files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

HC winLand aj napriek problémom naďalej valcuje súperov

Hádzanári HC winLand Michalovce ťahajú v slovenskej Extralige momentálne štvorzápasovú víťaznú sériu, ktorú potvrdili minulú sobotu výhrou na horúcej pôde Považskej Bystrice (30:29). Považanom tak „hudákovci“ pripravili prvú prehru na ich palubovke a momentálne majú na treťom mieste komfortný deväťbodový náskok pred svojimi prenasledovateľmi. Final Four, do ktorého postupujú najlepšie štyri družstva, by im tak už nemala ujsť. Ich výsledky a výkony sú o to prekvapujúcejšie, že klub sa momentálne borí s finančnými problémami a hráčom už niekoľko mesiacov meškajú výplaty.

Tretie miesto by si chceli udržať

Michalovským hádzanárom sa v poslednom období výrazne darí. V novom roku zatiaľ odohrali osem zápasov, v ktorých sa až šesťkrát radovali z výhry. Zákonite sa držia na tretej priečky tabuľky a jasne smerujú na záverečný turnaj Final Four. „Som veľmi rád, že zatiaľ sa nám darí a plníme stanovený cieľ, ktorým bolo umiestnenie do prvej trojky. Už pred sezónou sme hovorili, že na záverečnom turnaji Final Four chýbať nechceme a po posledných výsledkoch pravdepodobne ani nebudeme,“ vyjadril sa k posledným výkonom a výsledkom tímu krídelník HC winLand Vladimír Regenda. Práve tretia priečka je veľmi dôležitá, keďže na záverečnom turnaji sa vyraďovacím spôsobom predstavia štyri najlepšie celky. Prvý tím tabuľky (na 99,9% to bude Prešov) sa stretne so štvrtým a druhé družstvo tabuľky s tretím. O bronzové medaily sa na záverečnom turnaji nehrá a tak ich získa porazený semifinalista, ktorý skončí po základnej časti na lepšej pozícii. Keďže sa očakáva, že Prešov ako víťaz základnej časti by so štvrtým tímom zaváhať nemal, tretia pozícia by mala znamenať aj zisk bronzovej medaily. Tá by mala pre michalovský klub historický punc. „To je samozrejme, že nás táto pozícia láka. Za momentálnej situácie nie je dôležité či skončíme na druhej alebo tretej priečke. Je to v podstate jedno a dôležitý bude semifinálový duel. Vo Final Four síce ešte nie sme, no momentálne máme pred našimi prenasledovateľmi deväťbodový náskok. Keď si uhráme domáce zápasy, tretia priečka by nám už ujsť nemala,“ nadviazal na Regendové slová aj kapitán HC winLand Martin Bumbera.

Na prahu historického úspechu

Michalovčania momentálne v Extralige ťahajú štvorzápasovú víťaznú sériu, ktorú začali víťazstvom na pôde bratislavského ŠKP (30:23), nadviazali na ňu domácimi výhrami nad Modrou (35:23) či Košicami (33:24) a v sobotu triumfovali aj na horúcej pôde Považskej Bystrice (30:29). Triumf na pôde Považanov je o to cennejší, že winLandu sa podarilo dobiť ich domáce hradby vôbec ako prvému tímu v sezóne. „Očakávali sme ťažký zápas a to sa nám aj do bodky potvrdilo. V Považskej Bystrici sa hrá každému ťažko, čo potvrdzuje aj to, že tam doteraz nik nevyhral. Veľmi ma teší, že práve nám sa to podarilo. Prehrávali sme síce už o štyri góly, no nakoniec aj za pomoci golmanov sme zápas otočili vo svoj prospech a dosiahli veľmi cenné víťazstvo,“ podotkol Vlado Regenda, ktorý sa v poslednej dobe prepracoval na poste ľavého krídla do základnej zostavy tímu trénera Ľuboša Hudáka. Práve Regenda s Bumberom a Marcelom Ciberem sú momentálne jediná trojica rodených Michalovčanov v drese HC winLand. Aj samotného Bumberu teší víťazstvo v poslednom zápase a ešte viac to, že tím, ktorý vedie ako kapitán, momentálne ťahá štvorzápasovú víťaznú sériu. „Je veľmi dôležité, že pokračujeme vo víťaznom ťažení. Tretie miesto je fakt niečo fantastické a aj preto si ho chceme udržať. Pre michalovskú mužskú hádzanú by bola medaila historickou a práve to nás veľmi láka.“ Michalovský kapitán verí, že družstvo zaberie aj v piatkovom stretnutí, v ktorom HC winLand privíta o 18.00 na domácej pôde nevyspytateľné Nové Zámky. „Čaká nás veľmi nepríjemný súper. Nové Zámky v tejto sezóne viackrát ukázali, že hádzanú hrať vedia, musíme sa teda na ne dobre pripraviť.“

Aj keď bez peňazí ...

Michalovský winLand dosahuje tieto výsledky aj napriek tomu, že ho momentálne kvária doslova existenčné problémy. Klub sa totiž dostal do finančných problémov a hráči už niekoľko mesiacov nevideli výplaty. „Je dosť ťažké sa k tomu vyjadrovať. My s tým totiž nič nespravíme. Aj touto cestou chcem chlapcom aj realizačnému tímu poďakovať, že aj v týchto ťažkých časoch pristupujú k zápasom či tréningom ako praví profesionáli. Tím táto situácia možno ešte viac stmelila, ťaháme za jeden koniec povrazu a v tejto sezóne chceme urobiť nejaký výrazný výsledok,“ poznamenal kapitán tímu Bumbera a na jeho slová nadviazal aj samotný Regenda. „Tieto problémy sú už dlhšiu dobu. Proste musíme sa snažiť, nič iné nám neostáva. Bolo nám povedané, že všetky podlžnosti budú vyrovnané a neostáva nám nič iné, ako veriť, že sa tak stane.“ Je potešiteľné, že michalovskí hádzanári sa s touto situáciou veľmi dobre vyrovnali a aj napriek tomu sa zaradili medzi absolútnu slovenskú špičku.

Program HC winLand do konca základnej časti Extraligy

30. kolo: Piatok 19. apríl: Michalovce - Nové Zámky (18.00).

31. kolo: Sobota 27. apríl: Topoľčany - Michalovce.

32. kolo: Piatok 3. máj: Michalovce - Hlohovec (18.00).

33. kolo: Streda 8. máj: Prešov - Michalovce

34. kolo: Sobota 11. máj: Michalovce - ŠKP Bratislava (18.00)

35. kolo: Voľno

36. kolo: Sobota 25. máj: Modra - Michalovce



Uverejnené: 17.04.2013 22:02:44 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.