files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V Pezinku sa hrať bude - kontumácia už nehrozí

Tretí duel semifinálovej série play-off medzi ŠKP Piccard Senec a Iuventou Michalovce sa nakoniec uskutoční. Čierny mrak nad ním visel ešte v stredu, kedy sa snažili domáci funkcionári o jeho kontumáciu v prospech michalovskej Iuventy. Dôvod? Viaceré zranenia ich hráčok a zamietnutie štartu Martiny Bačíkovej, ktorá je v tíme ŠKP na hosťovaní práve z michalovského celku. Táto spojka má totiž v zmluve klauzulu, ktorá hovorí, že do stretnutí proti svojmu materskému klubu nastúpiť nemôže.

A práve tam je pes zakopaný. Funkcionári seneckého klubu sa snažili, aby Martina Bačíková hrala už v Michalovciach. V prvom dueli sa tak nestalo, v druhom sa po zranení Kodajovej už Michalovčania nad svojim súperom zľutovali a Bačíkovej umožnili hrať. „Takéto klauzuly v zmluvách sú absolútne štandardné a používajú sa vo viacerých prípadoch. My sme len postupovali podľa pravidiel, ktoré boli dohodnuté už pri Bačíkovej odchode na hosťovanie do tímu ŠKP Piccard. Tak to bolo aj v prvom semifinálovom duely. Po zranení Kodajovej nás v sobotu večer manažérka seneckého klubu Dáša Škripová oslovila, aby sme jej dovolili nastúpiť. Vzhľadom na Kodajovej zranenie a to, že podľa jej slov mali byť zranené aj Weibelová či Dubajová, ktoré ale nakoniec hrali, sme sa po porade so správnou radou rozhodli akceptovať ich požiadavku, a Bačikovej sme tak umožnili štart v nedeľňajšom zápase,“ informoval nás športový riaditeľ Iuventy Michalovce Jaroslav Čúrny. 


S Bačíkovou alebo bez nej – iný výsledok ako výhra Iuventy by bola v sobotu prekvapením

Kontumácia je už pasé

Senecký klub síce zvažoval sobotňajšiu kontumáciu, no podľa dnešného ich vyjadrenia v denníku Šport, je už táto možnosť pasé. „Boli sme si vedomí, že s kontumáciou dostaneme aj poriadkovú pokutu 1700 eur, no riaditeľ súťaže Peter Brunovský nás upozornil, že nášmu družstvu by v takomto prípade hrozilo aj zastavenia súťažnej činnosti na jeden až štyri zápasy a tým aj vylúčenie zo súťaže,“ citovalo dnešné vydanie Denníka Šport manažérku seneckého celku Dášu Škripovú, podľa ktorej ďalších slov už kontumácia nehrozí a sobotňajší tretí zápas sa určite odohrá. Ten však bude opäť bez Bačíkovej. Ako nás totiž ďalej informoval športový riaditeľ Iuventy Michalovce, klauzula v zmluve platí aj naďalej a bola „prehliadnutá“ iba na druhý duel. „Je nám ľúto súperových problémov, no nás takisto kvária zranenia. Určite nenastúpi Geričová, osem štichov pod obočím má Snopová, po zranení ešte nie je v optimálnom zdravotnom stave Rebičová, zranenia trápia Vinyukovú, Holešovú i Tobiašovú a aby toho nebolo málo, na tvrdú obranu Senca doplatila Horňáková otrasom mozgu. Tiež teda máme zranenia, no na nič sa nevyhovárame a chceme rozhodnúť už v sobotu.“ Senec sa v treťom zápase semifinále play-off bude musieť zaobísť nielen bez Bačíkovej, ale aj bez ďalšej spojky Lucie Weibelovej. Tá bola podľa informácii v Denníku Šport vyradená z kádra a klub jej zrušil zmluvu. Po Kodajovej a Bačíkovej tak proti Iuvente nenastúpi ani ďalšia spojka seneckého ŠKP a tréner Olšavský už naozaj nemá na tomto poste veľa variant. Aj preto sa nám zdá tento krok po základnej časti štvrtého najlepšieho slovenského tímu prekvapujúci.

Zdroj: Noviny Zemplína (Peter Brendza)



Uverejnené: 18.04.2013 17:23:41 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.