files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Vo Zvolene sa z titulu tešil aj Michalovčan Huňady

Nedávno skončená hokejová Extraliga sa niesla v dominancii tímu HKM Zvolen. Ten nielen, že s prehľadom vyhral základnú časť, ale podarilo sa mu uspieť aj v play-off a po finálovej výhre nad Košicami (4:2 na zápasy) sa jeho hráči mohli tešiť z druhého majstrovského titulu. Ten si naplno užíval aj odchovanec michalovského hokeja v službách HKM, útočník Patrik Huňady. Tohto dvadsaťjedenročného forvarda síce zo záverečných bojov odstavilo zranenie, no zo zlatej medaily mal aj napriek tomu obrovskú radosť.

Patrik Hunady sa teší z majstrovského pohára. Na fotke spoločne so strýkom Petrom (vľavo)

Prvá sezóna a hneď titul

Zvolenskí hokejisti v tejto sezóne ovládli extraligový ľad. Zverenci trénera Petra Mikulu nielen, že získali primát v základnej časti, ale úspešní boli aj v play-off. Potom, čo vo štvrťfinále vyradili v stredoslovenskom derby Banskú Bystricu a v semifinále zase extraligovú štuku Piešťany, si vo finále poradili aj s družstvom HC Košice a po víťazstve v sérii 4:2 na zápasy sa tešili zo svojho druhého majstrovského titulu. Ten prvý získali hráči HKM ešte v sezóne 2000/2001. Z majstrovského titulu sa v tomto tíme tešil aj odchovanec michalovského hokeja Patrik Huňady. „Je to neopísateľný pocit,“ rozhovoril sa mladý útočník, ktorý sa vo svojej tretej sezóne naplno presadil do prvého tímu HKM. „Niekomu sa nepodarí titul získať ani za celú kariéru, mne sa to podarilo v prvej sezóne, kedy som sa dostal do prvého tímu,“ pokračoval Huňady. Toho vôbec neprekvapilo, že jeho tím sa od začiatku súťaže pohyboval na čele tabuľky. „To určite nie. Mali sme veľmi dobrú letnú prípravu. Tá bola síce náročná, no priniesla svoje ovocie v podobe vytúženého titulu, ktorý Zvolen získal opäť po dvanástich rokoch.“

Z majstrovských bojov ho odstavilo zranenie

Dvadsaťjedenročný odchovanec michalovského hokeja v tejto odohral za majstrovský tím 26 zápasov, v ktorých zaznamenal osem bodov za štyri góly a štyri asistencie. Tých stretnutí mohlo byť ešte oveľa viac, nebyť nešťastného zranenia, ktoré ho odstavilo až do konca sezóny a Huňady si tak nemohol užiť ani atmosféru play-off. „Zranenie prišlo dosť nešťastne. V súboji so Žilinou som sa zrazil s protihráčom. Hneď som cítil, že to nie je ono. Po zápase som sa podrobil magnetickej rezonancii, ktorá ukázala, že mám roztrhnutú šľachu v ramene a navyše aj poškodený biceps. Na rad musela prísť operácia. Tá má odstavila až do konca sezóny,“ vrátil sa Huňady k nešťastnému momentu zo záveru minulého roka. Písal sa dátum 15. december a odvtedy si v tejto sezóne kvôli zdravotným komplikáciám ani neťukol. Aj napriek tomuto smolnému momentu hodnotí nedávno skončenú sezóne len a len pozitívne. „To je samozrejmé. Začínal som v šiestej päťke a prepracoval som sa až do prvého tímu. Aj napriek zraneniu som si majstrovské oslavy užil. Tie boli najskôr veľmi spontánne. Po menších oslavách v šatni sme sa presunuli na námestie, kde nás čakali naši skvelí fanúšikovia. Oslavy titulu trvali päť dní a som veľmi rád, že som sa po týždni konečne vrátil domov,“ s úsmevom poznamenal útočník HKM Zvolen.

Na Mikulu nemôže povedať ani jedno krivé slovo

Tím zo stredného Slovenska získal majstrovský titul po dvanástich rokoch. Podľa Huňadyho má veľkú zásluhu na prvenstve aj tréner tímu Peter Mikula. „Ako som už povedal, mali sme veľmi dobrú letnú prípravu. Tréner nás v nej pripravil, tak ako má byť. Aj preto sme šľapali od začiatku. Peter Mikula bol veľmi prísny, no vedel aj zavtipkovať a mal rešpekt v kabíne. Bez toho to samozrejme nešlo. Proste to bol lodivod, ako má byť. Ja osobne na neho nemôžem povedať krivé slovo. Veď nakoniec to bol práve on, kto ma vytiahol do prvého tímu Zvolena,“ skonštatoval na margo hlavného tréner Patrik Huňady. Mikulovo účinkovanie na lavičke HKM sa však aj napriek titulu, ktorý získal Zvolen po dvanástich rokoch, končí. Akcionári klubu mu totiž nevyslovili dôveru a „bryndziarov“ do novej sezóny povedie iný kormidelník. „My hráči s tým nič nemôžeme robiť. Taký je proste šport o hokeji ani nehovoriac. Trénerský chlebík je strašne ťažký, raz si tu, raz už nie si. To, prečo došlo k trénerskej výmene vám povedať neviem. My hráči si budeme musieť plniť naplno povinnosti aj pod novým lodivodom a urobíme všetko preto, aby sa nám titul podarilo obhájiť aj s novým lodivodom,“ zdôraznil odchovanec michalovského hokeja, ktorý momentálne rehabilituje po zranení a pomaly sa začína zapájať do letnej prípravy. „Zatiaľ sa pripravujem individuálne v Michalovciach. V príprave mi sem - tam pomôže aj strýko Peter, ktorý hráva mestskú ligu za tím Devils. Keďže jeho tím triumfoval v tejto lige, v rodine máme dva tituly,“ uviedol s úsmevom Patrik Huňady.  

V našom archíve sme našli video po zápase, v ktorom sa Patrik Huňady premiérovo presadil medzi seniormi

Svoj prvý seniorský gól strelil Michalovciam

Keďže mal tento útočník zdravotné problémy, mohol sledovať aj výsledky michalovskej Dukly. „Po mojom zranení som nevynechal asi ani jeden ich zápas. Podaril sa im naozaj úspech. Dostali sa až do finále a hlavne preto môžu túto sezónu hodnotiť veľmi pozitívne,“ vyjadril sa Huňady, ktorý s hokejom začínal ako 5 – ročný v Michalovciach. A práve Dukle strelil aj svoj prvý seniorský gól. Bolo to ešte v sezóne 2011/2012, kedy hrával na striedavý štart za prvoligovú Detvu, ktorá práve po jeho góle zvíťazila na michalovskom ľade futbalovým výsledkom 1:0. „Na toto stretnutie si spomínam veľmi dobre. Bol to môj prvý seniorský gól a vôbec mi nebolo ľúto, že to bolo proti Michalovciam (úsmev ...). Ten pocit bol naozaj super. Hral som pred domácim publikom a na tribúne sedela skoro celá rodina. Vyhrali sme mojím gólom 1:0, čo bol najkrajší darček pre môjho strýka Petra, ktorý v tom čase oslavoval štyridsiatku.

Peter Brendza



Uverejnené: 12.05.2013 08:54:43 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.