files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Volejbalisti Sobraniec nakoniec bez extraligy

Počas minulého víkendu sa uskutočnil druhý turnaj prelínacej súťaže o účasť vo volejbalovej extralige, ktorý sa tentoraz konal v Komárne. Zástupca zemplínskeho regiónu - víťaz I. ligy skupina Východ VK Slávia Sobrance bol po prvom turnaji na postupovom druhom mieste, no to si jeho hráči neudržali a okrem už po prvom turnaji istej Prievidze, si extraligovú miestenku v sezóne 2013/2014 vybojovali aj hráči Komárna. Aj napriek tomu možno túto sezónu hodnotiť z pohľadu sobraneckých volejbalistov ako najúspešnejšiu v histórii, keďže skončili na jedenástom mieste v rámci Slovenska.

Rozhodlo domáce prostredie

Sobranecké VK vstupovalo do druhej fázy prelínacej súťaže z druhej postupovej pozície. Bohužiaľ, hneď prvý zápas turnaja v Komárne ich nepotešil, keďže ich najväčší súper, domáci VK Spartak, v boji o postupovú priečku zdolal dosiaľ suverénnu Prievidzu 3:2 a pred Zemplínčania tak získal dvojbodový náskok. Následne víťaz prvej ligy skupina Východ síce pokoril hladko Žilinu 3:0, no Komárnu stačilo na postup víťazstvo nad východniarmi. To sa im po výsledku 3:0 aj podarilo a o dvojici postupujúcich tak bolo už po prvom dni rozhodnuté. „Vedeli sme, že to bude ťažké. Komárno bolo na domácom ihrisku ešte silnejšie, ako to bolo minulý týždeň v Prievidzi. Už ich víťazstvo nad Prievidzou veľa napovedalo, keďže ním na nás získali dva body. Stačilo im už iba vyhrať nad nami. V našom vzájomnom stretnutí, v ktorom sa rozhodovalo o druhom postupujúcom, to bolo od začiatku vyrovnané. V prvom sete nás možno zaskočila búrlivá atmosféra v hale. Druhý set sme mali pod kontrolou až do stavu 23:19, no potom nám dali domáci šesť bodov v rade a aj druhý set si teda pripísali na svoje konto. Aj v treťom sete sme sa so súperom držali do stavu 18:18, no koncovku zvládlo lepšie Komárno, ktoré tak zvíťazilo 3:0 a zabezpečilo si extraligovú miestenku na náš úkor,“ povedal po druhom turnaji tréner VK Viliam Paško st., ktorý je ešte aj dnes sklamaný z tretej pozície. „Samozrejme, že nás to trošku mrzí, pretože sme boli veľmi blízko postupu. Rozhodli dve naše prehry s Komárnom. Najskôr to bola tesná porážka 2:3 na turnaji v Prievidzi a potom aj prehra 0:3 na turnaji u nich. Keď sa na to spätne pozerám, o postupe rozhodlo aj domáce prostredie. Extraligovú miestenku si totiž vybojovali Prievidza a Komárno, čiže tímy, kde sa konali záverečné turnaje,“ podotkol lodivod sobraneckého celku.

Berú aj toto umiestnenie

Aj napriek terajšiemu sklamaniu môžu byť Sobrančania na seba právom hrdí. „Berieme aj toto umiestnenie. Na Slovensku sme skončili na jedenástej priečke. To je výborné umiestnenie, ktoré v najbližších dňoch určite oceníme. Teraz sme však mierne sklamaní. Túto sezónu však musíme hodnotiť kladne. Stali sme sa víťazom prvej ligy s 31- bodovým náskokom, čo hovorí za všetko. Mestu Sobrance a ostatným sponzorom, ktorí sa podieľali na našom premiérovom skupinovom prvenstve v I. lige, ako aj verným fanúšikom sa chceme aj touto cestou poďakovať,“ zdôraznil lodivod po prelínacej súťaži tretieho tímu VK Sobrance.

Zápasy druhého turnaja prelínacej súťaže očami tréner Viliama Paška:

VO AC UNIZA Žilina - VK Slávia Sobrance 0:3 (-20, -20, -16)

„Tento zápas dosť ovplyvnilo víťazstvo Komárna nad Prievidzou. Aj keď sme totiž vyhrali hladko 3:0, vedeli sme, že na koni je náš konkurent.“

VK Spartak Komárno - VK Slávia Sobrance 3:0 (21, 23, 19)

„Bohužiaľ, kľúčový zápas zvládol lepšie náš súper. Neboli sme však bez šancí. Hlavne v druhom sete sme mohli triumfovať, no od stavu 23:19 v náš prospech zaznamenal súper šesť bodov v rade. Bol to rozhodujúci okamih.“

VK Slávia Sobrance - TJ Stavbár Prievidza 0:3 (-21, -16, -19)

„V tomto stretnutí už prakticky o nič nešlo, keďže o postupujúcom do extraligy sa rozhodlo už v sobotu. Aj napriek tomu sme s najlepším tímom prelínacej časti držali krok a ten rozhodol o svojom víťazstve v koncovke setov.“

Súhrn výsledkov víkendových stretnutí na druhom turnaji prelínacej súťaže o účasť vo volejbalovej extralige mužov v Komárne:

SOBOTA:
VK Spartak Komárno - TJ Stavbár Prievidza 3:2 (18, -21, -19, 19, 13)

VO AC UNIZA Žilina - VK Slávia Sobrance 0:3 (-20, -20, -16)

VO AC UNIZA Žilina - TJ Stavbár Prievidza 0:3 (-17, -20, -20)

VK Spartak Komárno - VK Slávia Sobrance 3:0 (21, 23, 19)


NEDEĽA:
VK Slávia Sobrance - TJ Stavbár Prievidza 0:3 (-21, -16, -19)

VO AC UNIZA Žilina - VK Spartak Komárno 3:1

Výsledky prvého turnaja prelínacej súťaže, ktorý sa konal v Prievidzi:

Prievidza - Žilina 3:0 (15, 23, 17), Komárno - Sobrance 3:2 (-21, 20, 23, -10, 11), Žilina - Komárno 3:0 (21, 17, 17), Prievidza - Sobrance 3:1 (23, 19, -23, 24), Sobrance - Žilina 3:0 (17, 15, 18), Prievidza - Komárno 3:1 (-22, 16, 20, 19)

Konečná tabuľka prelínacej súťaže vo volejbale mužov:

1. TJ Stavbár Prievidza 6 5 1 17:5 16

2. VK Spartak Komárno 6 3 3 11:13 7

---------------------------------------------------------------
3. VK Slávia Sobrance 6 2 4 9:12 7

4. VO AC UNIZA Žilina 6 1 5 6:13 6

O najväčší úspech Sobraniec v histórii sa zaslúžili:

Nahrávači: Miroslav Matta (hrajúci asistent), Eduard Čisárik.
Smečiari: Ľuboš Bajcura, Ľuboslav Soták, Martin Sivák, Michal Kuráš.
Univerzáli: Martin Michalčo, Peter Staško.
Blokári: Juraj Vetrecin, Matúš Vetrecin, Ivo Mikovčík, Vladimír Kríž.
Libero: Jozef Berko, Tomáš Sekera.
Tréner: Viliam Paško st.
Manažér: Štefan Tokár.

Peter Brendza



Uverejnené: 16.04.2013 17:43:59 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.