files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa s historickým majstrovským hetrikom

Hádzanárky Iuventy Michalovce stále kraľujú slovenskej ženskej hádzanej. Z pomysleného majstrovského trónu sa ich opäť nepodarilo zosadiť družstvu Duslo Šaľa. Michalovčanky slávili titul v najkratšom možnom čase, keď aj semifinále proti Sencu, aj finále, prešli bez zakopnutia a v sériách zvíťazili 3:0. O svojom titule rozhodli už v sobotu, keď zvíťazili opäť v Šali, kde slávili aj svojich predošlých päť titulov 24:17 (13:6).  Po tejto výhre sa mohli naplno rozbehnúť majstrovské oslavy, ktoré sa začali na palubovke a pokračovali až do neskorých hodín na penzióne Európa v neďalekých Diakovciach. Oslavy prebiehali aj na ceste domov, kde sa družstvo zastavilo na viacerých čerpacích staniciach, a tak nečudo, že hádzanárky domov dorazili až okolo pol 8 ráno.

Radosť zo šiesteho titulu bola obrovská ...

Šiesta hviezdička do loga klubu

Majstrovské oslavy v Šali majú Michalovčanky už dávnejšie odskúšané. Iuventa sa totiž z titulu tešili už šesťkrát a zakaždým to bolo na pôde svojho najväčšieho rivala. Prvýkrát to bolo 3. mája 2003, čiže o jeden deň neskôr, presne na desať rokov. Dalo by sa tak povedať, že Michalovčanky už po šiestykrát „ošalili“ Šaľu a svoj titul slávili práve u nich. Opäť to bolo v najkratšom možnom čase, keďže sa tešili po výhre 3:0 v sérii. Podobne na nulu skončilo aj sedem predošlých finálových sérii týchto súperov. Raz sa tešila Šaľa a až šesťkrát Michalovčanky...

To, že Iuventa bola lepšia vo všetkých smeroch konštatoval aj tréner Dusla Tomáš Kuťka. „Iuventa potvrdila svoju dominanciu. Bola lepšia vo všetkých smeroch a zaslúžene vyhrala. Musím povedať, očakával som, že ich potrápime viac, no takáto je realita a my sa s ňou musíme zmieriť. Mali sme proste najviac na druhé miesto,“ uviedol lodivod šalianskeho Dusla, pre ktorého to bol posledný zápas na lavička Šale. Už dávnejšie bolo totiž známe, že po tejto sezóne v tíme končí. Kuťka následne dodal pre ostatných krutú realitu. „Iuventa v súčasnosti na Slovensku nemá konkurenta.“

Smútok na jednej, radosť na druhej strane. Aj takto vyzerajú finálové série play-off. Zatiaľ čo na šalianskej strane prevládal smútok (no treba povedať, že aj krutá realita), v tábore Michalovčaniek sa po záverečnom hvizde rozhodcovskej dvojice rozpútala obrovská radosť. Po rokoch 2003, 2006, 2007, 2011 a 2012 tak Michalovčanky získali svoj šiesty majstrovský titul a prvý majstrovský hetrik v rade. Ten získali po prvýkrát a napodobnili tak Šaľu, ktorá ho získala až dvakrát v rokoch 1995 - 1998 (vtedy získali dokonca štyri tituly v rade) či 2000 - 2002 a takisto aj bratislavské ŠKP, ktoré sa z hetriku tešilo v rokoch 2008 - 2010. „Som veľmi rád, že sme potvrdili našu dominanciu na slovenskej scéne. Vo finálovej sérii boli dievčatá jednoznačne lepšie a zaslúžene sa tešíme z majstrovského titulu. Šiesty titul ma určite teší, no som o tom presvedčený, že nie je posledným a toto družstvo sa ešte bude tešiť viackrát. Máme na to najlepšie predpoklady,“ povedal tréner Ján Packa o šiestej hviezdičke v logu slovenského majstra.

Diakovce opäť „zažili“ víťazný nástup Michalovčaniek

Majstrovské oslavy začali už na palubovke, kde radosť michalovských dievčat prekrývalo striekajúce šampanské. Následne sa o radosť podelili so svojimi rodinnými príslušníkmi či členmi realizačného tímu, vedenia klubu, ako aj s predstaviteľmi hlavného sponzora. Oslavy sa následne presunuli podobne, ako v predchádzajúcich dvoch rokoch, do neďalekých Diakoviec. Táto prímestská časť Šale tak opäť zažila majstrovský nástup Michalovčaniek. Tam prepukli naplno. Podobne, ako minulý rok, aj tentoraz si dievčatá najskôr mohli pozrieť hokejový zápas majstrovstiev sveta. Oproti minulému roku, kedy Slováci v tomto čase zdolali Českú republiku 3:1 a postúpili do finále, im tentoraz takú radosť neurobili a podľahli Fínom 0:2. Možno aj preto tento hokejový zápas skoro nikoho nezaujímal. 

Najskôr si v príhovore postupne zobral slovo prezident klubu Gabriel Dorič, následne aj predseda predstavenstva Chemkostav, a.s. Tibor Mačuga, tréner Ján Packa, ale aj kapitánka tímu Lucia Tobiašová. Všetci sa zhodli, že táto sezóna bola síce úspešná, no v budúcnosti chcú ešte viac. Tréner Ján Packa zdôraznil, že v budúcej sezóne družstvo chce okrem slovenského pohára či slovenského play-off, triumfovať aj vo WHIL a predseda predstavenstva Chemkostavu a.s., Tibor Mačuga zase dúfa, že sa družstvo presadí aj viac v Európe. 

A potom to prepuklo. Vo vedľajšej miestnosti začala hrať muzika, v permanencii bol aj „dídžej“ T.K., ktorý púšťal najmodernejšie hity. Tanečný parket ovládli majstrovské dievčatá, ktoré Diakovce opúšťali až po polnoci, a tak nečudo, že do Michaloviec dorazili až o pol ôsmej ráno. Pri príchode sa z diaľky zdalo, že pred ich domovskou Chemkostav arénou ich čaká malý hlúčik fanúšikov, no bohužiaľ, to boli iba veriaci, ktorí sa schádzali na omšu do susedného kostola.

Na stretnutie s fanúšikmi si tak musia zlaté dievčatá ešte počkať. Stane sa tak v utorok, kedy sa najskôr o 15.00 zastavia na mestskej radnici, kde ich privíta primátor mesta Viliam Zahorčák. Následne sa dievčatá presunú pred mestský úrad, kde by sa mala približne o 15.30 uskutočniť autogramiáda. Všetci sú vítaní ...



Uverejnené: 06.05.2013 14:54:02
files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.