files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Družstvá HK Mládež začali prvú fázu letnej prípravy

Hokejové družstvá pomaly začínajú s prvou fázou letnej prípravy. Výnimkou nie sú ani hráči HK Mládež Michalovce, ktorí začali s letnou prípravou v týchto dňoch. Zapojili sa do nej všetky mládežnícke družstvá. S našim fotoobjektívom sme navštívili tréning deviatakov a ôsmakov.

S prípravou začali všetky družstvá

Keďže mládežnícky hokejový klub opustil po minulej sezóne jeho šéftréner Matej Ševčík, ktorý bude v budúcej sezóne viesť mužov Trnavy, vedenie klubu muselo nájsť za neho náhradu. Voľba nakoniec padla na Ivana Králika, ktorý v nastávajúcej sezóne bude viesť dorastencov a k tomu aj piatakov. Kompetencie po Ševčíkovi prebral aj Jozef Kužma. Ten bude mať na starosti ekonomické, ako aj manažérske veci.

Práve v týchto dňoch sa v HK Mládež naplno rozbehla príprava na nastávajúcu sezónu. „V prvej časti letnej prípravy sa všetci tréneri zameriavajú hlavne na naberanie kondície. Využívame k tomu nielen priestory hokejového štadióna, ale aj telocvičňu strednej združenej školy, telocvičňu na 5. ZŠ, spinning či posilňovňu. Samozrejme, nechýbajú ani kondičné behy, na ktoré využívame priľahlé objekty a atletickú dráhu na 5. ZŠ,“ informoval nás Jozef Kužma, ktorý má momentálne v klube na starosti manažérske a ekonomické otázky.

Cieľom je výchova mladých talentov

Po odchode Mateja Ševčíka museli predstavitelia klubu riešiť takisto otázku, kto povedie juniorov. Voľba padla na Ivana Boržíka, ktorý sa minulý rok osvedčil pri dorastencoch. „Našu vlajkovú loď povedie Ivo Boržík a trénerom dorastu sa stane Ivan Králik. Menšie či väčšie zmeny nastali aj pri ostatných tímoch. Deviatakov bude v budúcej sezóne viesť Martin Stripai, ktorý navyše pôsobí aj pri siedmakoch. Ôsmakov či šiestakov bude mať zase na starosti Peter Štekláč, piatakov Ivan Králik a prípravku Slavomír Stripai. Brankárov povediem, podobne ako v minulosti ja,“ zdôraznil Jozef Kužma, ktorého teší práve rast michalovských mladých golmanov. Erik Želinský či Tomáš Tkáčik sa totiž stále držia vo svojich reprezentačných výberoch. „Práve to je naším najväčším cieľom. V poslednej dobe sa totiž zameriavame na výchovu talentov, ktoré by sme potom mohli posunúť ďalej. Samozrejme, ide nám aj o výsledky, kde chceme, aby sa každý jeden náš tím výsledkovo posunul oproti minulej sezóne dopredu,“ podotkol Jozef Kužma.

Juniori a dorastenci po novom

Predstaviteľ HK Mládež nás oboznámil aj s novinkami v súťažnom ročníku 2013/2014. „Pri žiackych kategóriách je najdôležitejší posun deviatakov. Od ich výsledkov budú v nastávajúcej sezóne závisieť aj zápasy ostatných žiackych tímov. V štruktúre nastala zmena, keď práve deviataci budú určovať smer. Keď sa oni dostanú do prvej štvorky, bez ohľadu na ostané výsledky, sa do najlepšej skupiny dostanú aj ôsmaci, siedmaci či šiestaci. Zameriame sa teda hlavne na túto kategóriu, ktorej cieľom bude postup do najlepšej skupiny. Zmenou je aj to, že stred Slovenska bude rozdelený a do východnej časti tak pribudnú aj tímy z tejto oblasti. Zmena nastane hlavne v prvej dorasteneckej lige. Tam sa hralo minulý rok menej zápasov, čo viacerým klubom vadilo. Od nastávajúcej sezóny je isté, že dorastenci odohrajú minimálnej tridsať zápasov za sezónu. Súťaž bude opäť rozdelená celoslovensky. Momentálne, čo viem, do prvej dorasteneckej ligy sa prihlásili už tri maďarské družstva a chýbať pravdepodobne nebudú ani Poliaci. Bude to taká nadnárodná liga. To isté sa bude týkať aj juniorskej ligy. Tam ešte nie je známy počet účastníkov. Prihlášky do súťaže sa totiž môžu podávať až do 15. mája a zväz to bude riešiť až potom,“ podotkol Jozef Kužma, ktorý nám poskytol aj ďalšiu novinku v rámci juniorskej súťaže. „V juniorskej súťaži sa opäť vráti model z predchádzajúcich sezón, kedy za družstvo mohli hrať aj piati hráči, ktorí prekročili juniorský vek. V budúcej sezóne tak môže hrať päť hráčov narodených v roku 1993.“

Tréneri tímov HK Mládež

2.+3.+4. ročník: Slavomír Stripai

5. ročník: Ivan Králik

6. ročník: Peter Štekláč

7. ročník: Martin Stripai

8. ročník: Peter Štekláč

9. ročník: Martin Stripai

Dorast: Ivan Králik

Juniorka: Ivan Boržík

Brankári: Jozef Kužma

Peter Brendza



Uverejnené: 10.05.2013 14:00:50

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623