:19 (16:13)
3. zápas: HK Slovan Duslo Šaľa - Iuventa Michalovce  17:24 (6:13)

Slovenský pohár
Štvrťfinále: HK Slávia Medik Martin - Iuventa Michalovce  11:44 (4:19)
Semifinále: Iuventa Michalovce - HK Slovan Duslo Šaľa  23:19  (14:09)
Finále: Iuventa Michalovce - HK Danlog Partizánske  24:20  (09:11)

Európske poháre
Liga majstrov
II. predkolo
Iuventa Michalovce - Ferencvaros Budapešť  26:40 (10:15)
Ferencvaros Budapešť - Iuventa Michalovce  31:22 (16:8)

Pohár víťazov pohárov
2. kolo
Iuventa Michalovce - HK Britterm Veselí nad Moravou  30:22 (14:10)
HK Britterm Veselí nad Moravou - Iuventa Michalovce  24:23 (14:12)

3. kolo
Iuventa Michalovce - Rostov na Done  28:31 (15:14)
Rostov na Done - Iuventa Michalovce  26:24 (13:15)

Peter Brendza, videá iuventa michalovce



Uverejnené: 14.05.2013 18:27:12 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.